Домашната работа е разумна стъпка или неоправдан риск. след

Е, това е или не, но капризна мода уверено прониква във всички сфери на ежедневието. Тя също стига до самия светец - раждането на нов малък мъж. Напоследък все повече и повече очакващи майки са изразили желание да раждат у дома, обяснявайки желанието си за естественост на процеса.

Нека се опитаме да разберем дали родителите вкъщи - дали е толкова красива и дали всъщност съществува опасност, която заплашва бебето и майката в труда. Аргументът на поддръжниците и противниците е достоен да бъде запознат и взет предвид при вземането на изключително важно решение за семейството.

Раждането вкъщи - кой е "за"?

Популярността на домашното раждане през последните години се е увеличила драматично. Бъдещите майки се отнасят до европейския опит и не искат намесата на лекарите в интимна естествен процес. Те искат да се предпазят от родовото стимулиране на цезарово сечение, използването на форцепс и анестезия. Решително не искат да се приспособят към работния график и желанието да напуснат ранна акушерка или лекар, да попълват ужасната статистика на домовете за майчинство и да получават като бонус златен Staphylococcus aureus. Безспорният предимство обладан от труда в дома, наречен от учениците му:

1. Удобните психологически условия на дома - болничните условия действат върху някои жени, които работят потискащо и страшно. Усещането за самота и усещане за изоставяне, което ги притиска в родилния дом, не може да се преживее в средата на близки хора. А баща ми, който е близък и подкрепя любимата си жена, може дори да изреже пъпната връв със собствения си наследник.

2. Индивидуална квалифицирана акушерка, внимателна и съвестна. (Често този въпрос повдига съмнения.)

3. Способността да се избягва генерична поза - седнала на гърба му, лежаща удобно на неговата страна, стояща на четири крака или дори във водата. Последният метод има голям брой привърженици, които считат това полезно за новороденото и удобно за майката.

4. Липса на инфекции, които не са редки в родилните болници.

5. Домът раждане дава възможност да се използват нестандартни методи на анестезия - тиха музика, топла баня, правилното дишане, лесен масаж.

Предимствата на раждането у дома трябва да се припишат на факта, че трохичката, непосредствено прикрепена към гърдите на майката, получава ценната влага на коластрата и ви осигурява този имунитет. Защо тогава има толкова много опоненти, че дадена жена ражда в средата на близките?

Домашни раждания - кой е против?

Никой лекар с дългогодишен опит няма да ви посъветва за раждане в дома. Причината е, че дори абсолютно безопасното бременност не е гаранция, че всичко ще свърши добре. Според ООН 529 000 майки умират всяка година по време на раждане и 4 милиона деца са родени мъртви, а други 4 милиона не живеят няколко дни. Основната причина е липсата на професионална помощ по време на раждане. Разбира се, тези ужасни фигури отразяват картината по целия свят, но има много реални заплахи за здравето и живота на бебето и на майката:

1. Акушерките, които предлагат своята помощ при извършването на труд, не винаги са достатъчно квалифицирани и понякога дори нямат медицинско образование. В случай на нестандартни ситуации те не са в състояние да предоставят необходимата помощ и са изключително негативни относно спешното изпращане на майката в най-близката медицинска институция. В резултат на това се губи ценно време, а понякога и бебето или майката не могат да бъдат спасени.

2. Хипоксията на детето може да доведе до смъртта му. Кислородното гладуване се случва в случай на продължителен труд поради твърде слаб труд, тесен таз или продължителен безводен период. В болница за майчинство в такива случаи се използва стимулация, която спасява живота на майката с троха. Акушерците, които раждат вкъщи, не прибягват до това, за да не нарушават естествения процес. Резултатът е трагичен и горчив.

3. Акушерното кървене е изключително трудно да се спре, безполезно е да се бори с него у дома и не винаги е възможно да го вземете в най-близката клиника. При 25% от смъртните случаи по време на раждането причината за смъртта е голяма загуба на кръв.

4. Раждане вкъщи прави невъзможно извършването на цезарово сечение, а понякога само това може да спести бебе. Тесен таз, слаб труд, неочаквани близнаци или тройници - може да има няколко причини. Домашни акушерки са противници на тази операция и спешно изпращане на майката при раждане в болницата, така че смъртта не е необичайна.

5. Пропуските в перинеума също не са рядкост при раждането, но в този случай акушер-гинеколозите, за да го направят леко, не са твърде компетентни.

6. Различни усложнения при раждането на дете се случват често, може да бъде трудно да се предскаже. Като в болницата, където целият екип от лекари е на служба, майка и дете са надеждно гарантирани спешна помощ, но ражданията вкъщи са фактически изключени. Понякога няма достатъчно време да спасим майката или бебето.

Разбира се, окончателният избор на място за предстоящите раждания е за родителите. Желателно е обаче да се преценят внимателно всички предимства и недостатъци и едва тогава да се вземе единствено правилно и отговорно решение. Освен това е необходимо да се вземат предвид факторите, при които стриктно се препоръчва да не се ражда извън болницата.

Домашно раждане - когато е по-добре да не се излагате на себе си и трохата на опасността

Дори ако сте решили твърдо, че раждането ще се проведе вкъщи, трябва отново да претеглите всичко отново със следните фактори:

- Ултразвук показва наличието на близнаци или триплети - продължителна доставка, които често в този случай са преждевременни, значително увеличаване на риска и опасността. Акушер-гинекологът трябва да има опит и квалификация, а децата да се раждат с твърде малко тегло и да се нуждаят от спешна педиатрична помощ;

- ако плацентата е твърде ниска, вероятно ще се нуждаете от цезарово сечение поради огромния риск от тежко кървене;

- различни усложнения по време на бременност - пиелонефрит, високо кръвно налягане, инфекции, подпухналост, еклампсия;

- наличието в бъдещата майка на маточни миоми или тумори на яйчниците;

- неправилно положение на бебето или съществуващата патология на неговото развитие;

- преждевременно раждане (до 36 седмици) - истинска опасност за трохата, той определено ще трябва да бъде поставен в специален кувец;

- Липса на тестове и ултразвук, за които майка ми не се занимаваше по време на бременност;

- Резиденцията в разстояние от болницата, в случай на неочаквани усложнения, невъзможността да стигнем там навреме.

Не е желателно да се вземе решение за такава сериозна стъпка, ако съпругът категорично не одобри раждането вкъщи, това е вашето общо дете и въпросът за неговата безопасност трябва да бъде решен заедно.

Раждане у дома - ние и в чужбина

Практикуващият акушер-гинеколог на една от руските майчинства отговори много лесно защо домашното раждане в Холандия е популярно и не предизвиква такова отхвърляне на лекарите. Защото той отговори, че в близост до всяка къща, където една жена ражда, има модерен, оборудван с всичко необходимо, един ренамобил с набор от кръвни заместители и плазма. Ако е необходимо, може дори да извърши операция, а за да стигне до най-близката клиника, това ще отнеме няколко минути. Раждане в домашни условия се допуска само до здрави жени, които нямат противопоказания и усложнения по време на бременност.

Много руски жени се позовават на европейския опит и популярността на ражданията в чужбина. Въпреки това, не всеки знае, че дори и там, не всички са показали раждане у дома. Ако бременността е нормална, лекарят ще отиде при бъдещата майка, за да се срещне и да позволи да ражда в родствената среда. Необходимо условие е наличието на акушерка с удостоверение, лиценз и потвърждение за нейния професионализъм. Трябва да разполага с необходимите инструменти и медикаменти, капкомер, оборудване за детска реанимация, кислород. Акушерката задължително има постоянна връзка с лекарите на близкото лечебно заведение, където в случай на непреодолима сила ще бъде осигурена майката. Колата за това е дежурен в близост до къщата по време на цялото време на доставка.

Отговорността за родилници в Русия се носи единствено от майката при раждане. Акушерките най-често се срещат в реклами в интернет или с помощта на "уста на уста". Надявам се, че всички те са квалифицирани и съвестни, не си струва. Вдъхновен желание да отдаде почит на модата и за провеждане на доставки у дома, бъдещата майка и баща посещават специални курсове, където той се научава по-подробно за всички добродетели и ползите от предстоящото процес. Там не е особено заинтересован от здравето на бъдещите майки и присъствието на нейните усложнения, но искрено и гостоприемно предложи помощта си в домашни раждания. Присъствието на кандидатите на медицинското образование не е особено afishiruetsya.Risk, която предлага услугите си на акушерката, че е възможно, той може успешно да се справи с нормалния процес, който се случва, но в случай на неприятни усложнения, не само няма да бъде в състояние да помогне, но не го правят може адекватно да оцени истинската заплаха за живота и спешно да достави жената в клиниката.

Дом за майчинство или все още раждане у дома - как да направите правилния избор

Последната дума е за мама и татко. Ако сте готови да поемате огромна отговорност за живота и здравето на бебето, рискът ще бъде ли оправдан? Мама има цели девет месеца, по време на които е възможно да изберете майчинска болница, познат и опитен лекар, на когото може да се вярва, и да сключите договор. Малко вероятно е тя да бъде по-скъпа от услугите на непрофесионална акушерка. Знаете ли, че домашният труд не е разрешен в Русия? Този тип дейност не е лицензирана и никой не проверява професионализма на акушерките. Готови ли сте да поверите най-ценното нещо, което имате - живота на бъдещо бебе - в ръцете на "духовна акушерка"?

Несъмнено в руските родилни болници всичко не е перфектно. Въпреки това специалистите работят там, които помагат на децата да се появяват ежедневно. В случай на непреодолима сила в болница за майчинство кръвопреливането може да се извърши незабавно, да се стимулира раждането или да се извърши спешна операция. Може би болничните заведения не са съпоставими с домашните, но комфортът е по-скъп от човешкия живот?

Желаните раждания у дома могат да бъдат напълно заменени от намиране в отделно отделение, където жената първо лежи на контракции, а след това там и ражда. Присъствието на съпруг и други роднини е позволено. Това е отлична алтернатива на домашното раждане, а сега такива услуги се предлагат в много родилни домове. В случай на неочаквани усложнения бъдещата майка се прехвърля в друг отдел и медицинският екип осигурява необходимата помощ.

Ако вземете важно решение за раждането у дома, пак отново прецените всички положителни и отрицателни фактори, надявам се, че тази статия ще ви помогне в това поне малко.

Share:
Comments