Етапи на любовта

Любовта е едно от най-тайнствените проявления на човешката душа. Това чувство е дълбоко индивидуално и възниква и се преживява от всеки по свой собствен начин. Може би затова няма точно определение за любов в света. Психолозите вярват, че въпреки уникалността, това усещане не е спонтанно. В отношенията между мъжете и жените преминава през няколко етапа. Разбира се, не всички взаимоотношения достигат до горната част на любовната стълба. Всичко това е свързано с характеристиките на аспектите на любовта, в които сега се опитваме да разберем.

Любовта. Това е първият и безгрижен етап. Той преминава под усещането за лесна еуфория и релаксация. Любовта опиянява, без да води до сериозни конфликти. Жените често идеализират избраните от тях и ги карат да вземат решаващи решения. Създаването на семейство е твърде отговорно и бърза стъпка за първия етап на връзката. Тази грешка обаче неотдавна стана широко разпространена. Най-доброто решение ще бъде времето, което ще постави всичко на мястото си. И винаги можете да се омъжите, особено ако сте сигурни, че сте избрали. И ако не ... Тогава бързането е напълно безсмислено!

Ситост. Това е един вид преходен период, когато бурята на огромните чувства значително намалява. Приказката се превръща в реалност и партньорът вижда в напълно различна светлина. Отношенията се анализират. Има шлифоване на героите.

Отвращение. Ако партньорите на първия етап се идеализират, то обратното се случва на етапа на отвращение. Това е най-важното време в една връзка. Тогава започва сериозните конфликти: ревност, агресия, претенции, "бране" един на друг. Многобройните действия са много чести. Подсъзнателният ум иска да се потопи отново в бонбонно букетно време и няма значение кой партньор. Ето защо е много важно жената да е в съзнание по това време. В края на краищата отношенията няма да се подобрят с друг човек, ако старите проблеми бъдат хвърлени наполовина. Introspection е най-добрият асистент на този етап.

Търпението. Ако настъпи етап на отвращение, поздравления! Сега започва създаването на истинска любов. Първото нещо, което трябва да се култивира в себе си, е търпението. Конфликтите могат да продължат, но няма да бъдат фатални. Важно е партньорите да разбират стойността на взаимоотношенията и тяхното превъзходство над тривиалностите на живота. Само по този начин мъдростта ще дойде с разбиране и търпение.

Долг и уважение, Любовта не толерира думите "трябва / трябва". Любовна жена дава топлина и себе си, без да иска нищо в замяна, тя приема избрания от нея с всички "ако" и "но". Това е основната цел на този период.

Дружба. На този етап партньорите стават наистина близки един до друг. Взаимното разбиране триумфира!

Любовта. Това усещане е като добро вино - дълго време. Той се нуждае от време и издръжливост. Любовта се темперира постепенно под натиска на бурите и изпитанията на живота. Важно е да запомните, че любовта не е конкуренция "кой е по-добър", но съвместна работа.

Това е коварен и коварен начин на любов. И не минете след първия провал. Ако решите, че любовта свърши, помислете, може би още не е започнала!

Share:
Comments