Как да изберем размера на обувките?

Как да изберем подходящ размер обувки?Вероятно всеки от нас поне веднъж се сблъска с положението, когато съвсем нова чифт обувки, които при монтажа в магазина сякаш седнаха нормално, се оказа, че е практически непригоден за износване - прекалено стегнат или твърде свободен. За да избегнете тази ситуация, трябва да знаете как да изберете правилния размер на обувките и какво да търсите, опитвайки се върху любимата си двойка.

Как да изберем подходящ размер обувки?

Всяка жена знае много добре нейния размер. Но това не означава, че всичките ви обувки ще бъдат точно това.

Опитвайки се в магазина с обичайните фигури, с изненада можете да откриете, че е твърде малък или, обратно, страхотен - и трябва да опитате размера повече или по-малко. Това е така, защото въпреки наличието на няколко международни измерения системи, размерите на решетките на всеки отделен производител може да се различават леко.

Оттук и основното правило - не купувайте обувки без фитинги. В екстремни случаи, ако наистина сте харесали модела в онлайн магазина или приятелката ви обещава да донесе дизайнерска двойка от Милано, изберете само продуктите на тези производители, които вече сте носели и знаете точно какъв размер ви подхожда.

Следващият момент - преди да купите, не забравяйте да опитате на обувки и на двата крака. Факт е, че параметрите на десния и левия крак може да се различават леко, а в този случай експертите съветват да изберете по-голям размер.

Как да измерите крака, за да определите неговия размер

Как да измерите крака, за да определите неговия размер

Друга популярна препоръка е да отидете в магазините за обувки следобед. По-близо до вечерта, краката леко се надуват и стъпалото става все по-обемно. Този факт трябва да се вземе предвид, в противен случай може да срещнете факта, че новите ви обувки компресират краката си вечер като порок.

Ако времето и обзавеждането позволяват, харчете за опитване на обувки, преди да купите най-малко 10 минути. Станете и ходете напред-назад, станете на пръстите си, преместете краката си. Не трябва да има неприятни усещания. Обърнете внимание на следното:

  • трябва да можете свободно да премествате пръстите си;
  • между големия пръст и вътрешната стена на обувката трябва да бъде малко свободно пространство;
  • летните отворени обувки и сандали трябва да седят на крака доста плътно, иначе, когато ходиш, краката ще се плъзгат и буквално ще излязат от обувките, което е много неудобно;
  • зимни ботуши и ботуши, напротив, трябва да имат някаква разлика и да седят малко по-свободни. Избирайки такива обувки, помислете, че може би трябва да се носят върху плътни чорапи, затова е по-добре да ги вземете веднага с монтаж.

Как да изберем подходящия размер на обувките в зависимост от материала?

Важно е да се има предвид, че една чифт естествена кожа с ежедневно износване за една до две седмици ще се простира малко. Продуктите, изработени от изкуствена кожа и текстил, ще останат същите, каквито бяха при покупката.

Какво ще стане, ако закупената двойка обувки не съвпада по размер и причинява дискомфорт, но не може да бъде върната или заменена по някаква причина?

Стелки от плътен материал могат да помогнат, ако обувките са твърде големи. Вярно е, че тази опция не е подходяща за отворени модели.

Ако двойката е твърде малка, използвайте специални спрейове, за да разтегнете продуктите, изработени от естествена кожа. Този спрей се прилага върху вътрешната повърхност на обувката; понякога е достатъчна само една процедура, понякога тя ще отнеме няколко. Кожата ще се простира и краката ви ще бъдат много по-удобни.

Когато обувки или сандали се търкат и натискат, опитайте силиконови тампони и ленти с различни форми. Те са залепени за "проблемното" място от вътрешната страна на обувката и омекотяват натиска и триенето.

Ако няма начин да помогнете, а обувките все още са неудобни, не се мъчете и не спирайте да носите неуспешен чифт. Некомфортните обувки допринасят за появата на калуси, косми, огъване на пръстите на краката и могат да причинят различни проблеми с гръбначния стълб.

Share:
Comments