На кого вече за четиридесет: анти-стареене козметика

Повечето жени не са готови да признаят истинската си възраст. Това по принцип е естествено. Трябва обаче да сте честни със себе си. В края на краищата, когато красива дама на възраст повече от 40 години, придобива буркан от козметичен крем, на който е указан 30+, тя мами не други, а само себе си.

За да могат козметичните продукти да работят с максимален ефект, те трябва да бъдат избрани според възрастта им, в противен случай няма да има поникване от тях.

Основната разлика между козметиката против стареене и обичайната е наличието на активни съставки в нея.

Това са антиоксиданти, които предпазват клетките и хидрантите, които не позволяват изпаряването на влагата и предпазват кожата от изсъхване, и еластостимуланти, които запазват своята еластичност. Това включва различни активатори, добавки, използвани за подпомагане производството на колаген и еластин (те са отговорни за младостта и възстановяването на кожата), хормонални лекарства.

Поради специфичния си състав, козметиката против стареене има силен ефект, така че трябва да се използва предпазливо.

Необходими са прекъсвания между процедурите и редовна промяна на козметичната компания, в противен случай кожата свиква с едни и същи продукти с течение на времето, което в крайна сметка намалява ефективността на тяхното използване.

По същите причини не можете да използвате козметика против стареене преди навършване на години, освен ако, разбира се, не искате преждевременно изчезване на кожата.

Професионалистите казват, че такива инструменти са полезни за тези, които вече са на 35 години, въпреки че, разбира се, във всеки случай, началото на молбата поотделно. Колко по-рано стареенето на кожата започва, зависи от хиляди фактори: хранене, стрес, околна среда, сън, работа, хронични заболявания, индивидуални характеристики. Всичко това има голямо влияние.

Но във всеки случай, биологичният часовник тиктака във всички жени, а по-близо до 40 години започва естественият процес на изтръпване на хормонално ниво.

Козметичните продукти, съдържащи хидранти или антиоксиданти, няма да навредят на 25 години, защото те са полезни за организма на всяка възраст, но за кремове, базирани на действието на хормоналните лекарства и техните аналози, човек трябва да бъде лекуван с повишено внимание. Те трябва да бъдат избрани стриктно индивидуално.

На логичен въпрос - имаме ли нужда от всички тези спестяващи "чудо-наркотици", има един недвусмислен отговор.

Факт е, че козметиката срещу стареенето е създадена специално за решаване на възрастовите проблеми и е разделена на възрастови категории по причина, всяка от категориите решава задачата си.

Например, 45+ крем съдържа в достатъчни количества точно тези вещества, които престават да се произвеждат в тази възраст, и кремът ще компенсира загубата им.

И сега си представете какво ще се случи, ако този инструмент се използва от младо момиче? Кожата й ще получи концентрирана, шокова доза от вещества, които изобщо не са необходими и крайният резултат е малко вероятно да я угоди.

И напротив, ако използвате крем от 30+ на 45-годишна възраст, е малко вероятно да дадете нищо освен един слаб резултат - той просто няма достатъчно активни компоненти.

Така че, скъпи жени, бъдете с вас винаги да сте честни. Изберете в магазините за парфюми какво наистина ще донесе максимална полза и винаги ще бъдете красиви.

Коментари

Елена 05/20/2016 Купих майка ми Libriderm, серия само за зряла кожа. Мислех да си взема, но сега, след като прочетох статията, ще взема една и съща марка, но за младите хора, само с витамини)
Share:
Comments