Кодирование на похудение

Ако сте опитали всичко, но не можахте да се разделите с излишните килограми, остава, така нареченото, кодирование на похудение, Този ярък термин крие техниката на потапяне на човек в състояние на транс и предлагане на специални устройства, които задействат загуба на тегло.

Методът на кодиране беше предложен за първи път от съветския лекар-новатор AR Dovzhenko за лечение на алкохолната зависимост. Долната линия беше, че в състояние на транс, човек е бил възбуден от страх от негативните последици от пиенето. Процедурата беше придружена от стимулиране на болезнените точки на главата и напояването на устната лигавица с анестезираща течност, която, бързо изпаряваща се, предизвика неприятни усещания в предложеното лице.

Революционното изобретение показа блестящи резултати и получи патент на Министерството на здравеопазването на СССР за неговата ефективност. Известният режисьор Джордж Данелия сред много от тях е пътувал специално до Крим, за да кодира, и след сесия на предложението той спира изобщо да пие.

Последователите на Dovzhenko адаптират метода на кодиране за тези, които страдат от затлъстяване. В същото време значително подобри процедурата, правейки я много по-хуманна.

Каква е процедурата?

За кода за загуба на тегло, човек с хипноза се инжектира в транс състояние. Как изглежда състоянието на транс? Почти всеки изпитваше нещо подобно, когато прочетоха интересна книга или напълно се потопиха в атмосферата на вълнуващ филм.

Цялото ви внимание е погълнато в това, което се случва в една книга или филм. През повечето време просто не забелязвате обкръжението, не виждате силуетите на покойните, не чувате пуканки, които крекират от съседите.

Вие сте толкова хипнотизирани от филмова картина, която според вас е абсолютно реална. По време на хипноза сесия вие се потопите в подобно състояние, само по-дълбоко. Очите ви могат да бъдат отворени или затворени едновременно, но можете да чуете гласа на специалист, да можете да изпълнявате неговите искания и да вземете така наречените настройки за отслабване.

Какви настройки са кодирани за отслабване

От медицинска гледна точка настройките са сценарии на поведение в дадена ситуация. По отношение на загуба на тегло, може да бъде забранено преяждане, настройки за промяна на заседнал начин на живот.

Някои вътрешни специалисти по хипноза клане в подсъзнанието някои списъци на полезни и вредни продукти. Мисля, че това е много лоша практика. Първо, практически няма полезни или абсолютно вредни продукти.

На второ място, ако човек е свикнал да яде определен набор от продукти, от които, по предложение, неговата добра половина е взета, тогава да, ще отслабне, но има много голяма вероятност от недостиг на витамини и микроелементи.

Следователно, много жени след кодиране на сесиите отначало бързо губят теглото си на любимите 10-20 кг, а след това, когато условията се отслабват, бедните се атакуват от зор и започват да ядат всичко, обикновено продукти от забранителен списък. В резултат на това се връща цялото отслабено тегло.

Това ни казва нашият читател:

Зоя

Непропускаща хипнотерапия

Напоследък кодирането на затлъстяването предполага по-безопасна техника, така наречената "неотричаема" хипнотерапия, без да се наказва пациентът да бъде наказан за нарушаване на режима.

Вместо думите "спрете да лежите на дивана", използвайте фразата "обичате да тренирате във фитнес залата". При такива нагласи хората са склонни да не се чувстват виновни. В допълнение, те се съсредоточават само върху това, което наистина трябва да се направи, а не какво трябва да се избягва.

Незабравимото кодиране може да включва съвети за избора на по-здравословни храни. Или, например, инсталиране на факта, че фитнес класове са много полезни за намаляване на теглото. Това е вярно, но след такова предложение ще бъдете сигурни 100%. Съответно мотивацията ви да присъствате в залата ще бъде много по-силна и ще постигнете по-голямо желание.

Кодиране на резултатите

Някой след сесиите за кодиране успява да отслабне с 30 кг, други са по-малко щастливи, но според статистиката средните резултати след предложението са 8-9 кг тегло. В допълнение, използването на психологически ефекти понякога увеличава вероятността човек като цяло да успее да отслабне. Около 40% от тези, които губят тегло поради липса на мотивация, дори не могат да започнат, или да се откажат да се опитват да половина.

Психологическата мотивация играе ключова роля за намаляване на теглото. В случай, когато човек с мотивация е наред - например, актьорът трябва да хвърли 10 кг, за да бъде взет за роля във филма - той лесно губи тегло.

Но за разлика от собствената си мотивация, настанените нагласи запазват силата си само за известно време. Зависи от специалиста, степента на предсказуемост и т.н. Някои предложения са достатъчни за половин година, в някои случаи могат да достигнат до пет години и повече.

Това ни казва нашият читател:

Безопасност на сесиите за предложения

Като правило кодирането от затлъстяването е напълно безопасно. Ще дам пример. В детството много от тях са имали опит с болест по време на шофиране в транспорта, след което сме заспали. По принцип, за човешката психика, тези неща са в известен смисъл много сходни. И след болест по време на движение и хипнотерапия се "събуждаме" и живеем, сякаш нищо не се е случило.

Въпреки това, някои хора с тежки психични заболявания (шизофрения, психоза) след сесията могат да загубят контрол над реалността и тяхното състояние може да се влоши значително.

Хипнозата предполага епизоди на психологическа релаксация, известна загуба на фокус. Следователно хората, чиято професия е плетена с повишено внимание и контрол на важни процеси (например, ръководители на полети, пилоти, оператори на атомни електроцентрали), хипнотерапията не се препоръчва.

Мнозина се страхуват от факта, че при хипноза те могат да бъдат принудени да действат. Това обаче не трябва да се опасява. Човек няма да може да направи нещо в състояние на транс, което не би направило в пълно съзнание, например, причинявайки на някого осакатяване.

Освен това трябва ясно да се разбере, че медицинската етика и закони забраняват на специалист да прави неща, които вашето съгласие не е получило - например, копаейки се в психологическата травма от миналото и т.н. Освен това такива сесии обикновено се провеждат в присъствието на роднини и / или под видеозапис.

Събития за истинско кодиране

Ще ви разкажа за тези случаи на истинска загуба на тегло, които аз лично познавам. Преди известно време ученик на Довженко дойде в нашия град, за да ни посети, ще я наречем Н. Б.

Преди пристигането си хората бяха записани в опашката. За всички посетители, лекарят провеждаше групови сесии за кодиране на затлъстяването, а тези, които биха могли да си го позволят, се съгласиха на индивидуални срещи. И в двата случая сесиите бяха еднократно. Групата продължи от четиридесет минути до един час, а индивидуалният час и половина.

Групови сесии без присъствието на роднини. Самите субекти не помнеха какво им беше казано по време на сесията. Но ефектът на мнозинството се проявява като дългосрочно намаляване на апетита. Желанието за закуски изчезна.

След кодирането хората губят тегло в различна степен, средно - с 5-10 кг. Ефектът от предложението продължи около година, след което с 50% вероятност се върна наднорменото тегло.

Също така знам за два случая индивидуална терапия, Те бяха проведени според общата схема, но с важни различия в детайлите.

 • И в двата случая сесията започна с обичайния разговор, по време на който лекарят установи предпочитания към храната - че човек обича да яде най-много. Също така се дискутирало поведението на хранене - колко често е ял, дали е в компанията, в семейството или на работа и т.н.

 • След като разбраха подробностите, започнала така наречената рационална психотерапия, по време на която лекарят обяснява на човека какви са причините за наднорменото тегло в този конкретен случай, как може да промените хранителните си навици, за да отслабнете. Този етап е бил необходим, така че по време на действителната хипноза човекът нямаше вътрешни забрани, несъгласия с настройките.
 • На следващия и последния етап хората бяха потопени в транс, но за разлика от груповата терапия - в присъствието на роднина или приятел. След това вкарайте подходящите настройки.

Човекът - станал тънък след кодиране на 30 кг

В случая на човек причината за преяждане е банална жажда за удоволствие. Вредните навици на пациента не бяха, за да се наслаждава на секса, той не позволи на темперамента. Следователно, храната всъщност е единственият източник на положителни емоции.

И ако е така, тогава основното нещо беше следното:

"Храната е само източник на хранителни вещества, тя е да се запази силата. Когато видите храна, разбирате как ще се възползвате, ако го ядете.

Освен това препоръката е да се яде на малки порции и да се предпочитат зеленчуците, които са по-полезни от месото, което е "по принцип възможно, но за теб е твърде тежко". За вредните продукти изобщо не бяха споменати.

След - излизане от транс. В резултат на това човекът спря да живее в храната. През годината той загуби много тегло - от 120 кг до 90 кг, и не спечели повече тегло. Най-малко за следващите 10 години, които гледаше.

Жена - загуба на тегло с 25 кг

Жената беше малко по-различна. Причината за преяждането й е остра липса на одобрение и любов от другите, както и желание да се възползва от стреса.

Ето защо, в хода на рационалната психотерапия, една жена бе обяснена защо е с наднормено тегло. И тогава по време на Транс бяха дадени следните настройки:

"Ти си красива, всички те обожават. Ето няколко килограма skinsh и като цяло стават неустоими, прегрява за съпруга си. И в отбора всеки ще бъде по-настроен към вас, а децата ще се гордеят с каква майка имат.

Също така имаше фрази: "Яжте зеленчуци, правят нокти, красиви коси, блясват кожата" и т.н. Всичко е по положителен начин.

В резултат на това жената бързо губи тегло, буквално в половин година от 90 кг до 65 кг. Ефектът продължи най-малко 5 години.

Плюсове за кодиране

 1. Увеличаването на цялостната мотивация, кодирането помага на хората да останат на здравословна диета, да се занимават с фитнес и т.н. Такъв е случаят, когато общият ефект е по-голям от сумата от термините.
 2. Хипнотерапията обикновено се отпуска и има тенденция към позитивен, като по този начин активно се бори със стреса и отрицателните мисли за провал, които винаги убеждават тези, които искат да отслабнат. Редовните сесии за хипноза могат да превърнат вашата безпомощност в уверен и дългосрочен оптимизъм.
 3. Предложенията по време на сесията помагат за по-добро навигиране при избора на полезни / вредни продукти. На подсъзнателно ниво, вие ще предпочитате нискокалорична храна по-често. Ясно е, че в този брой не могат да съществуват строги ограничения, но след правилните настройки ще бъдете много по-слаби, за да издържите на забранения плод - на всяка сладка, без която животът също не е сладък.
 4. Научните изследвания показват, че хипнотерапията влияе пряко върху нивата на кортизол, лептин, грелин, тестостерон - хормони, които регулират метаболизма ви. След кодиране на сеансите, апетитът намалява за дълго време, е по-лесно да се насищате с обикновени или дори по-малки порции и т.н.

Аргументи против

 1. Хипнозата работи добре само във връзка с други методи за отслабване. Теглото не излиза от предложението, а от промените в начина на живот в резултат на предложението.
 2. Някои хора са слабо податливи на предложение. Няма повече от 10% от тези хора, но може би вие сте абсолютно не хипнотични.
 3. Забавен ефект. По принцип ефектът от кодирането не е очевиден, не за ден, а не за седмица или дори за няколко седмици. Ако очаквате да видите незабавни промени на скалите след сесията за предложения, ще бъдете разочаровани.
 4. Поради хипноза се промени леко настроението. Хората стават по-спокойни и разфокусирани. За мнозинството това е приятен бонус, за някои професии това е значителен недостатък.

Кодирането е мощно средство за борба с пристрастяването, включително храна. Определянето на загуба на тегло наистина помага, но не забравяйте, че сесиите са най-ефективни в ръцете само на опитен специалист и само ако се използва индивидуалният подход.

Share:
Comments