Microinsult при мъжете - причини, симптоми, лечение.

Диагнозата на микроиндустрията в официалната медицина (в Международната класификация на болестите X) не съществува, но често се използва като разговорна дума.

Болестта, която съответства на разговорния "микровълнов инсулт" - е преходно увреждане на церебралната циркулация (PNMK).

Что такое микроинсульт

PNMK означава нарушение на церебралните функции на съдовия генезис с преходен характер, който преминава самостоятелно или в резултат на лечение през деня. След прехвърления микро-удар, повечето патологични симптоми отсъстват, според CT и MRI на мозъка. Но в някои случаи остатъчните ефекти под формата на леки органични неврологични симптоми се определят с пълно възстановяване на мозъчната функция.

Според статистиката, 40% от пациентите след микрохирургия, през следващите три години има хеморагичен или исхемичен инсулт. Същевременно има връзка между броя на прехвърлените микро-удари и вероятността от удар в бъдеще. Делът на микро-удар при мъжете от 20 до 54 години е 25%.

През последните десетилетия микровредите "стават по-млади". Ако по-рано това беше прерогатив на мъжете на 60-годишна възраст, сега такива катастрофи се случват и при младежи на възраст под 30 години.

Най-важната опасност от инсулт е, че не може да се обърне внимание: продължителността му може да бъде от няколко секунди до ден. Но шансовете за тежък инсулт в бъдеще се увеличават драматично, ако не се направи нищо.

Microinsult при мъжете - причини

Най-честите "традиционни" причини за микроиндрес при мъжете:

хипертонично заболяване;

- симптоматична хипертония;

- атеросклероза.

По-рядко срещани микросулти при мъжете, чиито причини:

- васкулит при дифузни заболявания на съединителната тъкан;

- сърдечно заболяване;

остеохондроза на цервикалния гръбначен стълб;

- силен спад на кръвното налягане.

При младите хора микроструктурата може да причини:

- стресова ситуация;

- високо кръвно налягане;

- високо физическо натоварване;

- алкохол;

- затлъстяване;

- преяждане.

Възрастта след 45-годишна възраст се отнася до рискови фактори.

Признаци на удар с микро удар при мъжете - бърз тест

Увреждането на съдовете на главата често се развива в рамките на няколко минути, така че е много важно да знаете симптомите на микро удар при мъжете, за да предприемете някакво медицинско лечение.

Има специални тестове, които всеки човек може да извърши, за да открие микро удар или удар.

1. С усмивка можете да видите изкривяването на лицето или спускането на ъгъла на устата от едната страна.

2. При показване на езика - с микро ход или ход, езикът ще бъде поставен настрани

3. Докато държите изпънати ръце с дланите обърнати нагоре, едната ръка започва да "падне".

4. Нарушаването на речта и степента на разбиране може да се намери, като се предлага да назовете името си или някаква проста фраза: в патологията речта ще бъде неразбираема, неясна.

Ако поне един тест съвпада, е необходимо спешно хоспитализиране и спешно лечение. Особеността на микро-удара е, че при първите признаци не може да се разграничи от инсулт.

Микроустойчивост при мъжете - симптоми

Микросърдечът при мъжете, чиито симптоми практически не се различават от признаците на инсулт, се характеризира с внезапно главоболие, замайване, смущение в възприемането на околната среда. Условието може да се влоши. В зависимост от местоположението на увредените церебрални съдове се появяват някои разстройства:

- изтръпване на всички части на тялото;

- слабост в крайниците - предимно едностранчивост;

- нарушена координация - зашеметяваща при ходене, усещайки, че "ръцете (краката) не се подчиняват";

- нарушение речи;

- повръщане на високи главоболие;

- увеличено главоболие при ярка светлина, остри звуци;

- Краткосрочна загуба на съзнание с амнезия.

При микро удар при мъжете, симптомите могат да се проявяват едновременно няколко от изброените или възниква един от тях. Адекватното лечение, започнало във времето, ще позволи да се ограничи размерът на засегнатата мозъчна тъкан и да се увеличат шансовете за пълно възстановяване.

В повечето случаи симптомите на микро-удар при мъжете не се изразяват, изтриват, може да не бъдат забелязани от другите и самия пациент.

Микроинсульт у мужчин — лечение

Микро уязвимостта се отнася до онези заболявания, които са важни за разпознаването и предприемането на действия във времето. Дори ако всичко се е случило без сериозни последици след прехвърления микровълнов удар, мъжете трябва да бъдат лекувани по здравословен начин на живот, преди всичко - отказ от алкохол, тютюнопушене, физическа активност, но в умерени количества. Това се отразява на по-нататъшното развитие на болестта: в бъдеще микроинсулинът може да се повтаря в по-тежка форма и със сериозни последици. Повтарянето на такива епизоди на преходно увреждане на церебралното кръвообращение води до намаляване на интелектуалните способности, по-късно може да възникне деменция. Ето защо, в случай на микровсърдие при мъжете, лечението трябва да започне незабавно, медицинското обслужване се извършва не по-късно от три часа след атаката, за да се избегнат възможни усложнения. Ефективността на предприетите мерки се намалява драстично след шест или повече часа.

Някои експерти смятат, че микро-обидата при леки форми на лечение не изисква.

Поради сериозността на проблема и възможните сериозни последствия, самолечението не е позволено и е строго забранено. Няма съществена разлика при назначаването на лекарства за микровълновата и инсулт.

лечение

При микро удар при мъже, лечението е насочено към възстановяване на кръвообращението в засегнатата област. За тази цел се използват препарати от няколко основни групи:

- вазодилататори;

- ноотропични средства;

- ангиоплат;

- antiagregantı;

- статины.

1. Вазодилататорите спомагат за подобряване на проходимостта на кръвоносните съдове, което води до повишено кръвоснабдяване в засегнатата област.

2. Ноотропиците подобряват паметта, допринасят за активирането на умствената активност.

3. Ангиопротекторите намаляват пропускливостта на стените на съдовете, подобряват метаболитните процеси и микроциркулацията в съдовете.

4. Антиагрегантите предотвратяват образуването на тромби: предотвратяват прилепването на тромбоцитите между тях и стената на кръвоносните съдове.

5. Статините намаляват нивото на холестерола, назначаването им е задължително, за да се предотвратят многократни микро удари и появата на удари.

Лечението трябва да бъде изчерпателно, като се използват лекарства от всички групи, под наблюдението на невролог.

Рехабилитацията включва физиотерапевтично лечение, масажи, тренировъчна терапия, дихателна гимнастика. Когато възстановявате всички функции веднъж годишно, посетете офталмолог, който да инспектира плавателните съдове на фонда, защото те са най-податливи на промени.

Цялото лечение се отнася до микро-удари при мъже с тежки клинични прояви. Но, както често минават незабелязано, тези медицински мерки не се водят от никого. Понякога е достатъчно да си починете, да се отпуснете и след това да следвате здравословен начин на живот.

Микроинсульт у мужчин — профилактика

Минималното обида спешно изисква промяна в начина на живот, за да се изключи вероятното повторение.

1. Не забравяйте да изключите алкохола, пушенето.

2. Предайте силен чай и кафе.

3. Следвайте диета: отстранете от диетата всички мастни, пикантни, пържени, яйца с ограничение (не повече от 3 на седмица) и млечни продукти. Използвайте черен или оборунов хляб.

4. Необходими са умерени физически дейности.

В широк смисъл, предотвратяването на микро инсулти е в същите дейности, които са необходими за предотвратяване на инсулти:

1. Рутинно лечение на хипертония, IHD на друга патология, което може да доведе до микро удар.

2. Правилно избрано лечение за инсулт.

3. Задължително посещение на невролога 2 пъти годишно.

4. Коригиране на заетостта с оглед на ограничената трудова дейност.

Според статистиката с удари, които се появяват след първия инсулт, смъртността е 20%. Ако промените начина си на живот и следвате препоръките на специалист, качеството на живот след микровредите не може да бъде засегнато.

Share:
Comments