Неочаквано лекарство за деменция

Високо съдържание на омега-3 мастни киселини в рибеното масло може да помогне да се запази необходимата маса на мозъка и да се забави процесът на стареене в напреднала възраст, намалявайки възможността от болестта на Алцхаймер.

Постигането на необходимото ниво на мастни киселини може да бъде с помощта на хранителни добавки. Получените експериментални проучвания показват, че те могат значително да забавят процеса на смъртта на мозъчните клетки, като по този начин се подмладява.

Учените стигат до такива резултати, като изучават резултатите от проучванията и измерванията на мозъчния обем на хората, участващи в експеримента, чиято цел е да анализират способността на по-възрастните жени да записват нова информация в паметта си.

Както се оказа, мозъкът на жените, чиито мастни киселини в кръвта им надвишават средните статистически стойности, например два пъти, имат мозък, чиято маса е била с 0,7% по-висока от останалите участници в експеримента. Обобщавайки, можем да кажем, че масата на центъра за мозъчна памет е по-висока с 2,7%. По този начин тези два фактора подмладяват мозъците на по-възрастните жени за около две години.

Share:
Comments