Учените са установили връзка между алопецията и състоянието

Учените са установили връзка между развитието на зъбна инфекция и локалната алопеция, която обикновено започва с кръпка върху главата.

Такова заболяване засяга не само мъжете, но и жените. Изследователите вярват, че болестта може да засегне всеки хиляд жител на планетата.

Испанските учени препоръчват на всеки, който е открил най-малките симптоми на заболяването, спешно да посети зъболекар и след възстановяване на устната кухина да започне лечение на плешивост.

Локалната алопеция е автоимунно заболяване, което е форма на дерматит, при която се образуват плешиви петна по главата, веждите, брадата и миглите. Като правило, при повечето пациенти косата започва да расте за около няколко месеца. В 25% от случаите разстройството може отново да се завърне, но не повече от веднъж; Космените фоликули все още не се сриват напълно.

Наблюденията показват, че болестта е непредсказуема: при някои хора косата расте в рамките на няколко седмици, а в някои случаи болестта прогресира, предизвиквайки по-нататъшна загуба на коса на почти цялото тяло.

Трябва да се отбележи, че докато не се установи връзката между зъбната болест и алопецията, причините за този тип загуба на коса не са очевидни. Косменият фоликул е възпален без белези, погрешно нападнат от имунната система. Фактори, които стимулират плешивост, обикновено се приписват: наследственост, генетика, стрес, различни неспецифични имунни отговори.

Лекарите са установили, че на различни места могат да се формират плешиви петна, които са причинени от инфекции на устната кухина. По правило те се появяват по линията, която се проявява чрез инфекция на зъбите, вследствие на появата на плешиви петна върху брадата, веждите и скалпа.

Share:
Comments