7 мита за шампоан

Шампоаните и другите продукти за грижа за косата са неразделна част от нашата хигиена. Асортиментът им е огромен. Това са жените с най-голямо внимание при избора на шампоан. Рекламите на различни марки и видове шампоани са създали много митове и повечето от тях са напълно неоснователни. Всичко това повдига много въпроси относно принципите на избора на шампоани, както и използването им.

Всеки шампоан

Първото нещо, което трябва да запомните при избора на шампоан - помислете за вида на косата. Например, ако имате тънка коса, можете безопасно да купите шампоан за обем, момичетата с гъста, гъста коса ще използват овлажняващ шампоан.

Не ми е шампоан

Много шампоани просто не оправдават свойствата си, защото те просто не ви харесват: те могат да направят косата ви суха или обратно, мазнина. В тези случаи трябва да спрете употребата на шампоан и да изплакнете главата си със специален почистващ препарат, на чийто етикет трябва да се посочи "избистрящ шампоан".

Шампоан за почистване, подходящ за всички

Не забравяйте, че почистващите шампоани са необходими за жени с боядисана коса, особено за олекотени блондинки или за тези, които предпочитат химически козметика. При тези процеси косата е много слаба, структурата им е пореста, така че във влакната те задържат повече вредни токсични вещества, отколкото естествените.

Срокът на годност на шампоана не е важен, само цената е важна

Когато избирате шампоан, обърнете внимание на датата на изтичане на срока и разходите. Просрочените шампоани няма да навредят много на косата, но това също е добре. След изтичане на срока на годност във всеки, дори най-скъпия шампоан, всички негови полезни свойства се губят. Говорейки за цената, трябва да знаете, че качеството на шампоана не зависи от неговата цена, а само от състава и производството.

По-добре да си измиеш главата бързо

Важно време при измиване на главата е масажът. Ако масажирате главата си добре, докато прилагате шампоан, подобрете кръвообращението чрез укрепване на космените фоликули, което на свой ред ще запази красотата на косата и ще стимулира растежа им. Не бъдете мързеливи, за да извършвате систематично маски от натурални продукти, ще наситете косата ви с витамини, като им осигурите свежест за дълго време.

Колкото повече шампоан, толкова по-добре

Не използвайте твърде много шампоан за едно приложение. Това може да доведе до лошо измиване на косата. Дори за най-цялостното почистване ще ви трябва малко количество шампоан - размерът на монета от 5 лева. Нанесете шампоан трябва да бъде само на корените, тъй като при измиването на остатъците останалата коса се измива добре до същите върхове, без да се изсушава.

Главата може да се мие във всякаква вода

Никога не мийте косата си в гореща вода, това ги прави слаби и скучни. По-добре е да се използва топла вода и след измиване е желателно да изплакнете косата си с хладка вода, тя ще ги остави чисти и свежи по-дълго, давайки сила и блясък.

Опитайте се да изберете шампоан, който ви подхожда, но не променете щампите твърде често. Грижете правилно косата си, обичайте я, защото красивата здрава коса прави жената привлекателна.

Share:
Comments