Домашно варено колбаси - вкусно, напълно естествено и два

Сандвичи - добре, кой не ги обича? Особено, ако те са направени от вкусна и сочна наденица. Съгласете се, че в нашето време има толкова много разновидности на този месопроизводствен продукт, но е толкова трудно да избирате измежду цялото си изобилие, което не само ще ви угоди на вкуса, но и ще съдържа минимум вредни добавки, защото то често се яде от малки деца!

За да изключите на масата си лошо качество и не много полезна храна - готвяйте сами варен колбас, използвайки гореспоменатия майсторски клас и се уверете, че всичко внушително и вкусно е просто.

Никой гост няма да различи сандвич с наденица от магазин за пазаруване - можете да проверите вашите роднини или приятели и можете да бъдете сигурни, че те със сигурност ще поискат добавки!

За да създадете 1 кг варен колбас, ще имате нужда от:

- 2 пилешки крака;

- 15 г желатин (голяма опаковка);

- 250-300 мл бульона;

- 0,5 ч.л. соли;

- 0,5 ч. Л. червен пипер;

- 2-3 лавровых листа;

- 0.25 tsp. червен цвят на храната;

- 0,5 ч. Л. черен смлян пипер;

2-3 скилидки чесън;

- 1 литрова пластмасова бутилка (празна).

За приготвяне на наденица ще отговарят както на замразени пилешки крака, така и охладени. Може да се приготвя и от пилешко филе, но след това трябва да добавите малко нарязана свинска мас, така че колбасът да не се окаже твърде сух. Изплакнете цялото краче и го поставете в тенджера. Използвайки замразен продукт, пригответе го малко повече време за готвене.

Изсипете сол в тигана и добавете лаврови листа. Изсипете във водата и гответе пилешкия крак около 40-45. Трябва да ги наваряте правилно - за това след 20 минути готвене, пробийте всеки крак с нож, за да освободите кръвта от средата.

Щом се случи това - извадете парчетата пилешко в отделна купа и ги оставете да се охладят, след което отделете целулозата от костите.

Изсипете 250 грама гореща бульон в отделен съд и налейте желатин в него. Разтваря се за 10-15 минути, така че в течността няма остатъци.

Готово пилешко месо в купата на кухненски робот - не се нуждаете от миксер и месомелачка!

Изсипете подправките, оцветете и компресирайте белени скилидки с чесън директно в купата. Ако не ви харесва пикантен вкус, тогава трябва да спрете да добавяте червен пипер! И също така да гледате за добавяне на оцветяване на храна, така че Вашия колбас да не се окаже бургундско или червено!

Изсипете бульон с желатин и разбъркайте всичко с най-висока скорост за около 4-5 минути, докато всички продукти се превърнат в еднакви розови маси. На този етап можете да опитате масата на вкус и да добавите липсващите съставки.

На чиста празна бутилка от литиева бутилка, отсечете най-горната поливателна кутия и изсипете в нея варена месо. Изпратете го в хладилника за 3 часа или във фризера за 1 час.

След това време вашият колбас вече ще се втвърди. Отстранете го с ножица - леко отрежете бутилката до дъното от едната страна и след това - по дъното, докато освободите наденицата на подготвената чиния.

Крайният продукт изглежда толкова апетитен и мирише толкова вкусно, че искам веднага да опитам! Не го отлагайте за "пот" - нарязвайте хляба и вкус на наденицата, като го нарязвате на дебели резени. Бон апетит!

Най-важното - в наденичките няма забранени добавки и емулгатори! Да, и понякога е по-евтино от версията на магазина:

- 2 пилешки крака - 70 рубли;

- 15 г желатин (голям пакет) - 17 рубли;

- Подправки - 8 рубли.

в общия: 1 кг домашно приготвени нарязани колбаси 85 рубли, а цената на вкусно купената наденица варира от 180 и повече! Така че - гответе с нас, защото това е полезно и бюджетно!

Share:
Comments