Често задаваният въпрос: възможно ли е бременните жени да

Погребенията са сериозно събитие за всеки човек.

Не всички от тях се понасят добре.

Бременните жени понякога са принудени да ги посещават, но е възможно бременните жени да присъстват на погребение?

Възможно ли е бременните жени да посещават погребение - опитът на миналите поколения

В старите времена погребението се провежда не само в семейния кръг, а отпътуването на починалия може да се извърши, придружено от цялото село и клан. Това беше огромно шествие, изпълнено със скръб и смайване. В миналото ролята на жените е била малко по-различна от сега.

Когато съпругът умира, съпругата е длъжен да прекара любимата по последния начин и тя го придружи до погребението. В такъв момент въпросът дали бременните жени могат да присъстват на погребение не звучи. Задължение на вдовицата да пази паметта на починалия й съпруг.

Когато главата на семейството умира, някои народи позволиха на бременните жени да не присъстват на погребения. В края на краищата, смъртта на любим човек е вече стрес и дори бременните жени не могат да оцелеят в процеса на погребение поради психологическите си характеристики.

През миналия век, когато в Европа, един след друг, имаше войни и погребаха огромен брой хора, не беше необходимо да се посети погребението. Те започнаха да смятат, че е достатъчно за бременните жени да почетат паметта на починалия, да го посетят преди погребението или по време на погребението. Но в повечето случаи беше виновно отсъствието на бременна вдовица на погребение.

Мога ли да бъда бременна в гробище - откъде идва суеверията?

Връщайки се към опита от последните десетилетия, ако вдовицата не присъстваше на погребението на съпруга си, тя се смяташе за грях, израз на неуважение и много жени, дори в ужасно състояние на здраве и дух, бяха принудени да присъстват на погребението. Какво доведе до това? Това доведе до спонтанен аборт в резултат на стрес, който бременната жена страдаше.

Несъмнено една жена можеше да удържи и да загуби дете вкъщи, но само атмосферата на погребението я поведе в състояние на депресия, по това време опасността от преждевременно раждане нараства. В този случай не винаги ще се случи скръб в същия ден. И не винаги стресът, прехвърлен на погребението, води до спонтанен аборт. Тя може да предизвика бременност, замира, изоставайки от развитието на плода.

Защо се случва това? Работата е, че повишените стресови стресове при бременни жени са противопоказани. Погребението е период на тъга, сълзи и скръб, а бременността е щастие и радост. Поради отрицателните последици за бременните жени в резултат на посещение на погребението през изминалите години, някои суеверия са се развили.

За мнозина въпросът е дали не е възможно бременните жени да присъстват на погребение - категорично не. Но какво ще стане, ако къщата е още по-лоша? Какво трябва да направя? Ако една жена посети погребението и не знае какво очаква детето? Как ще се отрази това на бебето? Ако тя се вятърва със суеверия и други негативни неща - тогава очевидно ще получи отрицателен резултат за здравето и здравето на бебето.

Дали е възможно за бременни жени на погребение? Ами ако трябва?

Понякога има ситуации, при които бременните жени просто трябва да присъстват на погребение. Какво да направите, за да направите нещата безпроблемно? В случаите, когато няма друг, който да прекара починалия на последния път или в семейството, се приема, че съпругата, майката присъстват на погребението, заслужава да бъде поискано от някого от приятели или роднини да бъде постоянно до бременната жена.

В такива моменти бъдещата майка особено се нуждае от подкрепа. Не можете да позволите на една жена да потъне в депресия и да се подложи на истерия. Това е много по-опасно от смъртта на любимия човек. Такива умствени състояния могат да причинят скърбящи роднини, други хора. За да не се навреди на детето, заслужава да бъде поискано от всички, които ще присъстват на погребението - да подкрепят живота и да покажат пълно уважение към бременната жена.

Бременна жена може да присъства на погребалната служба, тя не трябва да стои в тълпата, просто да се моли, състрадание. Като хвърли според традицията шепа земя в гроба, тя не трябва да се идентифицира с починалия. Психолозите казват, че в такива моменти много живи хора искат да отидат в следващия свят след починалия. Бременните жени дори не могат да си представят такива мисли. Те трябва да се радват, че остават живи, а с децата си не се раждат добре.

За да се прехвърли погребението нормално, една жена може да говори предварително със Светия Отец. Той може да я успокои, да предложи какво да прави и как да се държи. Това ще бъде точно подкрепата, която бременната няма.

Най-добре е да има амоняк в случай на загуба на съзнание - това често се случва на бременни жени по време на погребение. Също така си струва да се страхуваме от злите езици и отрицателните хора. По-добре е да сте бременна с близки и близки. Така нареченото зло око и проклятия - не са научно доказани, но в живота има случаи, когато след споменатите нежелани думи бременните жени се разболяват.

По-добре е да се защитите и да се опитате да минимизирате всички негативни контакти и запитвания. Също така е по-добре да запомните, че погребението е отблъскването на починалия човек, а не живота на всички негови близки хора. Също така, си струва да се консултирате с гинеколог, който може да предпише лек седатив за бременна жена. Това ще се превърне в допълнителен превантивен инструмент срещу увреждане на нероденото дете.

Погребението е ситуация, която не зависи обективно от другите. Дали е възможно за бременни жени на погребение? Всички индивидуално. Ако жената усеща нуждата и нуждата, тя може да присъства на погребението, като се придържа към елементарните правила, изложени по-горе.

Не забранявайте на себе си да виждате последната пътека на близък човек и любим човек, освен когато е медицински противопоказан. Всичко, което се прави с чисто сърце - е от полза за всички. Бременна жена на погребение под грижите на любимите й хора ще се чувства по-добре, отколкото у дома сама, без подкрепа. Но никой не избира за себе си и не принуждава бременна жена да отиде на погребение, никой няма право.

Share:
Comments