Копър вода за бебета от колики: каква е неговата употреба?

Първите месеци след раждането на дете се смятат за най-трудни. Тялото му се адаптира към живота извън корема на майката. Най-трудно е адаптирането на стомашно-чревния тракт към майчиното мляко или смес. Ако нещо се обърка, три седмици след раждането бебето започва да страда от подуване и увеличено производство на газ, което причинява чревен колики. И преди майка има въпрос: как да се улесни това състояние на детето?

Копър вода за бебета от колики: състав и ползи

Обикновено коликите при бебетата се появяват през първия месец от живота на бебето. Те се изразяват в безпокойството на детето. Той започва да натиска краката си и да плаче дълбоко. Обикновено корема се притеснява за бебето скоро след хранене и късно вечерта. В този случай родителите ще бъдат подпомогнати от копър вода. Укрепва работата на червата, неговите двигателни умения, които подпомагат развитието на газове, които разстройват бебето.

Трябва да кажа, че сега във всяка аптека можете да намерите много различни продукти за бебета от раждането, които улесняват коликите. Най-простото и най-известното лекарство обаче е копърът vodichka. Но наистина ли е ефективно?

Първо е необходимо да се реши защо водата е копър. До копъра, който веднага се появи, няма нищо общо. Vodichka от колики се произвежда от семена от копър - растение, което има друго име - "копър аптека". Сред лечебните билки, той заема водеща позиция в борбата срещу коликите.

Семената имат богат състав от витамини (А, С, В, Р), минерални соли (желязо, фосфор, калий и калций), естери, флавоноиди, захариди, фитонциди и други хранителни вещества. Благодарение на тази композиция коприната вода помага да се справите с подуване и газообразно образуване не само на новороденото, но и на възрастните. Между другото, кърмещите майки могат да пият и за да увеличат кърменето.

Как да се даде коприва вода от колики на бебета

Започнете да давате копър вода бебето може само след достигане на две седмици от възрастта. Първо дайте 1 чаена лъжичка. Копър вода между храненията. Обикновено напитката не предизвиква алергична реакция. За да се уверите в отсъствието му, трябва първо да дадете на бебето чаена лъжичка копър вода и да погледнете реакцията в рамките на 24 часа. Ако през това време състоянието на бебето не се е променило по никакъв начин, тогава водата може да бъде безопасно дадена. Ако се прояви алергията, имайте предвид, че винаги е готов антихистамин.

Дайте на новородените 1 чаена лъжичка. Копър вода три пъти дневно между фуражите. Ако забележите, че ефектът от вземането на вода не е последван, можете да увеличите броя на приеманията до 5 пъти на ден. Това се случва, че тялото е свикнало с вода и след известно време коликата все още притеснява детето, въпреки че копърната вода, която продължавате да давате, в този случай помага да се увеличи дозата. Например, за известно време, започнете да давате 0,5 тона. повече. С растежа на бебето трябва да се увеличи дозата на водата. Ако коликата се спре, тогава даването на вода не е смислено и трябва да бъде спряно. Бъдещите и новите майки трябва да имат търпение, коликите и безпокойството на детето, поради това ще спрат близо до 6 месеца. По това време приспособяването на малък организъм към нова среда вече е приключило и "обработката" на млякото не създава проблеми.

Ако детето откаже да изпие вода от лъжица, измами го чрез смесване на копър водата в изложеното майчино мляко или смес.

Копър вода от колики: рецепти за готвене у дома

Коприва вода от колики се продава във всяка аптека. То се продава в сухи форми в чанти. Готовата вода може да се съхранява в хладилник до седем дни. Ако обаче варете сашета, добре е да готвите за един ден, разделяйки обема на няколко рецепции.

Копърната вода може да се купи в почти всяка аптека. Съществуват и много лекарства за колики, които съдържат семена от копър. Ако по някаква причина аптеката не намери това лекарство, тогава можете сами да подготвите водата.

Копър вода от семена на копър

За да направите това, 1 ч.л. Семена от копър се изсипват в чаша вряща вода. Водата се влива в продължение на 1.5 часа. След това водата се филтрира, излива се в бебешка бутилка и се съхранява в хладилник.

Копър-вода от есенциално масло от копър

Етеричното масло от фармацевтичния копър е подходящо и за готвене на вода от колики. За да направите това, имате нужда от 0,05 грама етерично масло. Разтваря се в 1 литър гореща варена вода. Разтворът може да се съхранява в хладилник до 1 месец. Но си струва да си припомним, че преди храненето на бебето, то трябва да се затопли.

Между другото, вода от колики може да се приготви от обикновен копър. Подготовката и пропорциите са подобни, както при семена от резене.

Ако няма семена, но има прясно копър, тогава е възможно да се подготви бебето копър от кола. Копруветната зеленина се смила в блендер или просто се нарязва с нож, след което се излива в 100 ml вряла вода. Напитката се влива в продължение на един час, след което се филтрира, охлажда се и се приготвя за употреба. Те дават същата схема като копър вода.

Заслужава да се отбележи и някои нюанси на подготовката. Съдовете, в които се приготвя копър вода, трябва първо да бъдат сведени във вряща вода. И водата трябва да бъде само обелени и варени. На децата се дава само прясно приготвена вода до един месец.

Копър вода от колики: има ли някакви противопоказания?

Сред майките, които знаят от първа ръка какви са бебетата, има различни мнения. Някои твърдят, че копър водата е най-доброто средство за защита, други посочват неговата безполезност. Това всъщност е така. Копърната вода не дава 100% от ефекта от нейното приемане. Целият въпрос е, че организмът на всяко дете е индивидуален и затова един копър помага на водата, на другите - няма никакъв ефект.

Обикновено копър водата не причинява никакви странични ефекти. При някои бебета това обаче причинява алергична реакция. В този случай веднага спрете да давате копър вода и започнете да давате антиалергично лекарство.

Също така, много майки отбелязват, че след като вземат копър вода, бебетата започват да се надуват силно. Ако забележите подобен проблем, поставете пауза за известно време или изцяло отхвърлете копърната вода.

Въпреки малкото, но все още налични странични ефекти от вземането на копър вода, но в повечето случаи тя дори много помага на детето да се справи с колики и подуване на корема. Преди да започнете да давате вода, опитайте се да елиминирате причините за проблеми с корема. Например, ако новороденото е кърмено, тогава майката трябва да преразгледа диетата си и да изключи храни, които могат да нарушат бебето.

При децата на изкуствено хранене, коликите могат да причинят млечна смес. Може би си заслужава да опитате смес от друга компания.

По принцип често посещенията на педиатър са задължителни през първите месеци от живота на детето. Ако бебето започне да се тревожи за коликите, консултирайте се с педиатър. Ако се изключат сериозни причини за плач и безпокойство на детето, можете да започнете да давате бебешката копър вода.

Share:
Comments