Развъждане и поддържане на домашни птици: съвети и трикове.

Красива морска свиня е родом от Западна Африка.

Гвинените птици рядко се срещат на домашни парцели.

Въпреки това, през последните години се увеличава популярността на отглеждането и поддържането на домашни птици в домашни условия.

В необятността на Русия този близък роднина на домашни пилета, пъдпъдъци и пуйки се чувства страхотно!

Горната птица е устойчива на заболявания, напълно непретенциозно в съдържанието си. При добра грижа, уханът може да издържи дори тежки студове.

Развъждане и поддържане на домашни птици: е полезно ли?

Съдържанието на глухарите е благоприятно, тъй като те са много по-силни и по-трайни от другите породи домашни птици. За 1 килограм наддаване на тегло те се нуждаят само от 4 килограма фураж. Особено ценни сред любителите на домашните любимци са скалите: сиви петна, Волга синя, сибирска бяла, загорска бяла козина. Възрастните птици са с тегло до 1,5 - 2 килограма.

Това е много полезно за някои други параметри:

 • Цветен външен вид, Птицата изглежда декоративна, а руски любители на птиците ги забавляват да украсяват имението.

 • месо, Нискомаслено и висококачествено месо, напомнящо за месо - патманган или фазан. Тя е много питателна, съдържа до 27% протеини. Чрез своите вкусови качества, потребителите са признати за най-доброто птиче месо.

 • Яйцата също са вкусни и здрави, Теглото на яйца от гвинейски кокошки е по-малко от пилешкото яйце, но има два пъти по-високо съдържание на калории и витамини. Те съдържат магнезий, лизин, манган, каротин. За разлика от пилешките яйца не предизвикват алергии при деца и възрастни. Като гъста, силна черупка, съхранявана в хладилника повече от шест месеца! Горното може да причини до 120 яйца годишно.

 • Ранна зрялост - младите бисквити бързо набираха пазарна тежест. Можете да реализирате птици още 45-50 дни след раждането им.

 • Висока стабилност при всички климатични условия, Възрастните екземпляри успешно преживяват зимните студове.

 • Гвинените птици на домашни парцели играят ролята на боец ​​на вредни насекоми, охлюви, червеи. Единствената птица нетърпеливо яде колорадски бръмбари.

Гвинените птици обичат да се разхождат из градината, но се държат по цивилизован начин - те не разрушават леглата. Не можете просто да ги оставяте да отидат до зелето, за да не изяждат главите. На полета без култури разрушават плевели, избират семена. Наситени в полетата, бисерите често не ядат вечерна храна.

През лятото най-добрите места за живеене на глигани са градини, храсти и гъсти тревни площи.

Отглеждане и поддържане на домашни птици: къде да започна?

Взимайки решение да се занимавате с отглеждането на гвинеи, трябва да купувате ежедневно здрави пилета. Особено внимание при покупката се изплаща на външния вид на пилетата: гладка мека надолу, чист задник; крила плътно притиснати към багажника. Цезарите се движат уверено на лапите си. Здравите млади животни реагират активно на звуците - ако кутията е лесна за удар, те ще направят шум.

За стабилни разплодни бисури е по-добре да се купят около 20 птици, за да се формира качествено родителско стадо в бъдеще. Птицата е избрана за племето на възраст от 6 месеца. Разграничавайте мъжете от женските по малък ярък хълм, насочен нагоре. Женските удари са практически невидими.

След като купи млад растеж, започнете да отглеждате, развъждате и държите домашните бисери, като спазвате определени правила:

 • Най-доброто време за отглеждане (отглеждане) и отглеждане на млади животни от април до юли. През първия ден дневните пилета са подрязани с четки на крилата. Това е да се гарантира, че в бъдеще добре летящите бисери няма да пресекат съседните жив плет.

 • Пилетата се намират на топло и сухо място, където няма течения. Плътността на настаняване на птици не трябва да надвишава 10 глави на 1 квадратни метра.

 • Не се препоръчва пилетата да се държат в клетки от мрежата, за да не се наранят.

 • Подредете необходимия брой колони - на 1 работен метър поставете 5 бисери. Птицата не трябва да седи на пода. Подът е покрит със суха постелка, която се променя веднъж месечно.

 • През зимата птицата е снабдена с допълнително електрическо осветление (от 7 до 22 часа).

Развъждане и поддържане на домашни птици: какво имате нужда от това?

Всяка клетка трябва да бъде оборудвана с хранилка за птици и водна чаша. Винаги трябва да излеете прясна чиста вода в купата за пиене. Това е особено важно през лятото, така че птиците да нямат топлинен удар.

Чистотата е задължително условие, което влияе на отглеждането и отглеждането на гърди в домашни условия и затова винаги е навременно да се почистват пиещите, хранилищата и клетките. Дезинфекцията в стаята се извършва веднъж месечно редовно.

Свободните бисери, според природата, изискват много пространство: без това растежът на птиците се забавя, те започват да се люлеят по-малко. Не можете да смесвате бисери от различни подвидове, за да не започнат да се бият помежду си и да се борят за храна.

За бисерите са оборудвани специални зони - добре осветени места, тук отиват да се насладят на слънцето. В заграждението трябва да има сенчести пространства. На пънчето на птицата е желателно да се засажда гъста трева и храсти, като се построи малък балдахин от дъжда.

Състоянието на младите се оценява от някои признаци за поведението на пилетата. Ако стаята е хладна, принцесите са съборени в стада. Ако лежат с отворени човки и разхлабени крила се простират - стаята е гореща, температурата трябва да бъде понижена.

За разходка пилетата започват да се освобождават на възраст 2-3 месеца. Това им дава възможност да се научат сами да намерят собствена храна, извличайки в земята всякакви ларви, бъгове и червеи. В заграждението със сигурност трябва да има хранилка и купа за пиене със сладка вода. Вечер всички бисери се връщат в къщи преди хранене.

Характеристики на храненето на гвинейски птици

През първата седмица в диетата, tsesareat включва смеси от натрошен яйчен жълтък, зелен лук и извара. Пийте суроватка или изсушено мляко. Забележително нарастващи пилета от смляно месомелачка, покълнали пшеница!

От 2-ра седмица е възможно да се превърнат пилетата в "фуражна" храна: зеле от детелина, обикновена трева, коприва, люцерна. Отначало пилетата се хранят 8 пъти на ден. Когато израстнат до един месец, преминават към 5 пъти хранене. И с 2-месечна пиле 3-4 пъти хранени на ден.

Цезаритите се нуждаят от много вода за стабилен растеж. В началото храната се напоява с вода - така че да се абсорбира по-добре и да не се задушава със суха храна.

Възрастните бисери се хранят няколко пъти на ден. Чудесно е, ако в хранилките винаги има прясна храна. Тогава птиците ще бъдат хранени при поискване

Гвинените птици в диетата са най-непретенциозната птица, ядат буквално всичко - храна, кореноплодни растения, зеленчуци и плодове, хранителни отпадъци, трева.

Любими "ястия" бисери - насекоми, охлюви, червеи. Поради това опитни птицевъди смятат, че отглеждането и отглеждането на домашни птици в дома си осигурява голямо разнообразие от храни за птици.

Известно е, че бисерите са главните врагове на бръмбара Колорадо в градината. Но птицевъдите препоръчват да се подготвят за това птиче месо по специален начин. Първо, самият собственик събира бъговете, ги смила, смесва ги с основната храна. Повтаряйки тази процедура за една седмица, постепенно увеличавайте броя на бръмбарите в диетата. След това дайте на птицата цели бръмбари. След такава процедура бисерите сами активно ще търсят и унищожат вредителите на обекта.

Гвинените птици, популярността на които растат в стопанства, се прекарват през по-голямата част от времето в пасищата. Ето защо, особено през лятото, ги запазете много печеливши. През студения период птицата се хранва по-внимателно, добавяйки месни отпадъци, изсушено мляко, рибено масло в мокри торбички. Вечер те дават зърно и смесени фуражи. В комфортна обстановка говедата се пазят целогодишно.

Развъждане и поддържане на домашни птици: основните проблеми

Гвинените птици са закъсняли, тъй като зрелите индивиди стават зрели, около осем месеца след раждането.

Гнездата от морски свинчета се отстраняват след 27 дни от началото на инкубацията или инкубацията на яйцата. Започвайки размножаването и отглеждането на домашни птици, трябва да се има предвид, че тези прекрасни птици са доста страшни. Те реагират с насилие на най-малкото движение или силен шумолене. И майката на тях поради тази причина е много лоша. Гвинените птици са непоносими към възпитанието на бъдещите потомци. И често бягат от гнездото преди появата на децата.

По-добре е да извадите пилетата в инкубатора или да поставите яйца под по-надеждна кокошка: пуйка, пиле или indottku.

Развъждане и поддържане на домашни птици: приятен бизнес

В ранна възраст брадата е много ярка птица. Бързо яжте храна, скандално с роднини. Следователно, младите животни трябва да се хранят от удобно продълговато хранилище на малки порции. Това ще позволи достъп до кърмата на цялото стадо птици и ще осигури пълното му хранене.

В допълнение към безпорядъка на развъждането и задържането на домашните птици, това дава на собствениците на тези великолепни птици истинско удоволствие. Птиците отлично познават стадото си, винаги държат група. Обикновено свикнали със собственика, те го разпознават с глас и с пристигането си в птицефермата повдигат невероятен шум. Можете да помислите, че единственият отрицателен е прекомерният вик на глухарите.

Въпреки това, когато виждате чужденци или непознати на имението, птиците правят истинска бъркотия. От тях се получават най-надеждните стражи!

Гвинените птици, като пилетата, обичат да се заплитат в земята, търсейки различен добитък. Поради това е разумно да се събере пепел с пясък на разходката на птиците, така че птиците да се къпят в нея.

Развъждането на необичайни бисери е не само вълнуваща дейност, но и достойна печалба за земеделското стопанство.

Успехи за вас и здравето!

Share:
Comments