Как да създадете сами парфюма от етерични масла

Странно е, че не е трудно да направите парфюм у дома си. Трябва да покажете някои творчески способности, да свържете фантазия и "вола" - естествени парфюми, без никакви синтетични примеси да са готови. Самият процес на приготвяне на парфюми от етерични масла напомня някакво магическо действие, защото набор от аромати може да има както лечебен ефект, така и обратно, да навреди на здравето; може да се развесели и да се развесели, а може би и да хвърли тъга. Следователно, преди да започнете работа, е необходимо да се попълнят резервите от теоретични познания за свойствата на етеричните масла и техните комбинации.

Парфюмерията на домашното производство има горни, средни и основни бележки. Първият лек аромат, първото впечатление - първите бележки. Те са безтегловни, бързо се разтварят, оставяйки усещане за свежест. В качеството си, е по-добре да използвате евкалипт, босилек, бергамот или цитрусови плодове. След това следва "сърцето" на аромата - средната му бележка, която често се нарича сърцевина. Етеричните масла от здравец, лавандула, розова дървесина и розмарин са оптимално подходящи за сърце. За да се определи аромата използвайте най-тежките и наситени миризми - това е основната бележка - кипарис, пачули, тамян, сандалово дърво. Основното, което трябва да знаете, когато избирате етерични масла за горни, средни и основни бележки, е да използвате само онези миризми, които ви харесват и се наслаждавайте. В противен случай нито производственият процес, нито самите парфюми ще ви донесат удоволствие и радост. Но освен вкусови предпочитания, помислете и за терапевтичните свойства, те не заемат последното място.

Ако първо сте решили да направите парфюм, то ограничете до три или четири вкуса: топ, средни и основни бележки. В самото начало на творческия път, толкова много масла ще бъдат достатъчни, не бързайте да се смесвате прекалено много.

Е, всъщност, самият процес. Вземете няколко памучни пъпки, прилагайте буквално всяка капка етерично масло от тези, които сте взели. И тогава просто свържете три пръчки и изучете комбинацията. Карайте ги на кратко разстояние от носа, опитайте да оцените резултантния аромат като цяло. Добавете, махнете пръчките, докато вдишвате миризмата, която ще накара сърцето ви да падне по-често и неволно да крещи: "Това е всичко! Еврика! "В този момент твоят шедьовър ще бъде готов.

Сега можете да преминете от магически действия към пряко земни - създаването на духове. В бурканче от тъмно стъкло, обем от около 10 ml, изсипете маслената основа. Оптималната опция за базовото масло е масло от жожоба, но можете да използвате другото. Това ще отнеме около две супени лъжици. Напълнете половината от бутилката с основното масло, добавете няколко капки от избраното парфюмно масло, разклатете добре и допълнете маслената основа. Сега духът се нуждае от няколко дни, за да стои сам на тъмно място, така че молекулите на етеричните масла "да се запознаят" и да започнат да си взаимодействат. Този период се нарича "узряване". Това са всички трикове. Въпреки че не, най-важното - да създадете в добро настроение, тогава резултатът от вашата работа ще ви зарадва.

Share:
Comments