Как да се избегне стареене на кожата на ръцете?

Смята се, че ръцете на жената могат да определят своето отношение към себе си. Жените, които се грижат за здравето и външния си вид, никога не пренебрегват грижите за ръцете си, опитвайки се да предотвратят признаци на стареене. Помощ в това са в състояние на различни кремове, които трябва да бъдат избрани в зависимост от сезона.

Предлагаме Ви няколко рецепта за предотвратяване на стареенето на кожата.

Защита от миене на течности

В нашата страна по някакъв начин не е обичайно да се мият съдовете с ръкавици. Ние, които сме свикнали да правим всичко с "голи" ръце, не нося ръкавици, като се има предвид, че е неудобно да се извършват всякакви операции в тях. Ако не можете да преодолеете себе си, препоръчваме да смажете ръцете си със защитен крем, който включва силикон, който може да образува защитен филм върху кожата, преди да започнете да работите с вода.

Полето как сте се справили с цялата работа около къщата, изплакнете остатъците от крема с топла вода. Тя не обезмаслява кожата, не я прави суха и груба.

Защита на ръцете от слънцето

През лятото се препоръчва винаги да се прилага слънцезащитен крем върху кожата на ръцете, индексът на защита не трябва да е по-нисък от 15. Експертите казват, че дори и в облачен ден ултравиолетовият ефект може да има отрицателен ефект върху кожата, така че слънцезащитните препарати трябва да се прилагат дори и в облачни дни.

Да се ​​отървете от петна по ръцете

Ако сте били на слънце за дълго време и не сте защитили ръцете си от ултравиолетово лъчение, на кожата ви могат да се появят тъмни петна, които могат да се изчистят от специални избелващи продукти, съдържащи витамин А.

В случай, че домашната превенция на стареенето на кожата на ръцете изглежда недостатъчна, можете да поискате помощ в козметичен салон

Биоревитализиране на кожата на ръцете

Биоревитализирането е процесът на внасяне в кожата на хиалуронова киселина, която много бързо възстановява водния баланс в кожата на ръцете ви, като увеличава еластичността си. Тази процедура се показва на всички, които пренебрегват ръкавиците по време на домакинска работа или прекарват много време на слънце или на солариум, без да използват защитни кремове.

Мезотерапия

Мезотерапията е инжекция в кожата на мултивитамини. В допълнение към овлажняването, тези лекарства също имат антиоксидантен ефект, който стимулира кръвообращението и метаболитните процеси. Процедурата се препоръчва да се извършва няколко пъти в годината.

Share:
Comments