Най-уязвимите женски органи: предотвратяват развитието на

Здравето на жените е ценност, която трябва да се цени! Женският организъм има глобална функция - продължаването на рода! В допълнение към далеч от лесния процес на носенето на дете на раменете на жената, грижата и грижата за новороденото бебе, възпитанието и по-нататъшното му развитие в живота се понасят.

Хиляди неблагоприятни фактори, като условия на околната среда, инфекциозни агенти, претеглена наследственост, стрес, липса на сън и т.н., постоянно оказват отрицателно въздействие върху здравето на жените, което води до развитието на определени заболявания. В тази статия ще разгледаме най-често срещаните заболявания, които страдат жените, а също така разкриват тайните за предотвратяване на тези патологии.

сърце

Най-опасното заболяване на женското сърце е исхемичното заболяване, което може да доведе до внезапна органна недостатъчност или миокарден инфаркт. Учените са доказали, че постоянният стрес, нервност, нетърпение, агресия, жажда за съперничество и други емоционални поглъщатели увеличават вероятността от развитие на ИХД десетки пъти! Пушенето, толкова често срещано сред красивата половина, не намалява негативния емоционален произход, както някои мислят, но е сериозен рисков фактор за развитието на сърдечна исхемия.

Профилактика:

1. Редовно посещавайте лекар-терапевт, дори и да няма нищо смущаващо. Дамите, чието семейство има роднини със сходни проблеми, трябва да увеличат бдителността си до стократно - наследството на сърдечната патология е много високо!

2. Не се притеснявайте и не се притеснявайте за всяко малко нещо. Животът е поредица от събития, много от които са отрицателни. Но, както казва по-старото поколение, ако се притеснявате за всичко в света, тогава няма да имате достатъчно нерви за един месец. Е, отрицателни емоции като гняв, омраза и завист буквално ни изяждат отвътре, така че те не бива да съществуват в живота.

3. Поддържайте здравословен начин на живот. Изглежда, че няма нищо по-лесно, отколкото да изградите собственото си здравословно състояние със собствените си ръце. Но това не е така: намиране на оправдания, ние постоянно отлагаме правилните решения за утре и днес със сигурност няма да има никаква вреда от изпушената цигара, пиян очила или лежаща на дивана. Кажи не на лоши навици и adynamia днес!

4. Яжте здравословна диета с умереност. Емоционалните жени са много привързани към екстремистите, поставяйки си строга диета, вегетарианството или дори глада. Това е фундаментално погрешно и представлява огромен стрес за тялото, за да се компенсират последиците от всичко, което може. Модерацията е само липсата на излишък. Храната трябва да бъде хармонична, така че изразходваните калории да се изразходват за нуждите на тялото. Ограничението на мастни, пикантни и солени храни се препоръчва за всички жени след 40 години - високият холестерол и високото кръвно налягане няма да бъдат ужасни.

гърди

Предметът на възхищение на възгледите на мъжете е един от най-уязвимите женски органи. Мастопатия, различни доброкачествени и злокачествени образувания се откриват във всяка десета жена!

Профилактика:

1. Посетете гинеколога два пъти годишно, като започнете от пубертета.

2. Провеждане на планиран ултразвук на гърдата 1 път годишно, а ако е необходимо - и мамография.

3. Редовно, месечно самостоятелно изследване на млечните жлези. Извършва се в легнало и изправено положение. Легнете на гърба си, трябва да разделите гърдите си на 4 части и внимателно да го почувствате по време на болезненост, наличие на възли и тюлени, без да забравяте за аксиларния регион. В изправено положение пред огледалото трябва внимателно да се изследва, както и докосване на гръдния кош, повдигане на ръцете му - не кухини, гънки и напрежение на кожата не трябва да бъде, ареола зърното трябва да бъде гладка.

4. Носенето на подходящо бельо от качествени материали. Моделите днес сутиени с ефект на натискане не са физиологични, тъй като нарушават кръвотока в гръдния кош и го държат в неестествена позиция.

5. Да се ​​отървете от навика да спите на гърдите си. При тази ситуация кръвният поток се влошава. В допълнение, сънят на корема засяга формата на гърдата.

6. Прекратяването на пушенето е доказан рисков фактор за развитието на рак на гърдата.

7. Незабавно посещение при лекар, ако нещо в гърдите причинява безпокойство.

Женски генитални органи

Поради специалната структура, женските полови органи са по-често подложени на развитие на различни инфекции, отколкото на мъжките. Характерна и така наречената възходяща пътека на инфекцията, когато бактериите, които навлизат във влагалището, бързо проникват в пикочния мехур, матката и яйчниците. Различните възпалителни процеси често остават незасегнати, превръщайки се в хронична форма. Ракът на шийката на матката все още е бич в съвременните времена, тъй като се нарежда на второ място сред раковите заболявания на жените.

Профилактика:

1. Внимателна хигиена на гениталиите. Обедна препоръка, но актуална като никоя друга. Хигиеничните умения се определят от детството, а задачата на всяка майка (не като преподавател, а не като учител или медицинска сестра от детска институция) е да преподава на момичето правилната хигиена:

- измийте само под течаща вода и не седи в басейна;

- движението на ръката трябва да е от предната част на гърба, така че бактериите от ануса да не се вливат във влагалището;

- използване на неутрални сапуни за измиване;

- сутрешна и вечерна тоалетна на гениталиите, а в критични дни - дори по-често;

- Редовна смяна на салфетки, спално бельо.

2. Редовно посещение на гинеколога най-малко 2 пъти годишно.

3. Непланирано посещение при гинеколог, ако се открие атипична вагинална течност и миризма, болка в таза, нарушения на цикъла и т.н.

4. Навременното лечение на идентифицираните заболявания. Доказано е, че това е хронична инфекция, както и ерозията на шийката на матката, която най-често се основава на възпалителния процес, е преканцер.

5. Поддържане на приличен сексуален живот, използване на презерватив по време на сексуален контакт.

Централна нервна система

За съжаление, жените са най-честите пациенти на неврологични клиники. Бързо, попадащи в депресивно състояние, жените са много трудни да се измъкнат от нея. Депресията не е просто недоволство от живота и лошо настроение, както обикновено се смята, но опасно и тежко мултифакторно заболяване, което се случва с периоди на обостряне и е склонно към постоянна прогресия.

Мозъкът на жената не може да помогне, но мисли, че е трудно за жените да се отпуснат и да се освободят от ситуацията. Постоянната ликвидация на понякога несъществуващи проблеми, надуването на ситуации в нещо глобално отрицателно влияе върху психиката. И ако днес една жена плаче само, утре вече ще плаче. Най-ужасното нещо е, че лечението на депресивните състояния е много по-трудно от лечението на същия рак!

Профилактика:

1. Намаляване на отрицателното въздействие на околната среда, което включва:

- отказ да гледате телевизия, особено наказателна хроника и аварийни новини;

- колкото е възможно по-малко да разберете проблемите на други хора. Симпатия и състрадание - това е добре, но е по-добре да запазите нервите си сами, защото никой не е имунизиран от травматични ситуации;

- избягване на стресови ситуации;

- вземане на решения за студена глава, а не за емоции: 90% от такива решения са грешни и те трябва да бъдат съжалени в бъдеще;

- способността да намерите положително отрицателно: да, откраднатата чанта е ценна за вас, но всъщност имате по-ценен живот!

2. Поддържане на здравословен начин на живот, постоянна физическа активност. Закалено и здраво тяло, без стрес, не са ужасни.

3. Спазване на режима на деня с пълен нощен сън най-малко 8 часа.

4. Разпределение на достатъчно време за собственото лице. Нека това да бъде разходка в парка или дори ароматна баня в тишината, най-важното е, че в това щастливо време никой не ви безпокои.

Както можете да видите, за да запазите собственото си здраве и следователно младостта с красота, не вземайте планина от таблетки или чудесни елексири. Достатъчно е само да си направите инсталация, за да бъдете здрав човек и да се придържате към елементарните правила, дадени по-горе!

Share:
Comments