Процедури, базирани на botox, които са важни за знанието

Такава добре известна процедура, подобно на Ботоски, привлича някого, но плаши някой. Достатъчно е да погледнете лицата на известни личности, за да разберете, че Botox не е процедура за всеки. Но това важи за класическите техники на Botox, когато се използва впръскването на ботулинов токсин в мускула, временно "парализира" и престава да се свива.

Отпуснете напълно лицето си, докато сте в огледалото: не бръснете челото си, не се опитвайте да повдигнете веждите си. Ако отражението ви харесва, можете безопасно да котнете Botox според класическата схема (ако няма други противопоказания). Но ако решите, че подобна релаксация не украсява лицето ви, а напротив: веждите се спускат, лицето придобива мрачен израз, тогава класическите методи за въвеждане на Botox не са за вас.

Ако в същото време все още сте много загрижени за имитирането на бръчки, трябва да обърнете внимание на процедурата Mesobotox. За разлика от инжекциите в мускулите, Botox в този случай се инжектира с микродози в кожата (принципът на мезотерапия инжекции). В резултат на това мускулите обикновено се свиват и няма ефект на маската върху лицето. От друга страна, рецепторите на кожата, благодарение на Botox, не получават командата да се свиват и кожата остава абсолютно гладка. Единственият недостатък на тази техника е нейната относителна чупливост: 3 месеца вместо 8.

Процедура Lifting Nefertiti - друга алтернатива на Botox-техника. Подходящ е за тези, които вече са започнали да страдат от проблема с гравитационната птоза. Ако имате "плаващо" овално лице, се появи "летеше", пусна ъглите на устните, а след това инжекциите с Botox се правят в долната трета на лицето и шията. Това блокира мускулните депресори, издърпва тъканта надолу (по вектора на тежестта) и едновременно с това се активират "повдигащите" мускули - асансьорите. В резултат на това получавате мощно повдигане до шест месеца без никакви операции!

Знаете ли, че Botox блокира не само прехвърлянето на импулси към мускулите и кожата, но и потните жлези. Тази характеристика се използва за борба с хиперхидрозата (прекомерно изпотяване). Но дори и при нормално изпотяване, много претенциозни клиенти предпочитат да нямат проблеми, свързани с изпотяване: не мислете за миризма, петна по дрехите и такива "проблеми". Следователно процедурата "Botox в подмишниците" става все по-популярна. Освен това, тя е безопасна (за разлика от много дезодоранти) и е абсолютно проста.

През годините Botox е спечелила славата като един от най-ефективните козметични продукти. За да може обаче неговият потенциал да се развие напълно и без негативни последици, не поемайте рискове и прилагайте само към сертифицираните институции към наистина опитни специалисти.

Share:
Comments