Как културистите използват метформин за отслабване

Метформин за загуба на тегло е използван за първи път от културисти. Тези спортисти са много горди с мускулните си мускули и се съгласяват с всякакви експерименти, ако само тялото няма следа от подкожна мазнина. Поради това те често приемат различни силни лекарства, при които загубата на тегло е просто страничен ефект. Така че с Метформин: наркотикът е предназначен само за хора с диабет, но последните 10 години е най-популярното лекарство при тези, които мечтаят за тънка, грациозна фигура.

metmorphin

Что такое Метформин

Метформин е активно фармакологично вещество, което се използва за намаляване на повишената кръвна захар при пациенти със захарен диабет. За тях е жизненоважно, тъй като помага да се поддържа метаболизма на въглехидратите в организма, който е грубо разбит от болестта, на нормално ниво. Лекарството с постоянен редовен прием предпазва от прекомерна захар в кръвта, от запушване на съдовете с холестерол и от мастна дегенерация на всички органи. Но при здрави хора в клетките има много различни биохимични процеси, така че за загуба на тегло Метформин може да се използва само за кратко време.

Ако го купите без да предписвате лекар, можете да се изгубите в аптеката от изобилието от различни форми на освобождаване. Съдия за себе си: Metfogamma, Siofor, Metformin, Glucophage, Methaspanine, Formethine, Gliiformin, Glucophagus, Glicon, Orabet, Bagometh са търговски наименования за лекарства със същата активна съставка - метформин хидрохлорид. Освен това, те се предлагат в различни дози и работят в различно време. Какво трябва да направя? Основният съвет: изберете едно лекарство и не го променяйте.

Как Метформин помага за отслабване

Метформин поддържа кръвната захар на нормално ниво. За да се постигне това, той блокира усвояването на въглехидратите от храната и потиска образуването на запаси под формата на гликоген в черния дроб. В резултат на това тялото започва да изпитва енергиен дефицит, както при гладуване, и е принудено активно да прекарва натрупаните вътрешни мазнини. Но в същото време наркотикът не допуска захар в кръвта да падне, така че хората не се чувстват гладни дори и на почивни дни. Въпреки че самият Metformin не изгаря подкожна мазнина, резервите му се стопят пред очите ни. Това се дължи на способността на лекарството да увеличи чувствителността на клетките към хормоналния инсулин - основният регулатор на въглехидратния метаболизъм, стимуланта на апетита и процеса на образуване на нови мазнини. И колкото по-малко се произвежда, толкова по-малко искате да ядете, толкова по-бързо се намаляват мастните депозити в проблемните области на тялото.

Как безопасно худеть с Метформином

Тези, които са решили да отслабнат с Metformin, трябва да спазват правилата, които предпазват от опасни усложнения при приемането на това лекарство. По време или непосредствено след хранене трябва да пиете 1 таблетка (500 или 850 mg) 2 или дори 3 пъти на ден за не повече от 3 месеца. Не забравяйте да ограничите рязко използването на сладкиши и бързи въглехидрати, за да не страдате от коремна болка и диария. В същото време опитайте да имате обем течност около 30 ml на килограм действително тегло на ден.

В ранните дни на тези, които губят тегло с Метформин, често симптоми, които приличат на токсикоза при бременни жени: гадене, липса на апетит, метален вкус в устата. Те възникват поради недостиг на въглехидрати в организма и постепенно преминават самостоятелно или след намаляване на дозата на лекарството. Основното нещо е да запомните: не можете да гладувате!

Ако има проблеми с жлъчния мехур, бъбреците, сърцето или черния дроб, най-добре е да не приемате лекарството. Забранено е за бременни майки и кърмачки.

Как да отслабнете бързо с Метформин

Както вече разбрахте, Метформин блокира само метаболизма на въглехидратите. Това означава, че изядените сладкиши, кифли или тестени изделия не могат да развалят фигурата, въпреки че все още трябва да страдате: поне един ден на гмуркане в стомаха, газове и течни изпражнения са гарантирани. Но дори и да не ядете въглехидрати и в същото време да се опрете на мазни храни, няма да можете да отслабнете. Следователно, първото правило е да се консумират диетични продукти.

С помощта на Метформин въглехидратите, образувани в тялото, се улавят от мускулните клетки, където се изгарят. Ето защо този наркотик е обичан от спортистите преди състезанието: за мускулите се натрупва много енергия, те стават по-силни и по-трайни. Но ако мечтаете за загуба на тегло, поглъщайте таблетки и седнете пред телевизора - глюкозата не може да се изгори. Ако не искате в огледалото вместо в тънко тяло културистът да разхлаби свободната клетъчна маса - дори и да е малка, но дневната физическа активност трябва да стане норма.

Третото правило се отнася до здравето. Не поемайте рискове и приемайте заедно с други метформин добавки или лекарства за отслабване, които включват диуретици или лаксативи. В такива случаи винаги съществува риск да повредите бъбреците, а след това ще трябва да забравите за фигурата, да се борите за собствения си живот.

Share:
Comments