На детето 2 месеца

Най-интересното в края на втория месец не е, че детето типизира от 60 до 1000 грама и расте с 3 см. Такива процеси се появяват неусетно, но първата усмивка, която става постоянна другарка, е истинско чудо. Усмивката означава, че периодът на новороденото е преминал на нов етап - развитие, познаване на света, адаптиране към по-високо ниво. Детето в съня му се усмихвало преди, но на четвъртата или петата седмица усмивката му ставала смислена и означавала разбиране, комуникация, диалог. И може би има нещо повече, което ние, възрастните, не можем да знаем повече. Както и да е, във втората година от живота си детето предлага на света 4 вида усмивки - от приятелски "искам да харесате" до "Ура! Аз се справих с тази задача! ". Момичетата и момчетата се усмихват по различен начин, момичетата вече започват да флиртуват с детското време, да се превърнат в профил. Друга реакция е интересът на детето към света, като "Какво е това?". Той гледа на предмети, особено на хора, с голямо внимание и никой от близките му не се съмнява, че бебето има разузнаване, а възможностите за неговото умствено развитие са просто огромни.

Развитие на детето за 2 месеца

Нервната система на бебето от първите минути от раждането е в състояние на развитие. Вродените рефлекси постепенно се заместват от придобитите, като се развива координацията. Хлапето може да се движи нагоре и дори да падне, така че не го остави на мира на ръба на леглото. Той се радва да изучава движенията си, да размахва юмруци и да разтяга краката си. След 2 месеца тонът трябва да изчезне, писалките и краката да се отпуснат. Той държи главата - често го преобръща на корема, така че мускулите на врата се развиват по-добре. Също така, равномерно го завъртете на страните така, че мускулите да се развиват равномерно. Поради тази причина е полезно да пренаредите легло срещу отсрещната стена, така че той погледна в двете посоки. По това време детето гледа движещи се обекти, се интересува от мобилни, ярки петна и обикновено вижда по-нататък. Като се има предвид предметите, той все още може да коси очите, тъй като мускулите на лицето са почти неразработени. С течение на времето трябва да мине. По това време, децата отличават само черни и бели цветове, да слушат гласовете, звуците на дрънкалки и той прави звучи почти poet.Emotsionalnaya цвят на траур е различно - когато е гладен или мокро, звучи различно. Плачеща могат внезапно да спре - това успокоява себе си смуче пръста или soski.Nochyu мечта продължава 6 chasov.Krome това - той се отдръпва в устата си - докосва теми, които той обича - обича да е в ръцете - усмихнати, активни движения дръжки и крака, - плач бръчки на челото и също прави активни движения.

Грижа за детето след 2 месеца

Най-вече в този момент ще трябва да даде колики в корема и отоци. В същото време неговият писък е писклив, той докосва краката си и се превръща. По време на хранене е необходимо да се уверите, че бебето не поглъщат въздуха, го държи в позиция под ъгъл от 45 градуса във въздуха остана на върха, а след това се движи бебето в изправено положение, притиснете корема към гърдите си. Намалява колики атаки и копър вода, гали в кръг в стомаха и червата, топъл шал (натиснатата желязо). Преди хранене бебето трябва да лежи на стомаха си известно време. Грижа за кожата е да контролира раздразнение и подсичане, тъй като бебето уринира в деня на повече от 6 -8 пъти. На главата може да се появи люспеста кора, гнайс. Тя се отстранява с тампон с бебешко олио. Банята се извършва почти всеки ден. През втория месец на кожата на бебето може да бъде червени петна, ако се придържате към правилата на хигиената, тя самата работи.

Хранене на детето за 2 месеца

В рамките на 2 месеца главната храна на бебето остава кърмата. Най-предпочитаният график е да се храни бебето при поискване. Не по-малко от 6 пъти на ден. Възможно е да определите количеството мляко по формулата - умножете теглото с 1/6. По същия начин, обемът на хранене се изчислява за изкуствено хранене. До края на месеца увеличението на теглото ще бъде 800 грама, ще нарасне с 2,5 см. Според поведението на бебето ще се види, ако е наситено с кърма. Ако гладният му вик се чува по-често, отколкото след 2 часа - входящото мляко може да не е достатъчно. Понякога пренаселените деца са разсеяни от хранене, без да се фокусират върху него - попитайте Вашия лекар как най-добре да успокои бебето по време на хранене. Самата майка трябва да се съсредоточи върху детето, независимо дали кърме, или от бутилка. При едно хранене бебето яде 130-150 грама храна, един ден произвежда около 800-900 мл мляко. Между фуражите, интервалът постепенно се увеличава и до края на 2 месеца той вече достига 3,5 часа, с голяма почивка през нощта.

Дневен режим на детето за 2 месеца

Дневният сън на едно 2-месечно бебе е 3-4 пъти, като цяло отнема 8, 5 часа, а през деня е 16-18 часа. Дневната схема за различните деца може да се различава - зависи от индивидуалните биоритми. Някой друг спи през деня, някой става рано сутринта - но по принцип тези разлики са незначителни.

За да внушите правилния начин на деня за бебето, опитайте се да го къпете и да ходите с него по едно и също време, не забавяйте храненето. Първото хранене обикновено се извършва в 6 часа сутринта, а последното - на 23-30. През нощта детето спи, някои деца дори не се събуждат. Каква е продължителността на фазите на сън и събуждане, прекъсванията между храненията се определят от обстоятелствата, в зависимост от темперамента и характера на бебето.

Уроци с дете до 2 месеца

По това време, интервалите между храненията ще се увеличи и ще бъде в състояние да се обърне повече внимание на развитието на детето. Първо ще бъде 5-10 минути. И тогава още повече - 10-15 минути. Бебе обича да погледнете контрастен неща - пуснати на неговите пъстри цветни чорапи. Носете обърнат маншет дръжка - първо един, после още един, а след това и на двете. Бебе започва да се разбере как да ги държи в очите. Можете също така да се движат играчките на очите на детето, така че той може да проследи движението. Това спомага за развитието на визуални способности. Пищялките са особено полезни, привличат вниманието не само цвят, но също така и звука. Интерес и ще предизвика такава играчка - плоча с чаша, от двете страни на плочата - изправен с различни изражения на лицето. Обръщайки се бавно пред очите на играчката, можете да видите как детето реагира на различни лица. Можете също така трябва да се развива възприемането на звуци с помощта дрънкалки. Пейте бебешките песни и говорете с него. Не забравяйте да използвате движенията на главата нагоре и надолу, за развитието на мускулите. Така детето разглежда предмети от различни ъгли. Повдигнете и спуснете, обърнете се и наречете движенията. Въвеждане на стаята - обади ми бебе, така че той се научава да чакам. И, разбира се, ние сме наследили майка ми и "четиридесет и бели едностранни", докосват пръстите на баба, и детето ви ще се радват. Това е полезно за развиване на говорни умения. Говорете с детето, той слуша си "ASU, АСУ" и отговаря с нещо като "agkh" и "EGH".

Игри и играчки за деца до 2 месеца

Ярките многоцветни дрънкалки все повече привличат вниманието на бебето. Не показвайте всичко наведнъж - това е досадно. Задвижване от страна на страна дрънкалки, като мелодични звуци - детето ще обърне главата. Прикрепете и извадете пръстени или цветни топки в дръжката. Спрете играчките върху яслите, направете ги по-нагоре, така че бебето да достигне до тях, но не го разбирате. Променете играчките от време на време, така че те не са отегчени, а след това да се върне отново. Елементите трябва да са с ярка форма, интересен цвят, лесен за придвижване. Освен дрънкалки могат да използват много неща - например, можете да направите играчки от висящи кутии, или поставен върху всички страни на опаковката. Дръж ги над яслите, така че детето може да се протегне и да се намери ръцете си върху тях. Използвайте различни картини и рисунки, често ги променяйте. Играчки играчки, покажете ги след известно време.

Медицински надзор на 2 месеца

След 2 месеца трябва да наблюдавате внимателно повишената раздразнителност, повишената честота на уриниране, плешивост на тила. Всичко това може да означава липса на ракити с витамин D и D-дефицит. Ако тези симптоми се проявяват изрично, се нуждаете от консултация с лекар, която ще предпише повишаване на дозата витамин и промяна в диетата. Нервната система може да реагира, особено при тези деца, които са претърпели хипоксия в утробата - кислородно гладуване. Изразява се от сълзи, треперене на писалки, брадичка, мускулен тонус. Детето не почива на целия крак, а на пръстите. По-добре е да се консултирате с педиатричен невролог и след това да отидете до окултиста и ортопеда. Понякога причината е проста - обичайните навици на родителите, които се връщат към обичайния си ритъм на живот с гости, телевизор и т.н. Когато детето е в къщата, е по-добре да оставите мелодична музика, да се откажете от постоянни телевизионни и шумни гости. За събуждане през 2 месеца вече обличаш плъзгачите. Не се притеснявайте да се грижите за детето при температура около 22 ° С. Вълнените чорапи са облечени само на разходка, така че детето да не усети студа. За втвърдяване можете да оставяте бебето в стая с голи колене за 15-20 минути.

Полезни съвети за родителите

Детето вече знае как да потърси помощ с помощта на плач, а не винаги, че възрастните могат да разберат какво му липсва. Въпреки че може да бъде раздразнен от силни звуци, ярка светлина, енергични докосвания, глад и така нататък. Езикът на крясъка на бебето не е лесен за разбиране. Внимателно наблюдавайки детето, мама разбира, когато намокря пелени, или е уморен. Как да успокоим бебето? Никой не знае отговора на този въпрос. Но ако дадете на бебето си гърдите, водата или сложите ръка на тялото му, той се успокоява. Забелязва се, че децата успокояват миризмата на тялото на майка ми, ударът на сърцето и докосването до кожата й. Премахнете излишното осветление в стаята, разклатете бебето на ръцете си или в количката. Опитайте се да придружите речта си с богат изражението на лицето: повдигнете веждите си, отворете очите си или ги докоснете, преместете устните си. Детето бързо се прикрепя към езика на жестовете, тези движения са много полезни за него, въпреки че за възрастните може да изглежда неестествено. Редовната комуникация с бебето допринася за бързото му развитие.

Коментари

Крис 12/07/2016 Дрънкалки от кутиите също ме объркаха Екатерина 16.10.2016 с банките прекалено) и така всичко изглежда вярно Олга 05/06/2016 Каква глупост? Дрънкалки от кутии?
Share:
Comments