Евтина козметика: предимства и недостатъци

Когато една жена е изправена пред проблема с избора на козметично средство, мнозинството се ръководи от принципа: "колкото по-скъпо, толкова по-добре". Но наистина ли е така? Понякога високата цена на козметичния продукт не произхожда от високото му качество, а от рекламната промоция на дадена марка, внасянето на продукт и други компоненти, които изобщо не са свързани с качеството на козметиката. Разликата между състава на вносни, елитни и евтини продукти не е толкова голяма. И този факт вече е правилно отбелязан от потребителите. Козметичните компании "Стотици рецепти за красота", "Чиста линия", "Евелин" вече спечелиха доверието и положителната оценка на руския пазар. Но ако евтините козметични продукти на практика не са по-ниски от скъпите, защо да плащате повече? Какви са неговите предимства и недостатъци?

Предимства:

  • Цена. Несъмнено най-очевидният плюс на евтината козметика е ниската цена, която ви позволява да спестите значително и да спестите семейния си бюджет от големи разходи.
  • Наличие. Евтината козметика е достъпна за всички потребители и може би се продава във всички магазини и търговски центрове. Не е необходимо да бъдат поръчвани чрез специални каталози и да се харчат за това време и допълнителни средства за доставка. Покупката на евтина козметика може да се комбинира с обикновени магазини.
  • Качество. Евтиното не означава, че е нестандартно. Много местни козметични компании произвеждат продукти, които не са по-ниски от чуждите марки. Всички козметични продукти са разделени на две групи: декоративни и за грижа за лицето, тяло. И ако качеството на първия директно зависи от цената и нанотехнологиите, втората група не може да измисли еликсира на вечната младост и красота. Всички продукти за грижа - изтривалки, кремове, лосиони - имат почти същия състав. Така че, например, рекламиране на друг чудотворен крем против бръчки с добавяне на частици от злато или сребро - най-вероятно друг мит. Кожата е 90% вода. С възрастта овлажняването рязко намалява и бръчките се появяват. Ето защо, съставът на всеки анти-стареене крем, независимо от състоянието на компанията, осигурява овлажняване на кожата и насищане с основни витамини.

недостатъци:

  • Въпреки относителните правила за състава на тези или други козметични продукти, качеството на евтините продукти зависи въпреки това от добросъвестността на производителя. На опаковката често се пише "използвайки естествени билки" или "терапевтична козметика". Но в този случай трябва да вярвате само на думите на производителя. Не можете да поискате сертификат за качество и напълно да се предпазите от неговите "странични ефекти". Избирайки евтина козметика, трябва да се фокусирате върху обратната връзка от потребителите.
  • Евтината козметика осигурява използването на цяла линия продукти за грижа за кожата или тяло. Това ясно се посочва върху опаковката на конкретно средство за защита. Такава ненатрапчива реклама често поставя клиентите в беда. Но въпреки факта, че средствата са евтини, не е необходимо да се купува цялата линия.

Текст: Катерина Пчельникова

Share:
Comments