Какво става, ако детето откаже да яде?

Малките деца, в повечето случаи, отказват да ядат у дома си. Ако посещават детска градина, те ядат до последната троха за компанията, а понякога и те искат добавки. Но веднага щом се приберат вкъщи, те не могат да бъдат изкушени от вкусна вечеря или ароматна закуска.

И ако детето е много малко, то го накарайте да яде и да не чуе вик в отговор и дори истерията може да бъде доста проблематична.

Опитни майки, обаче, знаят отговора на въпроса как да хранят непослушно дете без писъци и истерици.

Дори обикновената каша може да се превърне в шедьовър

Ако детето откаже да закуси овесена каша за закуска, можете да направите приказна гора в табелата си или да представите приказни герои. Това въобще не е трудно, достатъчно е да се облечете с пресни плодове и да свържете въображението си. Детето ще бъде доволно от това, как кашата му се превръща в палмов остров, в центъра на който седи лош Barmale. Разбира се, вашето бебе веднага ще забрави за капризите си и ще започне да се бие с лошия характер, и с него ще яде и овесени каша.

Детето трябва да има избор

За да може едно дете да яде нещо, той трябва да има поне две възможности за избор на ястия. В този случай той няма възможност да каже "не", той ще избере някоя от опциите.

Можете да се споразумеете за популяризирането на

Говорете с детето, че ако го нападне, то определено ще получи награда. Това може да бъде вкусен десерт или нещо друго по Ваша преценка. Просто не позволявайте на детето да диктува условията си.

Старите добри методи няма да загубят властта си

Ако помолите детето да яде 2 супени лъжици за баба и дядо, за чичо и леля, а после да си спомни за гладните котки и кучета, самото дете няма да забележи как чинията става празна и майката е щастлива и щастлива.

Не можеш да си принудиш детето

Ако знаете, че вашето бебе не обича бош, тогава не е нужно да го насилвате. Несъмнено първите ястия трябва да присъстват в ежедневната диета, но можете да замените борш, мразен от много деца, с лека и ароматна супа. Няма значение кое от ястията, които детето ви яде, е важно той да е пълен и в същото време да остане в добро настроение.

Храненето на детето не трябва да бъде наказание, само за да можете да избягвате истерика по време на хранене и да запазите психическото здраве на едно малко дете.

Share:
Comments