Какво представлява пилингът на кожата - изберете най-добрия

За голямото съжаление през годините никоя жена не става все по-млада. Много процеси в тялото се забавят, включително клетъчна регенерация на кожата. С прости думи започвате да забележите как постепенно кожата по лицето губи своята свежест, еластичност и еластичност, има пигментни петна, бръчки и възпаления.

Невъзможно е да се спре този процес, но всяка дама може да направи това по-малко забележимо, прибягвайки до процедури в салона. Например, всякакви обриви, акне и "черни точки" могат да бъдат отстранени, както и да се справят с излишната мазнина на кожата. Уникалната процедура, наречена "пилинг", няма да изтрие времевите белези от лицето ви и със сигурност няма да се върне към младостта, но ще помогне да се осигури качествена грижа за кожата, връщайки я към нейната предишна гладкост и свежест.

Какво представлява пилингът на кожата и какви видове процедури съществуват

Повърхностният слой на епидермиса в крайна сметка губи оригиналните си характеристики: става по-слаб, прокаран с фини бръчки и пъпки, порите са запушени с различни козметични продукти и кожни мазнини. Отървете се от всичко това "добро" в редки случаи могат да бъдат прости измивания и емулсии за измиване. Но често жените и момичетата трябва да предприемат повече кардинални мерки - пилинг. Обикновено процедурата за дълбоко почистване на лицето може да бъде разделена на три категории:

1. Почистването на лицето без физическо нанасяне отстранява само малък слой от епидермиса, подобрява тена, елиминира акнето и акнето, изглажда повърхността на кожата - това е повърхностен пилинг.

2. Дълбоко почистване с химикали изглажда кожата, премахва малки бръчки на лицето и плитки белези, качествено ексфолира корифицирания слой - това е медиалният пилинг.

3. Процедурата, която засяга дълбоките слоеве на епидермиса, изглажда перфектно бръчките и белезите по лицето, "премахва" горния слой на кожата и насърчава обновяването й - дълбок пилинг.

Сега разбирате какъв тип дълбоко почистване лицето ви се нуждае точно кожата си, сравнявайки процедурата с проблемите, които трябва да бъдат разгледани. Нека да разчупим типовете пилинги в основните групи:

• Химическите пилинг се класифицират като повърхностни, т.е. нежни процедури. Това може да бъде плодови, бадемови и ензимни пилинг, както и пречистване с калциев хлорид.

• Механичният пилинг се отнася до средните и дълбоките типове процедури. Най-често се използва допълнително оборудване за сесията. Тя може да бъде: салицилова, лазерна пилинг, ултразвукова и газова течност.

Ако искате да научите повече за тези процедури, по-долу ще ги обсъдим по-подробно.

Химически пилинг: видове, ползи, последици

Всички видове химически пилинг, като правило, не оказват влияние върху повърхността на лицето прекалено агресивно. Те ще се обърне към дамите с малки дефекти по кожата, които искат по-добър чист него и да се отървете от малки дефекти: бръчки, пъпки, пигментация, корица на кожата мекота, гладкост и свежест. Наистина, след няколко сесии (и те трябва да се направи от 5 до 10), повечето пациенти козметолози казват как кожата на лицето се е променило, тя се превърна в истински лъчезарна и мека. Това не е изненадващо, тъй като от повърхността дойде "старите" слой, който е ясно надживяла своята и сега кожата ще бъде в състояние да обновите и да се възстанови предишния цвят и текстура.

Пилинг с плодови киселини

Плодовият пилинг е лечението на лицето със специални емулсии и кремове, съдържащи плодови киселини. В условията на салона за красота можете да чуете съкращението ANA, което обозначава всякакъв вид пилинг, базирани на:

• Млечна киселина,

• Apple,

• Гликолевой,

• Лимон,

• Вино,

• Бадеми,

• Ретиноевой,

• Освен комбинации от няколко вида киселини.

След сесия на излагане на кожата на плодова киселина, жените отбелязват зачервяване и известно подуване на корицата. Това е нормално и всички нежелани реакции трябва да изчезнат в рамките на един, максимум два дни. Обикновено пилингът с използването на плодови киселини не засяга дълбоките слоеве на дермата, а засяга само горния кератинов слой на епидермиса. "Пилинг" с плодови киселини може да не само кожата на лицето, но и врата, деколтето, гърба и дори области на корема.

Важна роля при избора на типа почистване на лицето се получава от нивото на рН, което е с просто думи базовата киселина, която ни е известна. Колкото по-нисък е прагът на рН за определен тип пилинг, толкова по-дълбоко е проникването на плодови киселини, толкова по-пречистваща е процедурата. Въпреки това ниското рН показва възможността за дълбоко почистване без механично действие (лазер или ултразвук).

Например гликолният пилинг има ниско ниво на рН, така че се вярва, че е в състояние да проникне в дълбоки слоеве на кожата. Освен това, колкото по-висока е концентрацията на гликоловата киселина, толкова по-кардинални проблеми могат да бъдат решени: слабите разтвори ще облекчат кожата от излишната мазнина, ще изчистят порите и ще премахнат акнето. Разтворът с високо съдържание от него ефективно въздейства върху малки бръчки, разширява стеснените пори и премахва мръсотията.

Пречистването на лицето с помощта на бадемова кора е подходящо дори за млади дами с чувствителна и тънка кожа, склонни към чести възпаления. Той действа много внимателно върху кожата, внимателно почиства лицето, стяга и омекотява покритието. В допълнение, горчивите бадеми имат бактерициден ефект, отлично ексфолират мъртвите клетки с времето и се борят срещу заболяване като купероза.

Противопоказания за пилинг: видими увреждания на кожата, възпаление, неоплазми, алергия към козметични препарати.

Энзимный пилинг

Специален вид дълбоко почистване на лицето е ензимният пилинг. Значението му е да действа върху епидермиса с помощта на специални ензими. Самата ни кожа е наситена с ензими, в състава й има огромен брой. Въпреки това процесът на стареене, който е необратим, спира действието на ензимите в слоевете на епидермиса. Ензимният пилинг е предназначен не само да допълва кожата с ензими, така че да има същата еластичност и гладкост, но и да регулира контурите на лицето, да възстанови цвета и да възстанови тона на избледняващата кожа.

Съставът на различните видове пилинг на основата на ензими може да включва ензими:

• Растителни произход - папая, смокини, ананас, киви, къпини, боровинки и други плодове и плодове.

• Животински произход - ензими на лигавиците на стомаха и панкреаса на телета, свине, овце, както и протеинови съединения на пилешки яйца.

• Бактериални ензими.

• Протеини и млечни протеини.

За разлика от плодовия пилинг, който не може да се извърши при момичета със сладък тен, ензимното почистване може да се направи дори при наличие на неравна повърхност на кожата, след акне, купероза и признаци на фоточувствителност.

Противопоказания: гнойно възпаление, диабет, хепатит, алергични реакции, както и вирусен херпес. Повърхностният пилинг трябва да се извършва чрез сесии, като интервалите между тях могат да бъдат от 7 до 21 дни.

Отлепване на лицето с калциев хлорид

Що се отнася до ексфолирането на калциев хлорид, тази процедура може да се извърши и у дома, но трябва да се подхожда внимателно към процеса: внимавайте да не прилагате пилингната смес в областта около очите и устните, не използвайте този пилинг твърде често и не оставяйте сместа лицето дълго време.

Този вид почистване на лицето е по-скоро повърхностно, не действа твърде агресивно върху кожата, но помага да се елиминира пигментацията, намалява мазнините на кожата и стеснява порите.

Средно и дълбоко лице пилинг

Тъй като тези процедури са доста болезнени и често оставят след себе си един или два дни (понякога повече) на подпухналост, зачервяване и възпаление на кожата, тези видове пилинги се разрешават да се извършват не повече от два пъти месечно. Най-успешното време за посещение в офиса на козметиста е уикенд. Кожата ще отнеме много време, за да се възстанови и да намери лъчезарен външен вид.

Сесията на механичния пилинг може да се извърши от жени на възраст над 35 години, напълно възстановява кожата, изглажда краката на окото в близост до очите, затяга овалното лице и намалява съдържанието на мазнини в капака, изчиствайки порите. Препоръчително е да се проведе процедурата през есенно-пролетния период, а през лятото да се въздържат от сеанси.

Лазерен пилинг

Най-известната церемония за почистване на лице в салона е лазерният пилинг. Той се радва на широка популярност поради това, което се смята за ниско-травматична процедура и ефектът от нея надминава дори най-скептичните очаквания.

Между другото, лазерният пилинг може да се направи на млади дами, които имат множество цикатрични форми след лечение на акне, както и белези и стрии. Обикновено се използват два вида лазери за дълбоко почистване: СО2 или ербий. Първият тип е класически евтин лазер, който може да остави много неприятни изгаряния върху чувствителната кожа и дори да изостри ситуацията с белези.

Erbium лазер се счита за по-модерно устройство, което е 100% безопасно, докато лекарят-козметолог има способността да контролира дълбочината на проникване на лъчите. Значителен недостатък на този тип почистване е необходимостта от период на рехабилитация, който обикновено е 7-10 дни. През този период повърхността на кожата ще се възстанови напълно.

Ултразвуков пилинг

Друг начин за подмладяване и "полиране" на кожата - ултразвуков тип пилинг. Той действа на капака с достатъчно грижи, чисти ултразвукови вълни, премахват слоя мъртви клетки, възстановяват естествените релефи на лицето и по чудо спестяват мазнини. Основното предимство на ултразвуковото почистване е липсата на рехабилитационен период. Обикновено цялото зачервяване се спуска за един ден.

Какво е пилинг газ-течност

Дълбокото почистване на лицето може да се извърши с помощта на газ-течен пилинг. Той съчетава няколко вида ефекти върху кожата: обработка на покритието със специална газова смес и едновременно пръскане на лекарствения състав (разтвор на натриев хлорид). Благодарение на тази комбинация, порите се отварят и от тях можете да измиете всякаква мръсотия, след което да я овлажните и насищате с кислород. Пеленето на газ-течност не изисква рехабилитация след сесията, а самата процедура трае около 10-20 минути.

Салициловый пилинг

Медиана почистване на лицето с салицилова киселина произвежда един наистина уникален ефект: капак структура става плоска, почти напълно изчезват комедони и черни точки. Салицилова пилинг - процедура на избор в борбата срещу акне, тъй като има антисептични свойства и облекчава възпаления. В допълнение, салициличното прочистване може да се комбинира с белени плодови киселини. Различна концентрация на киселината в състава може да внимателно почистване на капака на малките дефекти или действат по-дълбоко, отстраняване на грес тръба от запушени пори и полиране белези.

Уникална церемония за почистване на кожата - пилинг на риба

Такава забавна процедура, която първоначално се страхуват от мнозинството от жените, може да остави наистина незаличимо впечатление. Да, така че искате да я посещавате отново и отново. Мекото почистване на епидермиса без използване на агресивни химикали, достатъчно странно, дава положителен резултат: кожата се подновява, изглежда невероятно свежа и копринена.

Пилингът се извършва със специална риба с невероятното име на Гура Руфа и сеансите й трябва да се приписват на СПА процедури, така че е деликатно. Потапяне в ваната с риба ще се извърши след обличане на оборудването: шапки за коса, нос на носа и специална тръба за дишане. След това спускате лицето и тялото си в голям контейнер, където малката риба изяжда мъртвата кожа на епидермиса, без да се отразява на здравата кожа.

Не се притеснявайте, не боли изобщо. По-скоро ще почувствате леко докосване и гъделичкане. Между другото, в слюнката на малки вода жителите съдържат ензими, които се използват за производство на продукти за грижа за кожата (кремове, емулсии и маски). Те казват, че след няколко курса на пилинг риба, можете дори да лекувате псориазис.

Сега знаете всичко за типовете пилинги в салона и може перфектно да почистите кожата на лицето си, като изберете подходящата процедура за вашия вид кожа. Не забравяйте, че кожата ви е като мантия, дадена ви по природа. А как се интересувате от нея, нейният естетически външен вид ще зависи от това. При правилна грижа тя ще остане мека, свежа и напълно чиста за много години.

Също така на нашия портал можете да научите как да направите ефективен пилинг на лицето у дома.

Share:
Comments