С какво да носим черна рокля: създаваме стилен образ

Брилянтно изобретение на Коко Шанел - малка черна рокля и сега, 80 години след появата му, е универсален и необходим елемент на гардероба на модерна жена. Тя е толкова демократична, че почти всяка жена може да си го позволи, независимо от финансовото си положение и така универсално, че всеки може да избере най-подходящия, независимо от възрастта и физиката. И до днес тази рокля остава символ на елегантност, елегантност и блясък, докато остават практични, модерни и стилни дрехи.

Класическата малка черна рокля е вид коктейлна рокля или вечерна рокля за коляно или малко по-ниска (според препоръките на мадам Шанел). Изработен е от черен материал. Многофункционалността на приложението му прави тази рокля подходяща за бизнес среща, в театър, в гала-прием или парти. Всичко зависи от това, какво да носите в черна рокля, т.е. разликата е само в допълнителните елементи от гардероб, орнаменти и аксесоари, използвани в този или този случай.

Поставяйки стегнато яке и обувки на ниска пета, вие незабавно получавате бизнес поглед и можете да отидете да работите в офиса и да смените якето вечер на бюро, боа или кожена яка, да поставите копчетата, да добавите брошка или верига от перли и да вземете бляскава чанта с изискана богат декор - ще бъдете готови да излезете.

Черната рокля може да съществува в различни стилове и форми, без да се променя същността й: тя може да бъде рокля, обичайно строго мини, рокля с преувеличена талия или направена под формата на риза или туника. Да носиш такава рокля и да изглеждаш елегантно в нея може да бъде жена с почти всяка фигура - основното е да избереш правилния модел и да вземеш под внимание правилата на носенето на такава култова дреха.

Как да изберем черна рокля и аксесоари за нея?

Едва ли си струва да си купите рокля, съсредоточавайки се главно върху най-новите модни тенденции, трябва да обърнете повече внимание на внимателното избиране на подходящ личен стил за вас, а с аксесоари винаги ще получите огромно разнообразие от комбинации, които ви позволяват да изглеждате по-различно.

Правило номер едно - изберете роклята на безупречното рязане. Дори ушита от евтина тъкан - може да направи чудеса. Когато ще излезете в света, внимателно обмислете какво ще носите на тази рокля. Изберете елегантни обувки - шипове или лакирани "лодки". Не забравяйте, че класическата версия включва черни чорапи или чорапогащи и черни, винаги с обувки със затворени крака. Ако искате да постигнете максимален ефект - изберете обувки в червено, а останалата част от екипа ви да бъде решен само в черно.

Доста зрелищни и неочаквани с тази рокля са цветни чорапогащи или козметика, но те се препоръчват само за жени с безупречно тънки крака.

Какви бижута са най-подходящи за тази версия на роклята? Избирайки аксесоари за черна рокля, не се отказвайте и не претоварвайте изображението си с изобилие от ярки, макар и скъпи бижута и добавки, тъй като може да изглежда безвкусно. Една пълна декорация ще бъде достатъчна. В класическата версия може да бъде струна от перли или брошка с бяло камелия цвете. Заедно с класическите перли, продуктите от естествени камъни като лунен камък, ахат или тюркоаз, както и от кристали или стъкло Мурано са много интересни и елегантни на черен фон.

Много ефективни на фона на черни рокли изглеждат различни допълнения на контрастиращи бели, например: чанта, шал, колан и очила. Малкото бяло яке ще ви даде елегантен и завършен вид.

В заключение обобщаваме класическата версия на костюма на базата на малка черна рокля: перли на шията, малки обици, тънки черни чорапогащи, затворени "лодки" или фиби и малка чанта за съединител с контрастен или черен цвят в ръцете. Плътно прилягащо яке от наситени или контрастиращи бели цветове ще допълни класическата версия на носенето на черна рокля.

Още няколко снимки с черна рокля можете да видите на снимката по-долу:

Какво да носиш с черна рокля? Аксесоари за черна рокля Какво да носиш с черна рокля? Аксесоари за черна рокля

Share:
Comments