15 000 за развод или привличане на безпрецедентна щедрост от

Удивителна ширина на душата бе демонстрирана тази седмица от депутатите на Държавната Дума, след като направи предложение да плати на разведените майки обезщетение от 15 000 рубли на месец. Любопитно е, че тези цифри представляват минималното изплащане, а в бъдеще и много съществена сума ще се увеличи. Проектът има за цел да подпомага непълнолетните, които са загубили материална подкрепа от своите родители.

Плащанията в брой се предоставят на деца на т.нар. За съжаление, ситуацията, при която бащата на детето не иска да участва в живота на семейството, без да влезе в комуникация и по никакъв начин избягва изплащането на издръжката, значителна част от руските жени не са запознати със слухове.

Но побързайте да се разведете от любимия си съпруг не си струва, тъй като държавата, макар да поема пълни финансови задължения за съдържанието на такова дете, прави този широк жест неестествено. В края на краищата, всички трудности за материалната подкрепа на непълнолетно, в края на краищата, ще паднат върху раменете на баща му, търсейки и изправени пред правосъдието, на което ще бъдат хвърлени всичките си съдебни изпълнители.

Плюсовете на този проект изглеждат очевидни - всяко изоставено дете ще бъде в състояние да получи, гарантирано от държавната парична подкрепа, а ролята на куче-щифт ще бъде изпълнявана от жена, която не е разведена, а от съответната държава. Може би желанието за компенсиране на изразходваните средства ще принуди служителите да станат по-активни в разработването на методи за борба с злоумишлените нарушители.

От друга страна, идеята за проекта изглежда утопична - на първо място, механизмите за намиране и преследване на нещастния родител са много неясни. Ако понастоящем повечето от бащите отиват в сенките с помощта на фалшиви удостоверения за нелегално заплащане или дори се обявяват за несъстоятелни, правейки имота на други членове на семейството - какво ще ви попречи да продължите в същия дух в бъдеще? На второ място, самата сума не вдъхва увереност сред руснаците - в сравнение с 50-роловата надбавка за грижи за деца от 1,5 до 3 години или условни плащания на самотни майки, посочената фигура изглежда малко нереална и фантастична.

Кислородът за злонамерени нарушители и девиатори за блокиране не се предлага за първи път. Първата камбана за лекомислени бащи е забрана за пътуване в чужбина - неплащане на издръжката на мнозина, превърнато в неприятна изненада директно на границата. Те се опитват да привлекат съвестта на своите родители и с помощта на публично порицание, като предлагат публично да публикуват информация за евангелията, а на някои места фотографиите на неплатьорите вече украсяват градски щандове.

Share:
Comments