Какво дете трябва да може да направи след 7 месеца. описание

Странно е да чувате от външни хора: "О, абсолютно вече малко мъж!" Когато се срещате с бебето, нали? Сякаш е бил някой друг! Но това възхищение е разбираемо: детето става по-независима и неговите действия - съзнателни.

И дори самата мама понякога с усмивка си спомня колко много иска, преди да израсне бързо и общуването да стане взаимно. Имате ли подобно желание? Така че, това е почти изпълнено и най-вероятно нямате никакво свободно време. Разбира се, в края на краищата, един седем месечен карапуз силно и много егоистично изисква внимание към себе си. В непрекъсната комуникация с буден бебе е лесно да се отбележи това, което той научи през последния месец и това, което той сега усвоява.

Какво дете трябва да може да направи след 7 месеца

Характер на този етап е ускоряването на развитието на психиката на бебето. Той има съвсем различно отношение към хората, които вижда: никога няма да даде усмивка на никого, а на първия ще му бъде даден само бдителен поглед. Неговите и другите "- това градиране за трохи се превръща в решаваща при срещата с хората. Радостта и удоволствието от диалога се присъждат само на познати. Останалата част от тази услуга все още трябва да бъде спечелена.

Какво показва това? Разбира се, нарастващата привързаност към майка ми и към роднините ми, моя роднина и роднини, се научава да се свързва с тях и със собственото си поведение с тях. Това е изключително важен етап в развитието на комуникационните умения с другите. Децата, които не са се научили да се страхуват от непознати, сега няма да могат да запазят дистанцията дори в бъдеще, дори когато вече са възрастни.

Сърцевината прошепна с големи срички "ma-ma", "pa-pa" и други, докато понякога е смешно, че нещо мърмори. Той е в състояние да разбере за какво говорят. Но за лекаря е трудно да провери това: бебето трябва да бъде успокоено, трябва да има роднини около него, за да не се разсейва и да се уплаши, когато види външен човек в стаята. Ето защо е по-добре, ако малките проверки ще бъдат изразходвани от мумията: когато познатите се наричат ​​анимирани или неодушевени предмети, детето се превръща в тази страна на главата или ги търси с очите си.

Сега започва забавен, макар и много важен етап от развитието на детето за 7 месеца: той се опитва в имитация. Гледайки папата да потупа масата с ръка, детето сериозно се опитва да повтори това движение. И подобни моменти стават все повече и повече, което носи много положителни емоции на възрастните, гледайки такова докосващо поведение на възрастен карапуза.

Малкият пират вече разбира какви играчки може да получи и на които не достига. Той изобретил една игра: вземете обекта, опитайте "на зъба" и след това хвърлете и започнете отново. Такава кръгова реакция продължава, докато нещо го отвлече.

Между другото, за опитване "на зъба": по препоръка на Министерството на здравеопазването, от седем месеца, обикновено се развиват трохи може да се даде крекери и бисквити. С тяхна помощ той не само ще се задоволи, но и ще задоволи естествената нужда от хапване. От новите продукти в менюто на бебето се добави жълтък от пилешко яйце, а разнообразието от позволени каши и плодови пюрета дава възможност за формиране на вкусовите му предпочитания.

Родителите трябва да знаят какво детето трябва да може да направи след 7 месеца, защото на всеки етап от развитието си развива определени умения. При липса на напредък е по-добре, ако лекарят определи причините за изоставането. За препоръки към специалисти трябва да се обърне внимание, когато детето до края на седем месеца:

- не се опитва да седи, дори да държи ръката на възрастен;

- Не удряйте твърдата повърхност;

- не се опитва да привлича вниманието с помощта на звуци;

- Не притискайте бузата си към лицето на мама, показвайки обич;

- Не хапе местни хора.

Ако забележите несъответствие в посочените параметри, не се паникьосвайте. Не забравяйте, че траекторията на развитие на всяко дете е силно индивидуална. Но ако наистина има известно изоставане, то е необходимо да се разкрие колкото се може по-рано, за да се коригират, докато всички жизнени системи на организма се образуват.

Физическо развитие на детето за 7 месеца

До 7 месеца масата на бебето става по-голяма от 600 грама и нараства с 2 см. Степента на дишане постепенно се увеличава, а сега е малко над 30 на 1 минута и 3 удара на сърцето на дишане. Тези указания практически няма да се променят до една година.

Стандартните показатели, разработени от педиатър на СЗО за седем-месечна възраст, позволяват да се направи оценка на нивото на физическото развитие.

За момичета:

теглото трябва да бъде 6.8-8.6 кг, височината - 65.0-69.6 см

обиколка на главата - 41.5-44.1 см.

И момчетата:

масата съответства на диапазона от 7.4-9.2 кг, височина - 67.0-71.3 см,

обиколка на главата - 42,7-45,2 cm.

Дрозвата постепенно се подготвя за ходене, така уверено прекосява краката във вертикално положение с опората под мишката. Той вече е съвсем независим: може да пълзи, да седне почти без подкрепата на възрастни, да се изкачи на четири крачки. Ако има подкрепа, тогава, разбира се, светът няма да се обърне, но на колене ще се издигне лесно. Ето защо трябва да имате око и око: много е трудно да го запазите на едно място.

Упражнение за дете на 7 месеца

Основният акцент в развитието на уменията на детето след половин година отива да пълзи, тъй като работи чудесно за укрепване на много мускулни групи на багажника и крайниците. Системата за зареждане включва следното:

- обръщане отзад на корем;

- се обръщате от корема към гърба;

- изкривяване;

- седящи;

- кръгови движения на ръцете.

Едновременно с физическото развитие на детето, развитието на речта на детето се осъществява след 7 месеца, така че трябва да се обадите на всичките си действия до бебето или да го изпълнявате, многократно да казвате думите, да ги произнасяте ясно, да преувеличавате артикулацията. Вие сте обърнали внимание на това колко близо бебето следи движещите се устни на един възрастен по време на разговор? Имайте предвид, че понякога дори се опитва да възпроизведе тяхното движение, въпреки че всичко това все още е далеч от съвършенството.

Знаейки какво детето трябва да може да направи след 7 месеца, допълва обичайния набор от упражнения с още няколко, полезни за укрепване на необходимите мускулни групи.

1. Флексия на краката. Изпълнете всички действия от лявата позиция на гърба. Вземете детето от двата крака с топли ръце. Първо заедно, а след това на свой ред, огънете и разколете краката в коленете: огънете и изправете левия крак, след това десния крак и накрая и двата крака наведнъж. Тези техники се повтарят шест пъти, те спомагат за развитието на мускулите на крайниците и ставите.

2. Калъфи. Първоначалната позиция - разположена на гърба, се изпълнява 1 път. Помолете детето да лежи на корема му, помогнете му. За да направите това, малко обърнете седалището му с таза в посока на преврата, след което той ще се справи. Не забравяйте, че детето вече е напълно наясно с емоциите на възрастните, така че не забравяйте да го похвалите, за да чуе одобрението в гласа му.

3. Удари с огъване. Това упражнение, насочено към развиване на умения за пълзящи пътеки, вече е познато, но вашето бебе е нараснало и сега изпълнението може да бъде сложно.

Първоначалната позиция - разположена на гърба, се изпълнява 2 пъти. Пръстът на една ръка за възрастни се притиска към трохичката в гърбицата, а втората ръка трябва да се държи от коляното.

Вземи дръжката на карапуза настрани, любезно го помоли да седне. Когато заема нужната позиция, плъзнете гладко по гръбнака (отдолу нагоре). В отговор, облегалката ще се отрази рефлексивно. След това внимателно го спускайте отдясно.

Такса за умствено развитие на детето за 7 месеца

Всичко, което едно дете трябва да може да направи след 7 месеца, е необходимо да се развие, в противен случай всички процеси няма да отидат според графика на възраст, но със закъснение, което със сигурност ще засегне по-нататъшния успех.

Когато общувате по всички възможни начини, провокирайте повторение на прости думи за вас, произнасяне на имената на околните хора и предмети. Наложително е под формата на игра да се преподава изпълнението на елементарни действия, следвайки примера на възрастните. И не забравяйте да насърчите обхождането, ставането на коленете си, ходене с подкрепа за начало.

Разработване на речта и обогатяване на бебето с впечатления, показване на животни, играчки с часовник, правене с помощта им на примитивни действия, достъпни за повторение на трохи. Между другото, вече не е нужно да се забавлявате, по-добре е да ги поставите един до друг в детско креватче, арена или на пода.

От тази възраст най-добре е детето да предлага различни пирамиди, топки, сгъваеми кукли за гнездене, кутии, които лесно се отварят. Те трябва да бъдат многоцветни, звучащи и ярки. В същото време, кубовете все още са подходящи: те се учат да се фолдват и се опитват да се почукат един с друг с ентусиазъм.

Изключително важно е: Трябва да станете най-приказливите родители в света, защото само при постоянна комуникация бебето се развива напълно. Детските педиатри казват, че възрастта от 0 до 4 години е най-благоприятният период, когато всичко се окаже, че сама по себе си, е естествено. Ако времето изчезне и малкият човек не получи необходимото внимание, тогава в бъдеще процесът на развитие няма да бъде толкова успешен, колкото би могъл, и ще изисква много по-големи усилия от страна на детето и на възрастните.

Share:
Comments