Алергии при деца

За съжаление броят на алергичните заболявания при децата нараства всяка година. Според медицинската статистика около 20% от децата в света страдат от различни прояви на това заболяване.

На гръцки език думата "алергия" означава "реакция към нечия друга". По този начин детските алергии означават свръхчувствителността на имунната система на детето към ефектите на всякакви вещества или физически фактори.

Причини за алергии при деца

На първо място, тази болест при дете може да се появи поради такива причини:

1. Наследствени фактори. Това означава, че в присъствието на своите признаци поне един от родителите вероятността от заболяване на детето е 35-40%; Ако и двамата родители страдат от алергия, тази вероятност се увеличава до 75%.

2. Неправилна храна. Доказано е, че новородените, които са на изкуствено хранене, са първите, които страдат от алергични прояви. Това е така, защото белтъкът от кравето мляко има много силни алергични свойства. Освен това детските алергии могат да бъдат предизвикани от небалансирана диета, лоши витамини и микроелементи и злоупотреба с майката на бебето по време на бременност с алергични храни като шоколад, цитрусови плодове, яйца, риба, ягоди и др.

3. Състоянието на майчиното здраве. Има висок риск за детето да развие заболяване в случай на намаляване на имунната система на майка му, нарушение на равновесието на чревната микрофлора, остра остра респираторна инфекция и др. Освен това рискът на детето да развива алергични заболявания се увеличава с родителите при пушене, злоупотребата им с алкохол, както и при различни усложнения на бременността.

Често срещан придружител на детската алергия е диатезата. Това обаче не е алергично заболяване. Диатезата е състояние на тялото на детето, което се характеризира с необичайни реакции от кожата, лигавиците на дихателните пътища, уринарния тракт и стомашно-чревния тракт до ефекта на различни стимули, включително някои храни. Тя произтича от факта, че децата от първата година от живота имат намалена защитна функция на червата, тъй като по това време производството на храносмилателни ензими и защитни антитела е все още недостатъчно. Всичко това води до усвояването на кръвта в кръвта и вследствие на това до появата на верига от алергични реакции. По този начин наличието на признаци на диатеза показва наличието в детето на повишена предразположеност към развитието на алергични заболявания и необходимостта от внимателен мониторинг от алерголог.

Симптоми и признаци на алергия при деца

При децата най-честата алергия се изразява в следните симптоми:

1. Атопичен дерматит. Много честият феномен се среща на фона на алергичната диатеза. Тя може да се разпознае чрез подуване на кожата, зачервяване, появата на сърбящ обрив по кожата. Обикновено се появява като реакция на въвеждането на допълнителни храни и с кърменето може да се случи, когато майката използва алергенните храни за детето. Като правило, с възрастта преминават симптомите на атопичен дерматит.

2. Алергичен ринит (течащ нос). То може да бъде сезонно или целогодишно. Първият вид придружава алергиите при децата към домашния прах; вторият - възниква, например, като реакция на организма към цветен прашец на цъфтящи растения и др.

3. Бронхиална астма. Най-тежката алергична болест на детето. Атаката на бронхиалната астма изглежда като внезапна атака на задушаване и не винаги е възможно да се помогне на детето у дома, понякога трябва да бъде хоспитализиран.

Начини за лечение на алергии при деца

Когато детето има признаци на диатеза, основната задача на родителите е да идентифицират и елиминират алергени, идващи от храната, през белите дробове или поради директни ефекти върху кожата. Без тази мярка всички кремове и мехлеми ще бъдат безсилни.

Когато кърмите такова бебе, майката трябва да следва строга диета, а въвеждането на допълнителни храни трябва да бъде много предпазливо. В друг случай детето трябва да получи количеството протеини, мазнини и въглехидрати, съответстващи на неговата възраст, с изключение на продуктите с алергични свойства, които за всеки отделен случай се определят индивидуално.

Ако забележите алергични симптоми в детето си, не започвайте независимо лечение, което може да доведе до усложнения. След като сте преминали диагнозата на лекар, който ще определи специфичните антитела в кръвния серум, ще получите квалифицирана консултация относно по-нататъшното лечение.

На първо място, необходимо е да се осигури прекратяване на контакта с алергените и да се започне антихистаминови антиалергични лекарства, които лекарят ще напише. За да намалите проявата на локални симптоми, например сърбеж, трябва да лекувате тези области, като използвате салицилов алкохол или всяка друга тинктура от алкохол.

Ако спешната помощ е необходима на детето, например, ако се развие анафилактичен шок или оток на Quincke, трябва да осигурите максимален достъп до белите дробове преди пристигането на линейката. Строго е забранено използването на различни агенти с остър мирис, които допринасят за подобряване на бронхоспазма.

Коментари

Вика 12.10.2016 Съгласен съм, че сорбентът помага да се почисти добре тялото. Ulyanushka 16/09/2016 и има дълъг ринит оказа признак на алергия към домашен прах. хранителни алергии tfu0tfu Nicado не е имало друг вид, също и след това бам, а ти ... в пръстта, може да се каже. прочетете в интернет, че хората пишат за това - в крайна сметка отиде при лекар, за да поиска мнението му за asit. Доктор хванат само красиви, час разказва истории за имунотерапия и как тя е точно сега, почти единственият начин да се помогне. Е, всъщност, защото момичето е на 6 години, започна курса. капе под езика френски stallerzhen - те вкус доста неутрален, така че детето да не се притеснява, но има малък ефект вече (в моя опит) на месец през 4. Благодаря ви лекар, който ме убеди) ринит е преминал, други симптоми също изчезват постепенно. ние ще продължим Рая 09.09.2016 И ние, странно, излетяхме от алергията с витамини Алфабет. Въпреки че не смятаха, че това би помогнало изобщо. само веднъж има алергия към храната, то тялото вече няма априори без витамини и следователно те трябва да бъдат запълнени. тук и да се направи. В хода на това се оказва, че не за храна имаме алергия, а просто реакция към факта, че това е понапихано и здраво тяло, което се бори с този муцут, но берибери изхвърля бяло флагче и е осигурен парад на цяла кожа. Ira 06/15/2016 Съвършено е написано, че на първо място е необходимо да се изключи контактът с алергени. Хранителната алергия на сина ми започна през 1г. и 2 месеца. след като започнаха да даряват сладки плодове и др. Взехме тестове за идентифициране на алергена. Са били лекувани с диета, също е педиатър назначен enterosgelya разбира се да донесе алергени от храносмилателния тракт. Сорбентът няма противопоказания за малки деца, той ви позволява да избегнете поемането на по-сериозни лекарства. Сега наблюдаваме диетата, след началото на лечението на обрив по кожата са минали или са се случили след една седмица. Надявам се, че с възрастта проблемът ще мине
Share:
Comments