Magne b6 по време на бременност

Защо трябва да приемам Magne B6 по време на бременност?

Магнезият е жизненоважен елемент, който участва в почти всички биохимични процеси, протичащи в организма - нормализира работата на мускулната, имунната, нервната система, ускорява метаболизма, стимулира възстановяването и образуването на костна тъкан.

По време на бременност, необходимостта от този микроелемент се увеличава два до три пъти. Дефицитът му може да има отрицателно въздействие върху здравето на жената и образуването на плода. Например води до малформации на ставите, митралната клапа на сърцето и т.н., а при жените - да предизвикат преждевременно раждане или заплаха от спонтанен аборт.

Липсата на магнезий води до недостатъчна еластичност на мускулите, сухожилията и тъканите, което увеличава вероятността от разкъсване на перинеума по време на раждането. Ето защо, за да се избегнат неприятни последици, лекарят предписва лекарството Magne B6 по време на бременност. Той включва витамин В6 (пиридоксин), който не само увеличава смилаемостта на магнезий, но също така повишава положителния ефект един на друг.

Например, витамин В6 подобрява усвояването на магнезий от храносмилателния тракт в кръвта, което ускорява проникването му в мускулите, костите и кръвните клетки. Често липсата на магнезий по време на бременност е пряко свързана с недостиг на пиридоксин, без който магнезиевите соли практически не се абсорбират.

Magne B6 по време на бременност: на кого се препоръчва

Магнезият е много важен за организма, неговият дефицит налага отрицателен отпечатък върху практически всички системи, органи и функции. Следователно е възможно да се определи недостига на този елемент по много начини.

Най-разпознаваемите са: - мускулни крампи, спазми, тикове, рисуване болки в гърба и долната част на корема, мускулите на матката (хипертонични на матката, което може да доведе до спонтанен аборт) - виене на свят, безсъние, раздразнителност, главоболие - аритмия, хипертония или хипотензия, сърцебиене, болка в сърцето - гадене, повръщане, нестабилна стол - запек, редуващи се с диария, спазми, болка в корема, - склонност към оток, чувствителност към студ, ниска телесна температура. Ако една жена открие някои от признаците си, тя трябва да бъде уведомена за това от лекаря. При необходимост той ще предпише Magne B6 по време на бременност. Не се самолекувайте и не вземайте лекарства сами. За да сте сигурни, че отрицателните симптоми причиняват липса на магнезий, лекарят може да насочи лабораторните тестове. Ако проучването не е възможно, пробен курс на Magne B6 се дава за бременност за период от 5-7 дни. Ако след това жената се чувства по-добре, фактът на недостиг на магнезий се потвърждава и по-нататъшното приемане на лекарството продължава.

Magne B6 по време на бременност: принципът на действие

Често по време на бременност една жена показва увеличен тонус на матката, в която чувства напрежение в корема. Всичко това е придружено от болка и безпокойство. В този случай трябва да вземете успокоително, например хапче валериан и да използвате свещи с папаверин, за да облекчите спазмите. В тази ситуация Magne B6 ще помогне бързо.

Това лекарство едновременно ще облекчи спазмите и ще успокои нервната система. Магнезиевите йони намаляват не само възбудимостта на нервната система. Те поддържат спокойно цялата мускулна система, незабавно потискайки повишената възбудимост на всички мускули. Това е особено важно по време на бременност, когато е необходимо да се спре заплахата от прекъсване на бременността по време на уртистените спазми. Калций намалява мускулните контракции, които се откриват в мускулните влакна.

Принципът на подготовката на Magne B6 по време на бременност е насочен към изместването на калция от мускулните клетки. Магнезият се справя добре с тази задача, защото е калциев антагонист. Намаляването на количеството калций в кръвта води до още един положителен резултат: намалява риска от образуване на кръвни съсиреци в съдовете.

Magne B6 по време на бременност: предозиране и съвместимост с други лекарства

Често приемането на Magne B6 по време на бременност се предписва за продължителен период от време. Това води до разумен въпрос, дали този наркотик ще навреди на детето, дали магнезият се натрупва в тялото? Не си струва да се притеснявате за това, Magne B6 се понася добре от тялото на бременната жена, а дозите, които лекарят предписва за терапевтични цели, не водят до свръхдоза магнезий.

Обикновено назначавайте 6 таблетки на ден - две части на три разделени дози. Вземете лекарството по-добре с храната. Абсорбция (абсорбция) Magne B6 се среща в тънките черва, само половината от това количество влиза в кръвта. Магнезият в кръвта се транспортира до вътрешните органи, костните тъкани, мускулите, червените кръвни клетки и излишъкът се екскретира в урината. При нормално функциониране на бъбреците, приемането на Magne B6 по време на бременност не води до токсични реакции.

Предозиране и интоксикация на наркотици може да се случи само ако жената страда бъбречна недостатъчност и излишната магнезий не се отделя и се натрупват в бъбреците. Отравянето се придружава от повръщане и гадене. Ако приемате витаминни добавки с повишено съдържание на калций или желязо, кажете на Вашия лекар. Необходимо е тя да определи различното време на приемане на тези лекарства в тялото, т.е. комбинираният им прием намалява абсорбируемостта на всеки един от тях. Ако магнезият навлезе във витаминния комплекс, дозата Magne B6 трябва да се промени в посока на намаляване.

Magne B6 по време на бременност: противопоказания и нежелани реакции

Противопоказания за употреба Magne В6 по време на бременност са: - остра бъбречна недостатъчност, - непоносимост към фруктоза (включени в спомагателните устройства на състава) - komponentam.Esli алергия лекарство се приема в препоръчаните дози от лекар, не причинява неблагоприятни реакции. Изключения са само в редки случаи, които водят до странични ефекти. Те могат да бъдат определени със специални признаци: - алергични реакции на тялото - нарушено храносмилане - гадене - повръщане - болка в стомаха. В този случай лекарството трябва да бъде прекратено и да се консултирате с лекаря за алтернативно лечение.

Коментари

периметъра 08.08.2016 Благодаря ви много за полезната информация, че е полезно да знаете какво се разпределя. От горното научих много за себе си. Главоболието престана, крампи и нервност преминаха !!! илона 13.04.2016 Приемам магнезий по време на цялата бременност: истината е една таблетка на ден, а не 2, както е назначен от лекаря. В резултат на това, тона на матката изчезна, нормалното налягане (високо), облекчено подуване. Виктория Владимировна 03/28/2016 Момичета! Основното нещо е да не се ангажираме със самолечение и самоопределение. Това се прави от гинеколог! Karpova 03-28-2016 Мисля, че това е доказано лекарство. Той е бил предписан от много години, за да бъде бременна. Но ако не греша, има местен аналог Magnelis. Hanna 28.03.2016 Каква хубава корема на снимката, скоро ще имам същото! Надявам се, че магнитът B6 няма да е нужен, но за общото развитие е полезно да се знае!
Share:
Comments