Патица с ябълки - най-добрите рецепти. как да подготвим

Патица с ябълки - общи принципи и методи за приготвяне

Ако пилешкото месо в делничните дни присъства на нашите маси доста често, тогава гъската и патицата готвят повече на празниците. Или по случай, когато гостите са поканени в къщата, да получат всичко от голям труп на парче, но не един по един. Нека патица-птица не толкова горди, колкото гъска, но не по-малко вкусно, ако е правилно готвене, например, изгаси или пържен с ябълки. Патица с ябълки - древно славянско ястие, приготвено във фурната, най-вече за Коледа. Сега няма печки, но модерната пещ не се справя с изпичането на патица. Патица с ябълки се приготвя с уловител или ръкав, понякога изпечен заедно със странично ястие - картофи, ориз, елда.

Патица с ябълки - подготовка на продукти

В чиста форма, патишкото месо има специфичен вкус и е леко мазен. Тези недостатъци могат да бъдат компенсирани, ако мариновани труп, а след това изгорени или се пече с кисело ябълки. Мариновайте я с вино, оцет, лимон или портокалов сок, триене с чесън, черен пипер, риган и други подправки по ваш вкус.

Ябълките за мляно месо не трябва да се обелват, само ядрото се отстранява. Изрезът, след като вътрешността на трупата беше опакована с ябълкови резени, е по-добре да го оправим. Не се препоръчва използването на клечка за зъби за тази цел, шевът може да се разпространи, по-добре е да се вземат обикновени бели нишки и игла, така че ще бъде по-безопасно.

Преди изпичането от кланичния труп е необходимо да се отреже крайната част на крилото, така че да не се изгори и да изрежете жлезите, разположени в опашката (гъска), т.е. те дават на ястието неприятен, специфичен вкус.

Патица с ябълки - най-добрите рецепти

Рецепта 1: Патица с ябълки

Пате с ябълки не е трудно да готвите и тази рецепта обикновено е учудващо в своята простота. Той може би е най-правилният, защото ябълките обграждат трупа от всички страни - отдолу, отстрани и отгоре. Благодарение на ябълките, месото става сочно и не мазно, защото абсорбира излишната мазнина, а чесънът прави патката много ароматна.

съставки: патица - 2 кг, кисела ябълка - 1 кг, 5 скилидки чесън, сол, подправки и подправки (пипер, къри, розмарин и т.н.)

Метод за приготвяне

Измийте трупа, търкат със сол, подправки, подправки, без да забравяте да погледнете в корема.

Пригответе ябълките. Те не трябва да бъдат красиви, основното нещо е да бъдат кисело. Нарежете ги с резени (всяка четвърт е разделена на половина), кората не е необходимо за почистване, но ядрото е необходимо.

Поставете слой от ябълки на дъното на казана или утиатници. Коремът на патиците трябва да се пълни с ябълки и скилидки чесън. Дупката е по-добре да шиете, така че пълнежът да не падне. Поставете птицата в котел с шев нагоре, поставете ябълки между патицата и стените на съдовете, така че птицата да е изолирана от ръбовете на съдовете. Оставете остатъците от ябълки отгоре.

Изсипете половин чаша вода и се печете в продължение на два или три часа (200 градуса). Първите час и половина под капака - за час и половина без капак. За да проверите патицата за готовност, е необходимо да я пробиете по-дълбоко с клечка за зъби. Ако излезе чистият сок - месото е готово, ако е розово или с добавка на кръв, нека още да се изгаря. Не се страхувайте, че патицата ще бъде преувеличена, ябълките няма да могат да го направят. Ако внезапно ябълките започват да горят, добавете малко вода.

Печете картона, докато сте готови да поставите трупа върху чинията, отстранете конеца, поставете ябълките от корема, може да ги използвате като странична чиния или като допълнение към тях, но тези ябълки, които се задушават в котела и абсорбират твърде много мазнини, не се препоръчват.

Рецепта 2: Патица с ябълки в бира

Тук имаш едно питие, а после имаш лека закуска. Това, разбира се, е шега, защото алкохолът от бирата ще се изпари, ще има само опияняващ аромат. И вкусът на такава патица е просто несравним.

съставки: Каркаче от патица - 2 кг, 4-5 кисели ябълки, 0,5 литра светла бира, подправки за триене на кланичен труп: черен и лют пипер, кимион, сол, чубрица (по избор) или билки от Прованс.

Метод за приготвяне

За подготовката на патица ще ви е необходим матрак или други дебелостенни овални прибори.

Картофите внимателно се разтриват отвътре и отвън със смес от подправки и сол.

Нарежете ябълките в чекмеджета, оголете ги и ги забършете с корема на патицата. Че те не излязоха и когато сокът не изтече, краищата трябва да бъдат зашити с обикновени конци с игла.

Поставете останалите ябълки на дъното на udatnitsa. Ако желаете, можете да добавите шепа сушени кайсии. На върха на патицата и изсипете бира. Затворете капака и го печете в продължение на 1 час (190 ° С). След това свалете капака, завъртете трупа върху корема и изпържете още четирийсет и петдесет. Бирата се изпарява по това време и патицата е покрита със златна кора.

Рецепта 3: Патица с ябълки и портокали

Тази патица-красота се приготвя не само с ябълки и портокали (или мандарини), но и с гарнитура-ориз. И какъв вкус е в кухнята при печене - не опишете с думи.

Съставките: патица - 2,5 кг, сол, черен и лют пипер, 4 скилидки чесън. За пълнежа: 4 кисела ябълки, 2 портокала (или 4 мандарина). За странично ястие: чаша ориз, сол, 2 български чушки (за предпочитане ярък цвят).Метод за приготвяне

Изплакнете ориза за час и половина. Нарежете ябълките в кубчета (не можете да ги чистите), портокали и мандарини могат да бъдат разглобени на филийки. Оранжевото може да бъде нарязано на две или три парчета.

Измийте напълно трупа, като втривате в месото и солта, смлян чесън и подправки. Можете да добавите щипка къри.

На печене листа, поставете голям лист фолио (или няколко листа, които се припокриват), така че да можете да опаковате патица в него. Поставете труп, запълнете го с плодове и го зашийте с игла и бели нишки.

Bulgarian pepper се нарязва на средни кубчета, смесва се с напоен ориз и сол. Поставете страничната чиния около патицата в кръг, изсипете 2/3 чаша вода, опаковайте в фолио и го печете в продължение на два часа (200С). Обърнете фолиото и гответе патицата, за да корирате още половин час. На всеки десет минути отворете фурната и разбъркайте ориза, за да не изсъхне. Ако няма достатъчно течност, добавете половин чаша вряла вода.

Като готвена патица, я подложете под фолиото за около двадесет минути. След това извадете конеца, поставете лъжица пълнеж върху ръба на чинията и сервирайте.

Патица с ябълки - полезен съвет от опитни готвачи

- Ако се използват сладки ябълки за пълнене на трупа, трябва да се изсипе лимонов сок, за да се направи кисела сметана.

- Ако патицата е изпечена в ръкава, разтопената мазнина трябва да бъде източена, охладена и съхранена в хладилника.

- Останалото месо от печена патица може да се използва за салати или пици.

Share:
Comments