Бебе крак, или как правилно да се грижи за вашите токчета

Истинска жена от една жена също се отличава с факта, че първото, което се грижи за краката си през цялата година, а втората само тогава, когато времето им позволява да излязат - през лятото, когато трябва да направите педикюр и да се погрижите за петите си.

Но вие сте с вас истинска дама, така че разбираме, че красотата на жените е ежедневна работа.

По-специално, нашите невен и петите изискват за себе си не по-малко внимание от лицето и косата.

Концепцията за бебешки крак - детски крака, влиза в ежедневието на всяка жена. Разбира се, всеки иска да има детски токчета, без пукнатини и кератинизирана кожа. Как можем да постигнем това?

Домашни рецепти

Ако по някаква причина не сте в състояние да посещавате козметични салони редовно, тогава е необходимо да установите процедура за ухажване у дома. Е, тогава.

Бани за крака

Можете да направите специални вани за крака, които омекотяват грубата, кератинизирана кожа на петите. В края на процедурата премахнете грозните растения с пемза или специален бръснач.

В банята добавете специална омекотяваща смес: чаша топло мляко се добавя две супени лъжици шампоан и две супени лъжици сода. След разбъркване на получената смес се излива в съд с гореща вода, в който краката се държат за около половин час, като периодично се налива гореща вода.

След таблата петите се третират с фин песък и се смазват с ръб на крака. По-добре е тази процедура да се повтори два пъти седмично.

Рецепти на нашите баби

Бабите ни, които не са запознати със съвременните технологии за самоподдържане, донесоха петите си по най-простия начин: те смесват маслото с чаена лъжичка мед и няколко капки рибено масло. С такава смес те седяха около половин час, като търпеливо чакаха, като правило, за блестящ ефект. Кожата по петите става кадифена и еластична.

Лукът?

Странно е, че лукът може да ви помогне в борбата срещу грозните растения по петите. Лукът не само омекотява кожата на краката, но и дезинфекцира. Рецептата за готвене на лука маска е проста: средно обелени крушка се смила и получената суспензия се разстила на няколко слоя върху разширената марля, която като компрес се прилага върху краката. С такава маска на краката си трябва да прекарате цялата нощ. Резултатът обаче си заслужава - за вас е осигурен бебешки крак, може би за цял месец.

Share:
Comments