За калоричното съдържание на захар и вредата от

Смятахме, че се нуждаем от захар, че стимулира мозъчната активност, подобрява вниманието и увеличава ефективността. И захарта е отличен антидепресант. Това се случва, че нещата не са залепени, настроението е лошо, но си струва да се яде бонбон или парче торта, тъй като тъгата се оттегля.

Но диетолозите казват, че захарта е абсолютно безполезен продукт. В допълнение към въглехидратите, няма нищо повече: няма витамини, няма минерали. Да, въглехидратите са необходими за нормалното функциониране на тялото, но те не са само в захар, но и в неизчистени зърнени храни, плодове, зеленчуци. В допълнение към въглехидратите, тези продукти също се обогатяват с витамини, минерали, фибри. За захар в кръвта е на нормално ниво просто трябва да се яде растителна храна в достатъчни количества.

Колко калории са в захарта?

Калорийното съдържание на захар е много високо. Една супена лъжица захар съдържа около 20 kcal. Това не е толкова, колкото изглежда, но! ако тези лъжици на ден не са една, а 20, тогава ще получите 400 kcal. При калоричното съдържание това е сравнимо с приличен обяд, но никой няма да замени вечерята с тези 20 лъжици, те тихо ще се разтварят между ястията в чаши чай или кафе, случайни сладкиши и бисквитки.

Ние сме свикнали да ядем захар. Когато не влиза дълго време в тялото ни - настроението се разваля, има чувство, че нещо липсва, но достатъчно, за да се пие сладко кафе, да се консумира сладолед или шоколадова лента, за да се чувстваш комфортно отново. Това е истинска зависимост. И непрекъснато се поддържа, защото захарта сега се добавя не само в сладкарски изделия, но и в полуготови продукти. Например, сиренето, което се влага в сирене в McDonald's също съдържа захар. От това храната в бързо хранене изглежда толкова вкусна.

Заменители сахара

Диетологът е забранен да яде сладкиши и бисквити, това означава - че е време да отидете на рафтовете с продукти за диабетици, където има заместители на захарта. Проблемът е, че не можем да получим същото удоволствие от тях.

Тялото се използва за това, че след като изпием чаша сладко кафе, започнат да се произвеждат хормони на щастие. Тази реакция възниква на захар. И ако няма истинска захар, няма да има реакция. Е, това е същото като даването на пушач с цигара вместо цигара, ритуалът е същият, но няма никакво удоволствие. И тогава тялото започва да иска това, което не е получил. Той изисква това, като увеличава апетита си. Човекът яде повече. И той продължава да се натрупва.

Тъй като повечето захарни заместители са синтетични, не само неефективно е да се използват, но и вредни. Те оказват негативно влияние върху работата на вътрешните органи, а в някои случаи дори могат да бъдат опасни. Например, аспартамът, който се съдържа в много газирани напитки, не може да се нагрява, под влияние на висока температура се разгражда и образува токсични съединения. Ето защо на много бутилки със сода пишат, че трябва да бъдат охладени, за да ги изпият.

Колко страшно е да живееш

По-правилно е да се опитате постепенно да намалите количеството захар. Започнете да пиете чай без захар, за да отхвърлите сладката сода. Разходете се покрай бързо хранене и се опитайте да не купувате храни с добавена захар. Киселото е естествено. Кефирът е най-често срещаният, не сладък. Постепенно вкусовите пъпки се пренареждат и продуктите с малко количество захар ще ви се струват вкусни и ще ви донесат същото удоволствие.

Прочетете на:

  • Как да преодолеем желанието за сладкиши?
  • Хромният пиколинат помага да не се консумират сладкиши
  • Какви десерти можете да ядете на диета
Share:
Comments