Бръчки: грижи, предупреждение и изглаждане. правилна грижа

По всяко време жените се стремят да изглеждат по-млади и по-привлекателни, независимо от възрастта. В различни епохи критериите за красотата се промениха. Желанието да имате здрава, млада кожа остава непроменено и можете да видите бръчките на лицето си колкото е възможно по-скоро.

Бръчки: грижи и предупреждение. Структура на кожата

Първо, нека си спомним училищния курс по анатомия. Основата на структурата на кожата е разделена на три основни слоя - епидермис, дермис, хиподермия.

Епидермис (кутикула) - най-горния слой, с постоянно актуализирани (регенериращи) клетки. Той е той - "огледалото", което отразява състоянието на нашето тяло. Редовната липса на сън, проблеми с вътрешните органи, неприятни метеорологични условия, недостатъчно количество витамини в нашата диета, нестабилно психическо състояние веднага се усещат, провокират проблеми на кожата ни.

Под епидермиса има гъста "възглавница" - дермиса, Дърмовите влакна са колаген и еластин. Заедно те са "скелет на кожата". Ако образуването на нови клетки и влакна намалява в междинния слой на дермата, еластичността на кожата се отслабва, което води до появата на бръчки. Дермис е богат на обвързана вода, която е отговорна за еластичността, гладкостта, напрежението на кожата и кръвоносните съдове, които буквално проникват в дермата, дават на кожата розово подчертание.

Подкожната мастна тъкан на хиподермата е долния (основен) слой на кожата. Основната му функция е да предпазва подкожните органи от вредни фактори на околната среда, както и механични повреди. В хиподермата има лимфни съдове, голям брой капиляри, различни нервни окончания. В съединителната тъкан на хиподермата се натрупва мастна тъкан - "подкожни буркани с питателна сметана". Колкото по-старите ставаме, толкова по-бавно кожата допълва мазнините. Тя става по-суха, появяват се бръчки.

Бръчки: грижи и акценти. Фактори на влияние

Има няколко фактора, които са вредни и допринасят за появата на бръчки.

наследственост

Статистиката показва, че в повечето случаи ранното или късното стареене на организма зависи от генетичния код, който родителите ни дадоха. Но това не означава, че трябва да се отпуснете и спокойно да наблюдавате промените. Изсъхването на кожата на лицето и шията започва с 30-35 години и се увеличава до 40-45 години. Много е важно от юношеския период, за да научите правилната грижа за кожата за бръчките. Настоящите козметични продукти помагат в по-млада възраст да се грижат за кожата, като по този начин удължават младостта си.

възраст

По време на процеса на стареене, регенерирането на клетките и производството на мазнини се забавят. От разрушаването на колаген и еластин в клетките, кожата става по-малко еластична, губи способността си да задържа влагата. С цел да се избегне "стягане" суха кожа "насищане" неговата хидратация и храненето, козметичната индустрия произвежда специални кремове, емулсии, серуми, масла и маски. По-долу ще разгледаме темата за правилната грижа за кожата против бръчки. За да бъде резултатът от козметичните продукти по-ефективен, обърнете внимание на консистенцията на съдържанието на всеки буркан и тръба. Започнете да прилагате върху кожата повече светлина, воднисти средства, т.е. суроватка или емулсия. Следват кремове, чиято текстура е по-гъста и завършва с грижи за хранителни, дебели, наситени съединения или масла.

Хормонален фон

Работата на мастните жлези напълно зависи от нивото на хормоните. Малко тестостерон - суха кожа, много - твърде дебела. Периодично проверявайте хормоналния фон на тялото си. В зависимост от състоянието на кожата, за да избегнете прекомерна сухота, изберете повече мастни, питателни кремове.

Лоши навици

Не е тайна, че кожата на жена, която пуши, изглежда скучна, често с жълтеникавосив оттенък. Въпросът е, че канцерогените, катрани и никотин имат силно тънки капиляри. Те са затворени. Кръвта не може свободно да циркулира и доставя клетките с кислород. След това съдовете стават крехки и за съжаление не се възстановяват.

Алкохолът, напротив, разширява стените на кръвоносните съдове, стимулира отоци и обезводняване на тялото. Кожните клетки губят ценна влага, чието наличие го прави млад. Единственият съвет, който може да бъде даден в този случай - не се отказвайте, защото бръчките са по-лесни за предотвратяване, отколкото да се справите с тях.

жест

Продължавайки темата за лошите навици, трябва да обърнете внимание на изражението на жената, която пуши. Устни, които правят затягащи, примитивни очи по време на освобождаването на дим - всичко това придобит израз на лицето ще предизвика допълнителни бръчки.

Различни "преживявания" и емоции лежат на лицето ни с тъжен отпечатък. Искате ли да контролирате бръчките? Погледни в огледалото. Обърнете внимание на това, което мускулите работят по време на различни емоции. Научете се да отпуснете необходимите зони на лицето, за да не давате бръчки никакъв шанс.

Недостиг на хранителни вещества

Превишението или липсата на витамини, минерали, микро и макро елементи се отразява в нашето лице не по най-добрия начин. Редовно гледайте вашата диета. Насищайте диетата си с полезни продукти.

Околна среда: климатични условия и вътрешен климат

Нашата кожа е често изложена на външни влияния. Вятърът и измръзванията придават на кожата сухота. Слънцето помага да се разрушат еластичните влакна, които служат като скелет за кожата. Учените отдавна са изследвани и доказани три вида ултравиолетови лъчи (A, B, C - лъчи). Прониквайки дълбоко в слоевете на кожата, те причиняват непоправима вреда на вашата красота и здраве. Това включва и изкуствено изгаряне. Злоупотреба с "слънчеви" води до изгаряния, прекомерна пигментация, лунички и преждевременно стареене на кожата. Докато играете спорт на открито, докато ходите, защитавайте откритите части на тялото. За студения сезон изберете кремообразна текстура. Не пренебрегвайте средствата, съдържащи защита от ултравиолетова радиация.

Изчислете продължителността на защитата е лесно. Всяка опаковка показва степента на цифрите (5, 10, 25, 50 и т.н.). Например: ако сте на открито слънце, имате десет минути, за да получите слънчево изгаряне. Тези 10 минути се умножавате с цифрата, написана на епруветка с крем (лосион), и получавате "защитено" време.

Отопление жилища през студения сезон, климатизация охлаждане в топлинни фактори, които подобряват появата на бръчки. Винаги помнете правилната грижа за кожата срещу бръчките, дори когато не излизате за деня.

Бръчки: грижи - ежедневни процедури стъпка по стъпка

Има основните типове кожа, отличаващи се от козметиците, нормални, мазни, комбинирани, сухи. Независимо от вида на грижите трябва да бъде поетапно. Колкото по-тънка е кожата, толкова по-късни бръчки се появяват върху нея, така че дамите с мазна и комбинирана кожа могат да бъдат леко завистливи - те се нуждаят от по-малко усилия, за да изглеждат по-млади.

пречистване

Отстраняване от повърхността на кожата на прах, отломки от козметика, продукти на мастните жлези. Почистващи кремове, леки лосиони, салфетки, импрегнирани със специален препарат за грим - всичко това разнообразие - вашите верни помощници сутрин и вечер!

Важно: Ако областта на приложение (очи, лице) не е показана на епруветката с почистващото средство, то тя е предназначена само за кожата на лицето. Маска за очи се прави най-добре с леки емулсии или разтвори.

Ексфолирайте. актуализация

Ще се съсредоточим върху тази важна сестринска процедура. Погледни малките деца. Тяхната кожа винаги е свежа и здрава. Всичко, защото в ранна възраст регенерацията на клетките е много по-бърза. Като се има предвид този факт, нека започнем да въртим часовника. Така!

Фазата на пилинг включва използването на специални кремообразуващи кремове с лек абразив или с уникална формула, която леко разтваря мъртвия слой от невидими клетки, които лежат върху повърхността на епидермиса. Също така за тази процедура, маски са подходящи. В техните имена задължително са изписани думите "Exfoliating", "Renewing", "For regeneration" и т.н. Докато "изработените" мъртви клетки не се премахват - новите не могат да се появят.

Важно: по време на слънчеви дни, ексфолиация (подновяване), най-добре е да изпълните вечерта (преди лягане). Това ще ви помогне да избегнете появата на нежелани пигментационни петна. През останалите дни можете да "моля" на сутринта. Тази процедура се извършва не по-често от две, три пъти седмично за мазна, комбинация и една (максимум две) за нормална, суха кожа. С интервал от един, три дни, в зависимост от ексфолиращия продукт. При прилагане на продукта зоните около очите и устните са изключени. Тези области изискват грижи с акцент върху техните характеристики.

Тонизирование

Ежедневна процедура за отстраняване на остатъците от почистващ, ексфолиращ агент от повърхността на лицето. Провежда се сутрин и вечер. Стимулира бързото разпространение на кръв в съдовете. Укрепва ги. Подготвя се за финалната фаза.

Важно: кожата на клепачите и устните след грима не изисква допълнително тонизиране.

Хидратиране. Ел. защита

Обикновено се смята, че през зимата кожата няма храна, а през лятото влага. Можем да кажем, че тези нужди са индивидуални. Погледни си чувствата си. Не забравяйте да използвате необходимите средства сутрин и вечер.

Важна точка е защитата. На сутринта, излизайки на слънце, не забравяйте да "предпазите" от вредните ефекти. Много често съвременните тонални кремове (бази за грим) съдържат слънцезащитни филтри.

Бръчки: грижи и линии за масаж

В заключение - правилното прилагане на цялата козметика. Знаейки, че кремовете се прилагат върху линии за масаж, важно е да се определи тяхната посока. Всички те водят от центъра на лицето към нейния ръб. На носа - надолу. Брадичката и шията, когато масажирате и прилагате козметика, изискват движения нагоре, като по този начин се предотвратява задържането на кожата и получаването на допълнителни бръчки.

Важна тайна: лицето на жената свършва под гърдата!

И помните: забелязали бръчките? грижа, добро настроение и голямо желание да помогнете да останете млади и красиви от дълго време!

Share:
Comments