Профилактичният масаж на простатата спестява от проблеми.

Простатата е чисто мъжко тяло и като всяка част от човешкото тяло е склонна към заболяване.

Опасността е, че докато човекът не се тревожи за нищо, той дори не знае каква е простатата и къде е, но когато заболяването стане очевидно, не само пациентът, но и всички негови роднини ще знаят за това.

Помогнете за предотвратяването на тези проблеми, предотвратяване и масаж на простатата, което трябва да се прави редовно.

Каква е опасността от заболяване на простатата?

Простатната жлеза или простатата, която произвежда тестостерон, се намира на уникално място. Пикочният мехур, чиято уретра е почти напълно покрита от простатата, се намира непосредствено под простатната жлеза. При най-малкото възпаление, каналът, през който възниква уриниране и изригването на тялото на сперматозоидите, човекът не може да отиде до тоалетната, не изпълнява съпружеските си задължения.

Ако искате да живеете пълноценен живот, да имате добра ерекция, да излъчвате здравословни сперматозоиди и да не стоите в близост до тоалетната, да не променяте профилактиката на простатата, да не пренебрегвате редовните прегледи при уролог, особено след вирусни заболявания и да правите масаж на простатата у дома.

Възпалението на простатната жлеза или простатит неотдавна се счита за старо заболяване, но заседналият начин на живот посял семена като подмладяване на мъжкия проблем в продължение на 20-30 години.

Много млади хора и по-възрастни мъже се сблъскват не само с проблемите на остро възпаление на простатата, но и с появата на аденом, доброкачествен тумор, който се появява при пренебрегване на лечението на простатната жлеза при първите прояви на простатит.

Към появата на нарушения в работата на простатата води:

• заседнал начин на живот;

• недохранване и запек;

• пренебрегване на топло дрехи и редовна хипотермия;

• стрес;

• неправилен (както прекален, така и липса на такъв) сексуален живот.

При неблагоприятни условия малък 25-грам орган причинява голям проблем.

Основните типове и признаци на простатит

Възпалителният процес в главния мъжки орган може да се прояви по няколко начина.

1. За остра болка в ингвиналната област, която се увеличава при уриниране и дефекация, придружена от висока температура (39-40 градуса), можете да подозирате остър простатит.

2. С течение на времето, ако не приложите лечението в първия случай до пълно възстановяване и не започнете профилактика, включително простатата, простатитът преминава в хроничен стадий, като редовно си припомня лека температура и неприятни, но не остри болки по време на уриниране , Основната проява на хроничен простатит е слуз и гной, секретирани с урина.

Ако човек има 2 -3 предшественици на простатит, изброени по-долу, спешно следва свържете се с уролог.

Ето какво трябва да обърнете внимание:

• мощността и обхватът на потока от урина намаляват;

• болезнен процес на отделяне на урина;

• има нужда от уриниране, но няма урина;

• след уриниране няма чувство за пълно освобождаване от течността;

• появата на кръв в урината;

• Често се изправя в тоалетната през нощта.

Здравословен начин на живот, превантивни мерки и масаж на простатата ще помогне да се възстановите от простатит завинаги, ако не се разболеете.

Научете се да масажирате простатата сами

Масаж на орган, правилно направен, е от полза само. Когато масажът на простатата от прилива на кръвта се освободи от стазирането на секрецията, патогенните бактерии бързо излизат с урина. В този случай, бъдете възможно най-предпазливи и се консултирайте с лекар, че е по-добре да изберете:

Масажирайте простатата директно или през стомаха;

• Влияние на пръста или на масажа;

• хидромасаж.

Преди хидромасажа трябва да се постави клизма за почистване на ректума. Изчакаме, докато червата бъдат напълно изчистени и няма повече призиви за дефекация и с помощта на круша инжектираме 300-400 ml противовъзпалително отвара от невен, лайка или други билки.

Масажният ефект се проявява в желанието да се държи течността вътре, като се стиска и разрязва мускулите на червата и гениталните органи. Терапевтичното решение натоварва на простатата, улеснявайки отстраняването на патогени.

След джакузито е добре да направите ръчно въздействие върху скротума. Нежно притискане и освобождаване на тестисите, докато стискаме мускулите около ануса, подобряваме кръвния поток към простатната жлеза и я активираме.

Правенето на 10-12 профилактични сесии на всяко тримесечие или на всеки шест месеца може да гарантира запазването на потентността и липсата на мъжки болести.

С показанията на лекаря и под негово ръководство в първите сесии, матката на простатата с пръст е ефективна.

Преди този тип експозиция на простатната жлеза, трябва да съкратите ноктите си скоро, да пиете чаша вода един час преди процедурата и да отпуснете поза.

Опитайте се да опитате предварително как сте по-удобни да лежите, на ваша страна или на гърба си, с краката си наведени на разстояние и пръста ви ще бъде в ануса. Някои мъже правят масаж на простатата във вана, пълна с топла вода.

Бавно влезте в индекса или средния пръст, намазан с нефтен желе, в ануса, колкото е възможно по-дълбоко. На разстояние от около пет сантиметра от прохода се спускаме за конус, наподобяващ орех.

Масажът на простатата започва от бавно ходене от ръба до центъра, първо от едната страна, а след това от другата. След това се придвижваме до триене, като симулираме излюпването по същите линии.

Тъй като възбуждането и втвърдяването на жлезата до известна степен увеличават налягането и прекратяват действието, бавно издърпвайки пръста в центъра, към ануса.

Ние изпълняваме всички манипулации спокойно, слушайки нашите усещания. При извършване на масаж на простатната жлеза не трябва да има неприятни болезнени усещания.

За по-голям ефект, позицията на тялото е по-добре да се промени от процедурата към процедурата.

Продължителността на една сесия трае една минута или две, след което пикочният мехур трябва да бъде изпразнен.

Самата урина е антисептик, излиза след масажа, но също така ще допринесе за отстраняването на патогени.

Внимание! Ако установите, че размерът на простатната жлеза е увеличен (повече от 3 см), не правете никаква манипулация, но се консултирайте с лекар и само с негово разрешение направете масаж на простатата.

Помощ за жена с масаж на простатата

Понякога човек не може да си направи масаж на простатата, а след това дойде лекаря или верният приятел.

Отново подчертавам, че първите масажни сесии трябва да се провеждат под ръководството на уролог.

За извършване на масаж на простатата у дома ще ви трябва:

• вазелин;

• медицински ръкавици или презерватив;

• удобно местоположение на процедурата.

Ноктите трябва да бъдат нарязани на късо. На показалеца или среден пръст затягаме презерватива, смазваме го с вазелин, докато прилагаме лубрикант на ануса.

Човекът, който половин час преди мазето пил 200-300 мл вода, коленичи с ударение върху лактите и гърдите си на петите си, спускайки глава.

Жената бавно въвежда пръста си в ануса, с подложки надолу. Простатата е на дълбочина 5 см, точно над пикочния мехур и почти над мъжкия член. Чувствайки се подобна на орех, започнете гладко да го изглаждате от ръбовете до центъра, от всяка страна, от 8 до 10 пъти.

От друга страна можете да поддържате скротума. Тъй като простатата се втвърдява, укрепваме ефекта и се движим към триене, също от ръбовете до центъра, гладко "засенчваме" повърхността на жлезата. Ние правим това 5-6 пъти от всяка страна.

Ние завършим масажа на простатата, общата продължителност на която не трябва да надвишава 2 минути, потупвайки юздата от началото до ануса, опитвайки се леко да изтласкаме течността.

Правете първия път масата на простатата, непрекъснато трябва да насърчавате човека, да разказвате какво правите и да питате какво чувства.

При появата на неприятни усещания, гадене, остра болка всички манипулации трябва незабавно да се спрат.

Успешната сесия ще бъде показана чрез разпределянето на няколко капки течност от пениса, това е тайната на простатата.

След края на процедурата мъжът бавно се обръща на гърба си, отпуска. По това време можете леко да потулите ингвиналната част, като му помагате да се възстанови.

Масаж на простатата се препоръчва след 1 до 2 дни, пълен курс от 8-10 процедури. Курсът може да се повтори 2-3 пъти годишно, ако няма други препоръки на лекаря.

Особено ефективни показатели след няколко сеанса масаж при лечението на простатна аденома.

Масажорите идват на помощ

Ако по някаква причина не можете да направите себе си или да поверите тази процедура на друг човек, тогава използвайте помощта на масажор, като предварително сте получили одобрението на уролог.

С помощта на топлинните, вибрационните и магнитните ефекти на най-простия апарат, който е лесен за употреба без външна помощ, отокът на простатата може да бъде отстранен, докато възпалението му намалява и уринирането се подобрява.

Използването на масажор не изисква специални умения.

- Преди да започнете масажа, трябва да освободите червата и пикочния мехур.

- Поставете презерватив върху частта от устройството, която е поставена в ануса, смажете го с вазелин.

- Легнете по гръб, огънете коленете и ги поставете.

- Включете масажа и внимателно вкарайте в ануса.

- Като правило, масажистите за простатата са оборудвани със сензори за време и след 1-2 минути ще чуете сигнал за края на процедурата.

- Внимателно издърпайте апарата, изправете краката си, легнете за известно време.

- Преместете масажъра в оригинален вид.

За профилактика хардуерен масаж на простатата трябва да се извършва веднъж или два пъти седмично, според указанията на лекаря, може да се подложи на лечение с курсовете.

Според многобройната обратна връзка от потребителите на инвазивни устройства, облекчението идва от една седмица.

Ако искате, можете да намерите и неинвазивни масажисти, които просто седите и извършвате определени движения.

Независимо кой тип масаж на простатата избирате, основното е да започнете лечението и да не започнете заболяването.

Внимание! Масажът на простатата е забранен!

Искам да подчертая, че с инфекциозния простатит не се правят механични процедури.

Масаж на простатата не е независим метод за лечение, ако се открие простатна болест, не трябва да се отказвате от лекарството.

Противопоказания за масаж на простатата са:

• Остро възпаление на жлезата;

• рак на простатата;

• Орхит;

• калцификация на простатата.

Не рискувайте здравето си, а понякога и живота, да правите самолечение, без да се консултирате със специалисти.

Много мъже, след като са опитали всички лекарства, намериха решение на проблемите си след масаж на простатата.

Share:
Comments