Характеристики на защитните кремове за лице

Съгласно правилата за пълна шест-степенна грижа за лицето, функциите на защита се извършват най-вече чрез тонални средства за маскиране.

Въпреки това, в линиите на професионалната козметика има специални кремове с параметри за козметична защита. Най-често те се наричат ​​"защитен крем". Тяхната характеристика е съставът, времето на употреба, указанията за употреба.

Основната функция на защитните кремове е да предпазват лицето от агресивни климатични условия. Следователно, защитните свойства се изразяват в създаването на бариера между кожата и външната среда.

Тази бариера е тънка проницаема във въздуха филм, която създава козметичен ефект на "запушване". Твърди масла (като масло от шеа или карит), пчелен восък, течни силикони, сквален, минерални масла и др., Са в състояние да изпълняват тези функции.

Откриването на някоя от изброените козметични съставки в първите седем деноминации в крема дава основание да се класифицира като защитна. Времето за нанасяне на защитни кремове е ден.

Показанията за употреба са различни. Това включва: 1. Класическа защита срещу студ през зимните месеци, 2. Редовна защита на хората, живеещи в студен климат в северната част на света, 3. Защита на деликатната куперална кожа, 4. Защита на чувствителната кожа след химическо пилинг, 5. Защита на епидермиса поради невъзможността да се възстанови нарушената епидермална бариера.

Консистенцията на защитните кремове се различава от стандартните овлажняващи кремове или емулсии, които се абсорбират бързо. Той е по-наситен и плътен и абсорбира напълно в продължение на 20-30 секунди. Кремът се прилага в продължение на 20-30 минути преди напускане на къщата.

При връщане е желателно напълно да се измие защитното и след това да се приложи лек и овлажняващ крем, като първо се нанася тоник върху лицето.

Оставете защитен крем за нощта не се препоръчва, тк. дългосрочното откриване на кожата в мощна дългосрочна защитна "запушване" не допринася за естествения процес на естествената й регенерация.

Share:
Comments