Ефективно премахване на космите: народни средства за защита

Гладката, добре поддържана, кадифена кожа е обект на мечтата на всяка жена. Процедурите за премахване на космите отнемат много пари, време и усилия, така че искате да се откажете от ненужните косми веднъж завинаги без излишни косми. Оказва се, че в продължение на много векове хората са измислили голям брой безвредни, но ефективни методи за премахване на косата, докато целият процес може да се извърши без да напускате дома.

Рецепта за отстраняване на космите с мая

Оказва се, че растение от мая може да се справи с този проблем, ако, разбира се, се използва правилно. За да подготвите препарат за отстраняване на косми, вземете 150 грама дрога, купете в аптека и изсипете един литър студена вода. След това трябва да се вари, за да направите бульона силен. След това се отстранява до тъмно място в продължение на три седмици. Необходимо е да навлажнете памучен тампон в инфузията и да го избършете с места с ненужна растителност, резултатът ще бъде забележим много бързо. Datura е отровна билка, така че трябва да внимавате.

Рецепти с орех

Всички познати орехи могат ефективно да премахнат косата, докато са безопасни и полезни за тялото. Има два начина за използването му:

  • незрелите орехи се натрошават с ренде или смесител, сокът се изстисква от получената маса, която трябва да се приложи към проблемните зони три пъти на ден;
  • черупките от орехи трябва да се излеят с алкохол и да се поставят на място, недостъпно за слънцето в контейнер с тъмно стъкло, да изчакате седмица. След това можете безопасно да използвате тинктура, за да премахнете косата. След три седмици кожата ще стане чиста и гладка.

Мак и грозде за епилация

Ако периодично търкате в проблемните области на пепел, получени от изгарянето на мак, след това за много дълго време ще ви помогне да се отървете от нежеланата коса.

Ако кожата е чувствителна и не толерира агресивни ефекти, сокът от незрели грозде, за да се отървеш от косата, е от какво се нуждае. Можете да нанесете гроздов сок дори и на лицето, да не причинява дразнене и ефективно да се бори с излишни косми.

Растенията са готови да помогнат при решаването на такъв важен красив проблем. Всеки трябва да опита най-малко една рецепта за премахване на космите, особено след като използваните вещества не могат да навредят на кожата, за разлика от химикалите, които също са доста скъпи.

Share:
Comments