Защо болката ухо и главата боли от време на време? какво

Колко вида болка има в света, толкова много причини за това натрапчиво и повече от неприятно усещане.

От една болка може да се спаси таблетка "Аналгин", "Цитрамон" или "Ибупрофен", а в други е по-добре да не се намесва самостоятелно, като се осигурява работа на професионалисти.

Но за пръв път най-малкото да се разбере, каква болка - на кой лекар да носи.

Защо ушите и главата ми боли толкова много?

Така се "се държи" мастоидит - възпалителен процес при мастоидния процес на темпоралната кост. Съвместният процес е мястото, където мускулите са закрепени, които са отговорни за завоя и наклона на главата. Той се намира зад ушната мида и е свързан с кухината на средното ухо, най-близкия съсед на черепната кухина. Мастоидитът е пряк потомък на остър отит, т.е. усложнение след него.

Не се самолекувайте този вид проблеми. Адрес на отоларинголог (лора).

Отит. Тази кратка дума даде името на цяла група уши

В структурата на ухото са разделени на три отдела:

• Външно ухо: това включва ушната мида, външния ушен канал и тимпаничната мембрана.

• Средно ухо: кухина и три слухови осикли.

• Вътрешно ухо: два лабиринта - костни и мембранни.

Видовете отитит са изключително разнообразни и водят имената им от имената на отделите - външни, средни и вътрешни, от причините за заболяването - инфекциозни, алергични и травматични, както и от видовете възпаление и острота и продължителност на заболяването. Отделна група е залепващият отит, който е съпроводен с нарушена мобилност на слуховите осикли.

В повечето случаи с отит, ухото боли толкова много, че не е много ясно в коя част на главата болката се е установила. Но капката от специална упойка може да успокои тази болка и в същото време да даде известна сигурност по този въпрос.

По време на заболяването лекарят трябва да се намеси.

Какво можете да направите преди срещата?

• Използвайте капки за уши: "Otisol" или "Otipax", в които има добра упойка - анестетик.

• Температурата на капките трябва да бъде същата като температурата на тялото.

• Лекарството трябва да е на тимпаничната мембрана. Ако вдъхвате инструмент за възрастен, издърпайте ушната мида нагоре, преди да започнете да капете. С детето, напротив, ухото се изтегля. За да се постигне ефектът, ще са достатъчни 3-4 капки.

Грижете се за зъбите си от младостта! Друга често срещана причина за болката ухото и главата

Ако болен зъб на предната част на гингивата е способен да ви даде силен синузит, тогава последиците от изстреляните зъби, например, с възпаление на нервите или тъканите на зъба, не са по-малко болезнени. Такава болка пулсира и има усещане за пулсиране по главата.

За да намерите виновника в такива случаи не е трудно: при натискане върху зъба болката ухо се увеличава забележимо. Тя може да даде "ехо" не само в ухото и храма, но и в шията, и се усилва по-близо до нощта. За да се отървете от този бич, трябва да посетите зъболекаря - те са безсилни.

Но преди да приемете, все още трябва да живеете и болката не спира!

Можете да вземете временни мерки за спасяване: "Analgin", "Tempalgin" или "Ибупрофен". Изплакнете малко успокоява зъба: 1 чаена лъжичка сода за 1 чаша топла вода. Полезно е да добавите няколко капки йод към разтвора.

Народните занаятчии са измислили много повече начини да мамят болен зъб в очакване на медицинска намеса. Можете накратко да надхитрите природата по следните начини:

• Нарежете лук с чесън, разбъркайте ги и ги поставете върху зъб, покрийте ги с памучно руно.

• Сложете смачкани лук в марле в ухо, срещу болния зъб.

Свиное салo поставете между бузата и дъвката близо до болния зъб.

• Изплакнете устата си с инфузия градински чай и лайка, отвара от аспина, дъбова кора.

• Нанесете върху зъба памучно варене, напоена с карамфилово масло или капки мента.

• Поставете болен зъб парче сурово цвекло.

Фолк средства за борба с зъбобол, като в ухото - много много. Основното нещо е да не се прави обща грешка, да се прилагат загряващи компреси или да се вземе зъб с остри предмети. Препоръчително е също да не докосвате венците до зъба с ръцете си.

Виновникът, от който не можеш дори да подозираш

Съществуват заболявания, при които ухото и главата не само болят, но има шум в ушите, повишава се кръвното налягане и дори визията се нарушава. Това усещане в ушите и главата може лесно да бъде объркано с отит или последиците от кариес.

Такива заболявания включват цервикална спондилоза, с които няма да помогнете нито на зъболекаря, нито на ОНД. Става дума за заболяване на гръбначния стълб.

Спондилозата е заболяване на гръбначния стълб, което се състои в пролиферацията на гръбначните тъкани под формата на шипове или издатини. В резултат на поникването, луменът на междупрешленните канали намалява и в резултат на това съдовете, нервите и сухожилията, които прилепват към гръбначния стълб, се увреждат. Понякога, с дълга спондилоза, прешлените се обединяват, което дава нови симптоми. Хората са склонни към спондилоза, обикновено след 40 години, а жените са три пъти по-малко вероятни от мъжете. Три четвърти от случаите на спондилоза са цервикални.

Причините за появата му могат да бъдат различни: отлагане на калциеви соли, кривина, травма и конгестия на гръбначния стълб, заседнал начин на живот, както и промени, свързани с възрастта.

Диагнозата на спондилоза може да се направи с рентгенови лъчи, ЯМР и СТ. Пълното възстановяване е невъзможно, но лекарят може да облекчи състоянието на пациента с помощта на медикаменти.

Болката на главата и ушите, а причината изобщо не е в тях

Не винаги такава болка се свързва с ушни заболявания. банален серная пробка може да причини, освен ограничаване на слуха, и непоносимо мъчение. Въпреки това, те могат да се отърват от простото миене в кабинета на Лора.

Положението е много по-сложно, когато се причини болката възпаление на паротидните лимфни възли или неврит на тригеминалните или лицевите нерви. Такива проблеми изискват незабавно лечение на лекаря и, като правило, продължително лечение.

Болката на ушите често се свързва с появата на в акустичния проход на пъпа, furuncle, wen увреждане на кожата с различни предмети. Влизането в мръсна и хиперхлорирана вода също може да се превърне в източник на неприятна, пулсираща, стрелба, трясък и шиене на болката в ухото, която ще реагира в цялата глава.

Заслужава се отделно споменаване уловено в ушите насекомо: болката може да бъде просто непоносима. За да спрете това мъчение, пуснете 3-4 капки топло масло в ухото, то ще обезвреди и унищожи насекомото.

болест заушка може да имитира болка в ушите.

Не се опитвайте да диагностицирате себе си защо боли глава и ухо.

Както вече сте забелязали, има много причини за главоболие и ухо. Не можете да намерите тази причина сами, освен ако, разбира се, не сте опитен лекар. Самостоятелното лечение на подобни случаи може да доведе до катастрофални последици.

Нека е по-добре да решите проблема си с професионален лекар, който ще предпише диагностични процедури с последващо лечение.

Вероятно сте преувеличени. Но в случай на сериозна патология, медицинският контрол не само ще улесни състоянието ви, но може би ще ви спаси живота.

Болката е сериозен сигнал от тялото за неуспеха. Слушайте алармата.

Какви методи на преглед може да ви предложи лекарят:

• Инспекция, палпация.

• Ще направя отоскопия.

• Диагностика на проходимостта на слуховите епруветки.

• Речно изследване на слуховите способности и проучване чрез тунинг вилици.

• Ако е необходимо, клиничен кръвен тест.

• Ендоскопски и микробиологични изследвания.

Терапевтичната програма за пациента трябва да се подготвя индивидуално въз основа на индикации, противопоказания, етапа на развитие на заболяването. Това може да бъде набор от процедури, насочени към възстановяване на имунитета, премахване на причините и симптомите на болестта, както и усложненията, които са започнали.

Аварийните мерки за първа помощ, когато главата и ушите ви нараняват.

1. Ако температурата на тялото не достигне 38 градуса и ухото не изтече, ухото може да се затопли Старият дядо: поставете солта върху сух тиган в чорап или малка чанта от плат. Такава топлина в първите часове на болката активира кръвния поток и лимфната дренаж и буквално в рамките на една четвърт час нагрятата сол започва да действа като успокояващо, аналгетично и хипнотично.

2. Можете да вмъкнете в ухото си марля, напоена с борен алкохол.

3. Пийте каквото и да е облекчаване на болката.

4. Обадете се на лекар.

Моля, обърнете внимание! Самолечението е двойно опасно, ако има гнойно изхвърляне от ушите. Не е възможно без препоръките на лекаря да се прилагат мазила, капки капки или дори да се успокояват ушите. В случай на повреда на тимпаничната мембрана, такова аматьорско представяне може да доведе до загуба на слуха.

Как мога да облекча малко болката, ако няма лекарства.

Опитайте поне леко да облекчите симптомите още повече. Направете самочувствие на лицето, способно не само да релаксирате лицевата мускулатура, но и да намалите болката. Преди масажа изключете всички шумови стимули, които се намират в къщата, и може да влоши болката. Помислете за нещо хубаво и забавно.

Самостоятелният масаж включва:

• Продължение.

• Растирания.

• Патрони.

• Дръжте възглавниците от централната линия на лицето до ушите, както и от челото надолу към брадичката.

• Лесно притискане на бузите и областта на горната челюст.

Обобщаване на резултатите. Какво да направите, ако ушите и главата боли:

1. Незабавно се срещайте с местен терапевт, който ще изпрати до лор, зъболекар или друг специализиран лекар. Не се ангажирайте със самолечение, особено когато става въпрос за дете.

2. В очакване на медицинска помощ, анестезирайте част от тялото, която причинява такова страдание.

Share:
Comments