Сила обучение за загуба на тегло - съвети треньор

Упражненията, по време на които трябва да преодолеете съпротивлението или използването на тежести, се наричат ​​сила. Те са насочени към обучение на мускулите, укрепването им и това е много важно за формирането на красива фигура.

Много жени са много скептични относно силата на тренировките, като ги смятат за "мъжки". И факта, че теглото обучение е подходящо за отслабване, дори те не искат да чуят!

Време е да разсеем всички митове за силата на тренировките и да говорим за техните предимства и "загуба на тегло". мощност-упражняване-за-загуба на тегло

Митове за упражнения за сила:

"Ще нараня огромни мускули"

Жените по природа не се намират в групата на мускулната маса, високото ниво на естроген няма да ви позволи да "изпомпите". Освен това, за да се натрупат мускулите, е необходимо да се тренирате с големи тежести (при големи тежести не е 5 или дори 15 кг, но много повече) и има много протеинова храна, както и допълнителни добавки - аминокиселини, протеинови коктейли и много други, които вероятно няма да ви трябват.

Една обикновена жена, която правилно яде и упражнява силните упражнения правилно, ще може да увеличи мускулната маса с 300 или максимум 500 грама на месец.

Някои от тях поемат мускулен растеж през първия месец на тренировка, може да бъде 1-1,5 кг. Но това увеличение, просто течност, която остава в мускулите. Това е съвсем естествено в началото на обучението. След 3-4 седмично обучение, тялото ще свикне с товара и всичко ще се върне към нормалното. Помощ за това можете да масаж или топла баня с морска сол след класове.

"Сила обучение е безполезно за намаляване на теглото"

Това е още едно погрешно схващане. За да намалите теглото си, няма значение какво правите - бягайте или клякайте с телебари, важно е, че вашите мускули работят и горят калории. Между другото, мастните клетки горят добре по време на мускулната работа. Самите мускули са много енергийно интензивни, т.е. да поддържат мускулната маса, тялото е принудено да прекарва допълнителна енергия, която ще извлече от мазнините.

Оказва се, че по време на тренировка прекарвате мазнини, а в покой също консумирате калории. Доказано е, че метаболизмът (т.е. скоростта, с която тялото прекарва получената енергия) при хората, които се занимават с обучение по енергетика, е с 10-15% по-висока от тези, които игнорират гири.

"Обучението по сила не е подходящо за жените"

Поддръжниците на това становище се позовават на факта, че женските стави са по-слаби и могат лесно да бъдат повредени по време на тренировка. Това не е вярно. За жените не са подходящи само екстремни товари и големи тежести (над собствените). Тук те наистина са опасни и могат да доведат до наранявания. При упражнения за вдигане на тежести с умерена тежест няма нищо неестествено за женското тяло, ако го направите правилно и тренирате до най-доброто.

Ползите от силата на обучение

Можете да отслабнете

Това е вярно, силните упражнения и тренировките на симулаторите осигуряват не бърз, но стабилен резултат. Ако правите 3-4 пъти седмично, ще намалите теглото с около 2 кг на месец, докато томовете ще отидат така, че другите да се чувстват, сякаш сте загубили всичките 5 кг. Това е така, защото силните мускули заемат по-малко пространство от необучените мускули, а също и защото мастната тъкан е много по-обемна от мускулната тъкан. Спомнете си как компактно изглежда килограм парче месо. И един килограм мазнини отнема около 2 литра! Виж, каква голяма разлика? Сила обучение тренира мазнини и ускорява метаболизма.

Ще настроите формата

Мускулите правят тялото гъста и еластична, изглаждайки всички гънки и нежеланите "издутини". Различните видове упражнения са насочени към укрепване на определени мускули, като по този начин можете да затегнат увиснали писалки и да "повдигнете" бедрата. В същото време, не можете да се страхувате, че кожата ще отслабне, след като загубите тегло, а това е още един голям плюс на тренировка.

Ще укрепиш здравето си

Мускулите са добър "корсет" за вътрешните органи, подкрепящи всеки на негово място, без да позволяват изместване или пропуск. По време на тренировката кръвният поток към органите се увеличава, това стимулира тяхната работа и предотвратява застояването на кръвта. За жените е много полезно да се правят упражнения, които увеличават притока на кръв към тазовите органи (клякания, глезени и други упражнения за долната част на тялото и пресата). Те, както беше казано по-рано, подобряват работата на органите и ... подобряват сексуалния си живот, удължавайки "женското" здраве. Силните мускули предотвратяват болки в гърба, остеохондроза и ставни заболявания и дори укрепват костите.

Колко правилно да бъдете ангажирани?

Първо, научете техниката за правене на упражнения без натоварване, отнема около месец. Правилната техника ще ви помогне да тренирате ефективно и безопасно. В миналото ще научите какви упражнения са предназначени и как да се изгради тренировка.

На тези, които искат да отслабнете, се препоръчва най-малко 15 повторения в подхода, за предпочитане 20-25, като теглото трябва да е такова, че в края на подходите да се почувствате уморени. Само тогава ще постигнете резултата.

Започнете обучението си с най-трудните и сложни упражнения, докато сте пълни с енергия. Има няколко общи препоръки за подбора на упражненията. Първо, трябва да тренирате всички мускули - ръце, рамене, гърдите, гърба, пресата и краката. Момичето с красиви крака и наведена назад не изглежда красиво. Пресата може да се тренира на всеки урок, тя е по-твърда от другите мускули, но краката, гърба и гръдния кош не трябва да се "размахват" повече от веднъж седмично.

Ако някоя област е проблематична, тогава можете да направите една тежка тренировка например на краката и втората светлина, така че да постигнете резултата и да не прекалявате. След класа не забравяйте да разтегнете правилно мускулите - това ще намали болките след тренировка и ще направи тялото гъвкаво и еластично.

Share:
Comments