Как да отслабнете след цезарово сечение

Много жени след раждането мислят как бързо да се отърват от натрупаното тегло и да издърпат кожата на корема. Особено този въпрос е от значение за тези, чиито бебета са родени чрез цезарово сечение. Жените, които са претърпели такава операция, се нуждаят от повече време за възстановяване, отколкото при естествено раждане. В допълнение, в рамките на два месеца те трябва напълно да се въздържат от физическо натоварване.

Цезарово сечение: ние губим теглото си след операцията правилно

Едно от очевидните недостатъци на цезаровото доставяне е, че след операция за дълго време гънката на кожата и мастната тъкан остава над шева. С течение на времето белегът едва се забелязва, но стомахът е много труден за отстраняване. Отслабването също зависи от изрязаното, което е направено по време на операцията. Напоследък лекарите все по-често прибягват до напречен разрез, след което шевът бързо се решава. В процеса на цезарово сечение, лекарите също зашиват коремните мускули. Ето защо бъдещото състояние на корема и пресата на новороденото зависи от качеството на извършената работа на лекарите за шиене на кожата и коремните мускули.

В края на осемседмичния следоперативен период е възможно да се пристъпи към физическо натоварване. Някои след цезарово сечение страдат от диастаза - отклонението на ректусите на коремните мускули. В такива случаи всички упражнения се извършват в превръзката. За да проверите независимо отсъствието или наличието на тази болест, трябва да почувствате пресата, да лежите на гърба и да вдигате главата си. Ако коремните мускули "се провалят", тогава има диастаза.

Кърмене и отслабване

Много от кърмещите жени буквално след няколко месеца се превръщат в тънки. Това не е случайно: заедно с майчиното мляко, излишните калории изчезват. Ако приложете бебето на гърдите си на всеки 3 часа, намаляването на теглото няма да ви остави да чакате. Единственото условие за такава естествена загуба на наднормено тегло е рационалният подход към храненето. Не яжте два пъти, тя не насърчава кърменето. В допълнение, кърменето вече предполага ограничаване на някои ястия, които могат да причинят алергии в бебето. Ето защо, кърмеща майка трябва да яде варени зеленчуци, риба и месо, задушени, а максималната допустима стойност (и в идеалния случай - да се изключат напълно), остър, сладък, брашно и солени храни. От зърнени храни трябва да се предпочитат елдата и овесена каша. Храната трябва да бъде частична, на всеки 4 часа.

Физически упражнения - залог за хармония

Ако една жена се е възстановила след операцията и не боли, можете да започнете домашно обучение. В класът трябва да се наблегне на набор от упражнения за "проблема" по-ниски мускули на пресата:

Упражнение №1 "Велосипеди". Легнете на гърба си и с огъване на коленете си симулирайте под наем за 5 минути.

Упражнение № 2. Повдигнете краката си от пода с около 45 градуса и ги поставете в тази позиция за минута или повече (стига да имате достатъчно сила).

Упражнение № 3. Повдигнете краката си на 60 градуса и бавно ги спускайте, без да докосвате пода (15 пъти за 3 комплекта).

Упражнение № 4. Това не се случва веднага, а изисква умения. Легнал на гърба си, едновременно повдигайки краката си, наведени на коленете и тялото на тялото, правят 3 комплекта от 10 пъти.

Товарите трябва да са умерени. Добър вариант може да бъде урок във фитнес центъра с персонален треньор, който ще избере икономична, но ефективна програма от упражнения. Можете също да се регистрирате за аеробика, ако имате свободно време.

Как да отслабнете "между бизнеса"

След раждането на детето, не всички майки имат силата и времето да губят тегло и да играят спортове. Но в края на краищата домашната среда помага да отслабнете: грижата за бебето 24 часа в денонощието, ежедневно почистване, гладене, ходене с бебето, ходене на поликлиника, готвене и други задължения на майката. Освен това, преди да си легнете и през деня, можете да използвате специални коригиращи кремове от стрии. Зашеметяващите ефекти, които те не дават, но много добре тонират кожата. Сънят най-добре на стомаха - укрепва мускулите на пресата. Първият път след операцията бинтажа трябва да се носи всеки ден.

Опитвайки се да се върне в старата форма, жената не трябва да отива на фанатизъм: да гладува, да прескочи храната, да изтощи тялото ви с физическо натоварване. Това няма да е от полза нито за майката, която се нуждае от много енергия, за да се грижи за детето, или за самото бебе. Отслабването след раждането е естествен процес, създаден от самата природа. Една жена може да помогне да ускори правилното си хранене, гъвкав начин на живот и положителни емоции от реализацията на щастието на майчинството.

Коментари

JuliaP 12/27/2016 Струва ми се, че не всеки има голям корем след caesarea :) Да, аз също имах и исках да се върна бързо в бившата си форма. В това отношение ми помогна много, като измих коригиращия Санком. Първоначално го използвах вместо следродилния корсет. И тогава, като погледнете фигурата на пострешенвшу и се появила мотивация, че не е нужно да стоите неподвижно, трябва да се справите сами.
Share:
Comments