Пет причини да практикувате йога

  • Йога може да ви направи по-гъвкава, правилна поза, дайте сила. Асани - удобни позиции на тялото - деликатно опъвайте мускулите, които постепенно стават по-здрави.
  • Йога може да предотврати болести. Това се дължи главно на факта, че йога масажира и изцелява клетките на тялото - подобрява циркулацията на течности, нормализира напрежението, укрепва мускулите на пресата, подрежда редица различни органи и системи: белите дробове, стомашно-чревния тракт, липосистемата, подобрява обмяната на веществата, токсини от тялото. Редовно вършите йога, укрепвате имунитета си и, вследствие на това, здравето.
  • Йога увеличава енергията, фокусът и концентрацията. Значителен брой сфери от живота ни отнемат енергия, те отдръпват нашите сили. В резултат на това човек се нуждае от почивка. Йога помага да бъде, така да се каже, в "мига", дава възможност да се впусне в действие, поради което човек идва на нов източник на власт. Ще започнете да управлявате много повече от преди.
  • Йога дава добро настроение. Постоянната практика включва разтягане, но това не е всичко. Йога също се концентрира върху медитация, успокояваща мисъл и помага за справяне със стреса. Проучванията показват, че упражненията имат положителен ефект върху настроението, като работят с тази част от мозъка, която е отговорна за релаксацията и съня.
  • Йога хармонизира тялото и ума. Много от нас често забравят, че са свързани. Йога ви помага да се познавате и да разбирате ясно емоциите си.
Share:
Comments