Маски за растежа на ноктите у дома. рецепти маски за растежа

Дълги и здрави нокти могат да бъдат получени, без да се прибягва до услугите на професионален маникюр. Достатъчно е да следвате няколко прости съвета за ежедневна грижа, като помагате да направите нокътната плоча здрава и да развиете правилната дължина. Изключителен инструмент в борбата за здраве и красота са маските за растежа на ноктите у дома.

Причини за слаб растеж на нокътната плоча

Ноктите днес причиняват асоциация с красиво изпълнен маникюр и малко хора смятат, че нокътната плоча е дадена ни от природата, преди всичко за да предпази върховете на пръстите от възможни механични повреди. Нека разгледаме по-подробно най-честите причини за слаб или бавен растеж на ноктите.

1. Възрастта е най-често срещаният фактор, който обяснява бавния растеж на нокътната плоча. Колкото повече години един човек, по-бавно в неговия метаболизъм на тялото, кръвоснабдяването до края се забавя. Скоростта на всички процеси, протичащи в организма, се забавя, сред които растежът на ноктите.

2. Съществуващите хронични заболявания - диабет, нарушения на ендокринната система, хормонален произход, патологични промени в бъбреците. Всички тези заболявания засягат метаболизма, влошават кръвоснабдяването и скоростта на растежа на нокътната плоча. Често външните промени в нокътя като един от симптомите на развиващите се болести могат да бъдат причина да се обадите на лекар. Някои заболявания не само не позволяват ноктите да растат, но и да ги правят крехки. Те включват гъбички.

3. Неспазване на принципите на здравословното хранене или изчерпването им чрез постоянни диети и ограничения на храните. Резултатът от такова хранително поведение е ниското съдържание на витамини, минерали в организма, което е причина за бавния растеж на ноктите поради неадекватното хранене.

4. Наличие на лоши навици. Научно доказано е фактът, че пушенето е първата причина за бавния растеж на ноктите и жълтия им цвят. Никотин, катран, съдържащ се в цигарите, употребата на алкохолни напитки - всичко това отрицателно се отразява на здравето, подкопава естествените защитни свойства на тялото.

5. Професия. Работа в вредно производство, човек подкопава здравето му. Намален имунитет, отровни вещества - това са фактори, които в крайна сметка ще повлияят на интензивността на растежа на нокътната плоча, правят я крехка.

6. Промяна на сезона. Известно е, че през летния сезон ноктите ни растат много пъти по-бързо. Това се дължи на факта, че през лятото организмът чрез пресни плодове и зеленчуци получава много повече витамини и минерали. В допълнение, лятното време е свързано с честия контакт с вода, което също ускорява растежа на ноктите. Започвайки през есента и през самата пролет, растежът на плочата се забавя поради недостиг на витамини.

Правилата за използването на маски за растежа на ноктите у дома

За да се постигне максимален ефект, всяка козметична процедура трябва да се извършва в съответствие с определени правила. Това важи за използването на маски за нокти у дома.

1. По време на използването на маски за растежа на ноктите у дома си, си струва да се откаже от всички процедури с лакове, шеллакове, емайллакове.

2. Процедурата за възстановяване се извършва ежедневно. Това е единственият начин да подхранвате нокътната плоча с витамини и микроелементи, необходими за растежа.

3. Маските за растеж на ноктите у дома се прилагат стриктно върху сухи ръце.

4. Маската трябва да се приготви непосредствено преди приложението. Съставът не може да се съхранява.

5. За продължителността на процедурите е важно да се защитят ноктите в ежедневието и при работа в домакинството. За да направите това, винаги трябва да използвате ръкавици.

6. Маските се държат на ноктите поне 15 минути, след това се изплакват обилно с топла вода и се оставят да изсъхнат естествено.

7. Маски за растеж на ноктите и диета са две несъвместими неща, тъй като всяко ограничение на храненето не дава хранителни вещества, необходими за растежа да влезе в нокътната плоча.

8. Използването на маски трябва да се добави към приема на витамини и минерали, насочени към ускоряване на растежа.

9. Маските трябва да се извършват най-малко 12-15 процедури по сложен начин.

Разнообразие от маски за растеж на нокти вкъщи на базата на естествени съставки

Следните маски могат да бъдат комбинирани едно с друго и могат да се използват в една единствена форма за избор по време на процеса на възстановяване. Преди да спрете на определен тип маска, трябва внимателно да прочетете състава му и да сте сигурни, че липсва алергия към неговите компоненти.

Маска за растеж на нокти у дома с йод

Йодът е известен с благоприятния си ефект върху нокътната плоча. Той помага да се отървете от крехкостта, за да направите нокътя по-силен. Това означава, че тя ще бъде по-малко склонна към крехкост и ще расте по-бързо. За това е необходимо да нанесете йод върху всяка ноктопластика с четка. Направете процедурата през нощта, тъй като веществото оцветява ноктите в жълто. До сутринта няма да има следа от йод.

Маска за растеж на ноктите у дома с червен пипер

Тази формулировка е призната като най-ефективното средство за ускоряване на растежа на нокътната плоча. Червеният пипер помага не само за постигане на желаната дължина на маникюр, но също така значително укрепва структурата на ноктите. Този благоприятен ефект се постига чрез увеличаване на кръвообращението и подхранване на ноктите с хранителни вещества. За да направите маска, издърпайте малко крем за ръце и го разбъркайте с червен пипер в количеството, взето на върха на ножа. След това получената смес се нанася с мека четка директно върху ноктите и върху кожата около тях. Не се страхувайте, че горящият ефект на червения пипер може да увреди кожата ви. Неговото агресивно действие може да смекчи подхранващия крем.

Маска за растеж на нокти у дома със сол и йод

За процедурата е добре да си купите морска сол в аптеката без добавки и аромати. Смес от сол и йод ще има чудесен стягащ ефект за структурата на ноктите. За да приготвите маската, вземете 50 мл топла вода, 1 супена лъжица сол, 6 капки йод. Разбъркайте докато се получи хомогенна гъста маса и нанесете маската върху ноктите с четка. Веднага след като първият слой изсъхне, незабавно нанесете втора. След пълно изсушаване маската трябва да се измие с топла вода и овлажняващ препарат.

Маска за растеж на ноктите у дома със зехтин

Маслиновото масло съдържа ретинол и токоферол - основните вещества, които помагат да се направи структурата на ноктите по-трайна и следователно бързо да достигне желаната дължина. В контейнера се изсипва малко нагрято топло масло, върховете на пръстите се спускат за няколко минути, след което се поставят памучни ръкавици. Ако е възможно, тази процедура трябва да се извършва през нощта. Можете да спите точно в ръкавиците.

Маска за растеж на нокти у дома с парафин

Преди това парафинът за козметични цели се използва само в козметични салони. Днес се продава безплатно в аптеките и специализираните магазини за професионална козметика. За укрепване на ноктите, малко количество парафин трябва да се стопи, след това да се охлади до 40-45 градуса. Краищата на пръстите се спускат в получената течна маса, след което се поставят ръкавиците. Маската остарява за около половин час. Замразеният парафин може да бъде премахнат и повторно използван на следващата сесия.

Маска за растеж на нокти у дома с желатин

Желатинът е известен със своя трансформативен козметичен ефект не само за косата и кожата, но и за ноктите. И всичко това благодарение на съдържанието в него на колаген и протеин, които служат като "строителен материал" за структурата на нокътната плоча. Необходимо е да вземете половин чаша топла вода и да разтворите в нея 1 супена лъжица желатин. В получената смес намалете пръстите на пръстите. Маската се държи за около 20 минути, след това се изплаква с топла вода и се прилага подхранващ крем.

Маска за растеж на нокти у дома с восък

Восъкът е естествен продукт, който е лидер в съдържанието на витамини, микро- и макроелементи, минерали. За да се стимулира растежа на ноктите с восък, малко количество трябва да се стопи във водна баня или в микровълнова печка, добавете малко зехтин и нанесете получената смес върху ноктите и кожата около тях. След това носете памучни ръкавици и оставяйте маската за през нощта.

Share:
Comments