Как правилно да почиствате ушите на детето, как и колко

Когато млада майка започне да се грижи за бебето си, тя веднага има много въпроси.

И това е абсолютно нормално, защото всяка жена не само иска да се грижи за нейните трохи, но и да не я навреди.

Ето защо въпросът за това как да се почистват ушите на бебето и как да се прави правилно не е отменен.

Прост процес или обратно? Може или не може да почисти ушите?

Може да изглежда, че в обичайното почистване на ушите няма нищо arhislozhnogo. В края на краищата, наистина е достатъчно просто да купите пакет от унции в магазин или аптека, да ги навлажнете с топла вода или водороден пероксид, сложете пръчка в очите на детето и го завъртете там. Както се оказа, този подход е абсолютно погрешен и дори опасен.

Лекарите забраняват почистването на ушите на детето. Позволете да почистите само ушната мида, но при никакви обстоятелства да не влезете в ухото. Родители, помнете! Само ушния канал трябва да се почисти!

Почистването на ушите по този начин не е възможно поради следните причини:

- стените на ушния канал са много лесно травмирани;

- Тимпаничната мембрана на бебето може да бъде наранена с пръчици;

- всяко движение на памучен тампон не допринася толкова много за извличането на сяра от ушите на бебето, тъй като го натиска по-дълбоко и по-дълбоко; сярата е сгъстена с течение на времето, последствие от това може да е запушалка, която затруднява слуха и причинява на детето не много приятни усещания.

Как правилно да почистите ушите на детето? От сяра до сярна корк

Има още една причина, поради която е по-добре да не почиствате ушите с памучен тампон. Сярата е естествено смазващо вещество, което е необходимо за правилното функциониране на слуховите системи на бебето (а не само). Липсата му в ушния канал трябва по някакъв начин да бъде компенсирана. И когато майката го извлича усърдно от ухото на трохата, така че създава известно недостиг на необходимата тайна.

Резултатът ще бъде по-активна работа на сярата жлези. Тоест, колкото по-често се отстранява тайната от ушите на детето, толкова по-добре ще бъде развита.

Но ако все пак се случи така, че да възникне серната запушалка, в никакъв случай не трябва да го отстранявате сами, у дома! Има огромна възможност тези действия да предотвратят травмата на ухото на детето. Необходимо е да се покаже бебето на лекаря - отоларинголог, а не да се предприемат никакви самостоятелни действия.

Как правилно да почистите ушите на детето? Самопочистване на ушите на бебето

Оказва се, че природата е замислена така, че ушите ни да знаят как да се чистят. Жлезите - мастни и сярни - които се намират в ухото, умело разграничават специална тайна, която предпазва от увреждане на ухото. В ухото клетките на епитела непрекъснато се подновяват от тимпаничната мембрана навън.

В допълнение, самопочистването на ушите "имаше ръка" и темпоромандибуларната става, нейната структура. По време на нормален разговор, кашляне, кихане, смях или ядене на храна - т.е. по време на челюстно движение, натрупаната в ухото сяра и мъртвите клетки на епитела се изтласкват от ухото.

Как правилно да почистите ушите на детето? Кога и какво?

Как, в края на краищата, трябва родителите да извършат процеса на правилно почистване на ушите на техните чадушки? От горното вече можем да заключим, че не трябва да "изкачвате" с памучен тампон вътре в органа за слуха. Напротив, ушицата, в която има клъстер от освободена сяра, трябва да бъде почистена.

Най-добре е да го правите вечер, докато къпете бебето. Има две прости причини. Според първото, трохата цял ден активно изсмукваше гърдите на майка ми, което направи възможно излизането от дълбините на ушите му. И според втората - поради ефекта на топлата вода, сярата винаги се омекотява и е много по-лесно да се отстрани. Достатъчно е просто да изплакнете пръстите си с ушите на трохите с най-обикновената вода, без да използвате допълнителни средства. След това можете да го избършете с пелена или мека кърпа.

В продължение на една седмица можете да почиствате черупките на бебето веднъж или два пъти с парче марилечка, изкривена в тънък флагел.

По-правилно ще леко навлажнете марля с обикновена варена вода или масло. Някои родители използват памучна вата за същите цели. Също така добър избор. Но понякога тя може да се разпадне в влакна, а възрастните "ще забравят" своята част от бебето в ухото, като по този начин ще причинят някои неудобства.

Share:
Comments