Бременност на близнаците - ток, характеристики,

Близнаци на бременността - новината винаги е неочаквана, причинявайки много противоречиви чувства. От една страна, това е двойна радост, от друга - двойна отговорност. Процесът на многоплодна бременност се различава от обичайното. Повече от половината от случаите са преждевременно, но децата се раждат напълно зрели и се адаптират напълно към живота извън майчината утроба. Въпреки факта, че природата е създала жена да носи едно дете, днес в света има от 70 до 80 милиона двойки близнаци. Защо се раждат близнаци? Като правило, яйчниците на една жена работят неравномерно. Първо, яйцето узрява в една от тях, след това тя почива, а другата носи тежък товар. Понякога овулите зреят и двете яйчници едновременно и овулацията се случва едновременно. Ако е извършено оплождането, се появяват близнаци, които се наричат ​​"близнаци". Две овула и две сперматозоиди участваха в концепцията за дигиозни близнаци. Ембрионът може да се отдели и след оплождането с едно сперматозоиди вече във фалопиевата тръба. В този случай се раждат много подобни деца, "идентични близнаци" със същия генетичен код.

Бременност на близнаците - основните характеристики на курса

Каква е разликата между многократните бременности? Ясните признаци на бременност се определят след периода на менструация. Срокът на зачеването се брои от момента на овулацията или от първия ден на последния месец. Ако разгледаме календара за бременност на близнаци, може да се види, че почти не се различава от календара за едно бебе. Децата се развиват почти идентично, но могат да се появят повече усложнения. Най-честите проблеми са: - Анемията, дефицитът на желязо, се основава на двойната нужда на децата в жлезата. Майката трябва да вземе допълнителни лекарства от първите седмици от бременността, за да не рискува. Анемията може да предизвика бързо и активно развитие на плацентата за две бебета, както и обема на кръвта в съдовете, което намалява нивото на хемоглобина. - Гестоза или късна токсикоза, възникващи през третото тримесечие на бременността. Това води до повишено кръвно налягане, повишено количество протеини в урината и други проблеми. - Плацентата и плацентата недостатъчност. Плацентата може да блокира входа на матката, както и да предизвика недостатъчно кръвообращение, като по този начин децата губят по-малко хранителни вещества. - Представяне на плода (тазова, напречна) - Забавяне на развитието на плода или неравномерно развитие на плода - едно дете се развива нормално, а другото изостава. Не се вслушвайте в лош изход, въпреки че рискът от вътрематочни малформации е голям. Тези проблеми са напълно решени - с времето започналото лечение ще позволи да се коригира ситуацията и няма да има нищо, което да застраши здравето на децата. Преждевременно раждане може да бъде причинено от разтягане на мускулните влакна на матката. Въпреки че е многократна бременност и може да доведе до ранно раждане, децата от близнаци се адаптират по-лесно. Това е така, защото белите дробове се развиват по-бързо.

Бременност на близнаците: заплахата от прекъсване

Рискът от прекъсване на многократните бременности е по-висок, особено през втория и третия триместър. Приблизително 75 случая ще трябва да обърнат специално внимание на това. Лекарите се опитват да премахнат това явление, като предписват специални медикаменти, които отпускат матката през целия период на бременността. По-късно наблюдението е особено внимателно и ако лекарствата не са достатъчни, жената е хоспитализирана до раждането. Мама може да има сърдечно-съдови заболявания, тъй като по това време натоварването върху него се увеличава поне два пъти (дори и при многократни бременности). Това може да има отрицателни последици за развитието на бременността и бъдещото здраве на майката, така че при първите симптоми и заболявания е по-добре да се консултирате с лекарите, в противен случай последствията могат да бъдат непредсказуеми. Лекарите се препоръчват да посещават жени с многократна бременност два пъти по-често.

Бременност на близнаците - диагноза

Какви са признаците на двойна бременност? Смята се, че е много по-вероятно да се роди близнаци, когато такива явления вече са се появили в рода. Но противно на желанието бързо да разбере кой е вътре, за да задоволи любопитството в ранния период, едва ли ще успее. Но самата бременност е много по-лесно да се определи. Две зрели яйца освобождават повече от хормона на бременността, което лесно се определя при анализа на урината. Следователно, в първия ден на забавянето, тестът най-вероятно ще покаже две ярки ивици. Размерът на матката нараства по същия начин, както при концепцията за едно дете. Възможно е бременността на близнаците да бъде определена надеждно само през второто тримесечие, когато можете ясно да видите няколко яйцеклетки на ултразвук. Други симптоми в ранна възраст не могат да бъдат. Понякога се случва обратното - на пръв поглед се наблюдават две яйцеклетки, след което в резултат на смъртта се развива само едно бебе. Редки, но вероятни случаи, когато едно фетално яйце затваря вторият и при инспекция просто не се вижда. Някои смятат, че ако провеждате специални кръвни изследвания (тест за алфа-фетопротеин, естирол и хорион гонадотропин), заедно с наличието на малформации или тяхното отсъствие, можете да намерите броя на децата. Но това може да бъде само в много редки случаи. Най-често трябва да чакат, докато децата не могат да се "скрият" в утробата.

Близнаци за бременност - каква е теглото на новородените и колко трябва да добавят майките?

При нормално носене една жена трябва да се яви на консултация на всеки 10 дни в началото и на третия триместър 1 път седмично. Много от тях се страхуват, че преждевременно родените близнаци могат да бъдат с малко тегло. Това е напразно страх. Разбира се, бебетата се различават по тегло, но не повече от 400 грама от другите деца. Превишението на теглото на майката може да усложни хода на бременните близнаци. Нарастването на теглото с едно новородено може да бъде около 10-12 кг, а при близнаците - 15 кг.

Бременност близнаци - как се раждат

Ако децата са дисиготични, те се раждат с интервал от 20-30 минути. Монозиготни бебета се раждат още по-бързо - след 10 минути. Разбира се, това е много приблизително и зависи от конкретната ситуация. За да се определи тактиката на раждане се взема под внимание много фактори - бременност, наследственост, фетална представяне и здравето на децата и майките. Особено внимание се обръща на местонахождението на бебето, което първо трябва да се роди. Мускулните влакна се разтягат по време на тази бременност, количеството на водата е много по-голям, така че лекарите се опитват да улесни възможно най-много по време на раждането. За това, дори и с малко отваряне на матката, лекарите отварят плода на пикочния мехур. Също така, майката получава анестезия, така че ако е необходимо, може да се извърши незабавно цезарово сечение. При различно местоположение на децата се назначава цезарово сечение, така че децата да не обединяват глави. На жената е поставен катетър, за да може да инжектира наркотици бързо и безпрепятствено. Често употребявани наркотици, които коригират трудовата активност, забавяйки я или засилвайки я, ако е необходимо. Интервалът между раждания намаляване, отваряне на втория фетален мехур за облекчаване на симптомите на хипоксия, колкото е възможно и да се предприемат действия във времето.

Коментари

Анастасия 13.12.2016 Близнаците са много чести при жените, раждащи след 35 години. Оверите започват да работят по-интензивно. Подобни случаи се срещат и в живота))) Ксения 03/03/2016 Никой не знае защо и защо се раждат близнаците. Установено е само, че ако имате близнаци във вашето семейство, те могат да ви се явят. Да, те и всеки, който искате, може да се появи! Е, не са ли тези двама мъже прекрасни ?! Лола 03/28/2016 За децата това, разбира се, е забавно, бъдете сами! И за родителите .. Аз дори не знам ... Това е два пъти повече неприятности, два пъти по-силни от крещи, два пъти повече от двамата))) Разбира се, всичко това не е толкова важно. Децата - нашето щастие и колкото повече деца това означава, че щастието е повече)) Тая 03-28-2016 Уау, какъв вид !! В снимката, просто прекрасни, не деца! Представете си колко добре ще бъде за тях заедно! Винаги близо до него има доверен приятел. Те са два пъти по-силни! За самите деца, мисля, че е прекрасно! Арина 03/28/2016 Съпругът ми имаше близнаци на линията повече от веднъж, това всъщност влияе върху възможността за раждане на близнаци и на мен? Не бих искал да имам близнаци. Аз, може да се каже, тънка постройка, таза е тесен. Това не е най-добрият начин да издържите на близнаците.
Share:
Comments