Как да пия вода правилно, за да отслабнете: кой, в каква

Много момичета, които подготвят фигурата си за сезона на плажа, се притесняват за въпроса: възможно ли е бързо и ефективно да изгубите наднорменото тегло на течностите и как да пиете вода, за да отслабнете.

По този въпрос диетолозите са разделени на два лагера: някои са скептични, други казват, че могат.

Основното е да се съблюдават обемът и честотата на пиенето на течността, а също и да се наблюдава качеството му.

Как да пия вода правилно, за да отслабнете: на кого и колко да пие

Отслабването на водата се нарича "диета за мързеливите". Този начин да отслабнете е отлична опция за тези, които нямат достатъчно воля, за да се ограничат строго до ядене. Важно е да се разбере, че най-напред контролът на приема на течности става диета и след това се превръща в начин на живот. Навикът да пиеш много е полезно за тялото. Основното нещо е, че храносмилателната система работи като часовник, което означава, че всички други процеси са в правилния режим. Резултатът е върху лицето: кожата е опъната и еластична, има здрав цвят, няма проблеми под формата на акне.

Как да се изчисли правилно количеството вода, от което се нуждаете? Съществува схема за изчисляване на дневната надбавка за загуба на тегло: 1 литър на всеки 30 кг тегло. Това означава, че при тегло 60 кг трябва да пиете 2 литра на ден.

Как обаче да действате, ако теглото е твърде голямо? Да предположим, 100 кг. Оказва се, че за един ден трябва да пиете най-малко 4 литра. Доста голям брой, който не може да бъде овладян от всички. Освен това, толкова голям обем течност не само няма да донесе ползи, а напротив, ще навреди на тялото. Според изследването дневният обем на течността над 4,5 литра води до извличане на минерали. Това води до неправилно функциониране на бъбреците и сърцето и води до развитие на остеопороза (крехки кости).

В този случай можете да използвате друга схема, според която количеството вода зависи от калориите, консумирани на ден.

Да приемем, че 1200 калории се консумират на ден. Така че, трябва да изпиете 1200 мл вода плюс половин литър топ.

Горните водни обеми са осреднените стойности. На практика всичко може да се окаже съвсем различно. Например, диабетици и тези, които имат проблеми в работата на сърдечно-съдовата система, не можете да консумирате толкова много течности. Следователно, те ще трябва да се приспособят към изискванията на тяхното тяло, като вземат предвид съществуващите заболявания.

Много хора се притесняват от въпроса: защо трябва да пиете толкова много вода? За да го отговорите, трябва да знаете, че течността дава на тялото:

● Показва обработени протеини, мазнини и въглехидрати;

● участва в биохимичния процес (обработка на входящи мазнини);

● възстановява еластичността на кожата;

● ускорява метаболизма (което е особено важно при отслабване);

● Наситени клетки, което помага ефективно да разграждат мазнините.

За да оцените цялото предимство на водата, достатъчно е да си представите следната ситуация: всеки ден почиствате боклука у дома, но не го изхвърляйте, но го сгънете в ъглите. Какъв ще бъде резултатът в крайна сметка? Същото се случва и при липса на вода. Ако пиете достатъчно, тогава всички "боклуци", които се натрупват в тялото за деня, ще бъдат измити с течност.

Как да пия вода правилно през деня: под каква форма и колко често

За да отслабнете и да подобрите общото състояние на тялото, заслужава да се отбележи содата. Той съдържа въглероден диоксид, който унищожава зъбния емайл и предизвиква повишено образуване на газ в храносмилателния тракт.

За да научите как да пиете вода правилно през деня, за да отслабнете, трябва да се консултирате с препоръките на специалистите по хранене. Преди всичко трябва да знаете каква течност можете да пиете. Незабавно си заслужава да се отбележи, че чай, кафе и сокове (особено магазин) трябва да бъдат в минимално количество. Те не трябва в никакъв случай да заменят водата в дневен обем.

През деня е необходимо да се пие вода, към която тялото е свикнало. Неговото качество обаче трябва да бъде на добро ниво, тъй като общото благосъстояние на организма зависи от това. Това е едно от правилата на диетата на водата.

Сред диетолозите има такова нещо като "Празна вода", Тази течност, практически лишена от електролити. Тези, които губят тегло, няма да са от полза.

За да намерите добра вода, може да се наложи да минете през няколко компании. Когато избирате, обърнете внимание на етикета. Препоръчително е да изберете трапезна вода, която има добър състав от минерали. Трябва да се разчита и на техния вкус: течността не трябва да има миризми и примеси.

Между другото, не се препоръчва да се пие лечебна вода, за да се запълни дневната норма на течността. Мнозина правят това, като смятат, че убиват две птици с един камък: те губят тегло и подобряват здравето си. Въпреки това, терапевтичната вода има голяма тежест за тялото и може да причини допълнителни здравословни проблеми.

Също така, не забравяйте, че само трябва да пиете вода от стъклария. Пластмасовите бутилки нямат най-добър ефект върху състава на течността поради съединението на бисфенол А. Заслужава си да загреете леко бутилката, тъй като бисфенолът веднага влиза в течния състав. Тя е изпълнена със сърдечно-съдови заболявания и проблеми с репродуктивните органи.

За да отслабнете с помощта на вода, е необходимо да знаете правилата за нейното потребление, Има общи разпоредби, които трябва да се спазват, за да се постигне желаният ефект:

1. Всяка сутрин, веднага след пробуждането, изпийте чаша топла вода. Това ще определи правилния ритъм на метаболизма за следващия ден, плюс ще помогне срещу възможно запек.

2. Вместо закуски между главните ястия, трябва да пиете чаша вода. Понякога изискването на тялото чрез насищане с влага, погрешно възприемаме като сигнал за глад. Това е така, защото в мозъка центрове на жажда и глад са разположени близо една до друга. Разликата между глада и жаждата е много проста: във времето, когато искате да ядете, трябва да изпиете няколко глътки вода. Ако след 10 минути има perehotelos, то тялото се нуждае от жажда за охлаждане.

3. Трябва да пиете вода половин час преди хранене. Потреблението на вода преди хранене води до нарушение на храносмилането. Влизането в стомашната течност прочиства стомашния сок и ензимите. Храната е лошо усвоявана и "залепена" в стомаха до следващото поколение от необходимото количество сок.

4. Забранено е да пиете по време на хранене и в рамките на един час след това. Това води до факта, че входящите мазнини се депонират в тялото.

5. Диета се счита за безполезна, ако няма физическо натоварване. По време на упражнението е необходимо да се пие чиста негазирана вода. Спортът повишава телесната температура, ви успокоява, което ускорява метаболитния процес. Водата в този случай ще помогне за премахването на токсините по-бързо. Ако не го пиете навреме, дори и обичайното зареждане, това може да доведе до разрушаване на метаболизма и намаляване на ефективността.

6. Необходимият дневен обем вода трябва да се пие преди 18:00 часа. След това трябва да пиете в екстремни случаи, ако тялото го изисква. Този режим ще избегне сутрешното подуване и нощните екскурзии до тоалетната.

Важна роля в намаляването на теглото играе фактът, как водата се пие, Грешка е да се вярва, че колкото повече вода ще се пие едновременно, толкова по-добре ще бъде насищането на тялото и охлаждането на жаждата. Всъщност колкото по-дълъг е процесът на пиене на същата чаша, толкова по-добре.

Пийте вода в малки глътки. За ваш контрол можете да пиете през епруветка.

Как да пием вода правилно, за да отслабнете: постигаме максимален ефект

Максималният ефект от диетата на водата може да бъде постигнат, като се знае как да се пие вода правилно през деня. Средно всеки човек на диета пие поне 2 литра. За тези, които току-що са започнали, е трудно да се пие толкова много течност. Можете да се привикнете към такъв режим, следвайки схемата:

● първата чаша - топла вода веднага след събуждане;

● следващите няколко чаши - замяната на обичайните закуски (това ще отнеме около един литър);

● около половин литър се консумира по време на тренировка;

● Оставащото количество вода се пие вместо обичайния чай / кафе / сок.

Ново за водата диета не се препоръчва да пиете наведнъж 2 литра на ден. Това може да повлияе неблагоприятно върху работата на пикочно-половата система. За да свикнете с тялото, можете да започнете с един литър, като постепенно увеличите силата на звука. След няколко дни, пиенето на 2 литра няма да бъде толкова трудно, колкото може да изглежда на първо време.

Не е достатъчно да знаете как да пиете вода правилно през деня, но все пак трябва да изберете правилната температура. По-големият ефект от диетата на водата се получава, ако пиете течност при стайна температура. Студената вода не се абсорбира в стомашно-чревния тракт и следователно няма да отстрани токсините от тялото. Освен това, чаша студена вода след хранене намалява времето за храна в стомаха. Безпогрешно преминава в червата и за кратко след ядене отново има чувство на глад.

Оказва се, че всеки ден 2 литра просто ще "летят до" от. Освен това е научно доказано, че студената вода причинява чувство на глад, което не е допустимо по време на диета. Топли, напротив, я смалява. Успокоява стомаха и изсмуква от стените на вредните вещества в храносмилателния тракт.

За да се гарантира, че диетата на водата има максимален ефект, трябва стриктно да наблюдавате количеството пиян на ден. За да направите това, можете да създадете дневник за водния баланс или да изтеглите мобилно приложение, което освен това ще ви напомня, че трябва да пиете още една чаша.

Момичета, пролетта е в разгара си, а много скоро лятото ще дойде. Време е да покажете тънките и подходящи тела наоколо. За да се отървете от наднорменото тегло, не е нужно да се изчерпвате с твърди диети и глад. Достатъчно е да знаете как да пиете вода правилно, за да отслабнете. Животинската влага не само подновява тялото, но също така помага да отслабнете.

Share:
Comments