Лекарите препоръчват да не се вземат отпуск по болест

Според лекарите, пребиваването в болница може да влоши лошото здраве на човек, особено ако страда от депресия.

Австралийски учени заявиха, че депресията е една от основните причини за увреждане, безработица и спад в производителността на хората в трудоспособна възраст. Проучванията показват, че пребиваването на работното място в по-депресивно състояние е по-бързо от това да седи вкъщи, като човек се върне към нормалното. Според получените данни хората, които са били депресирани, продължават да идват на работа, придобиват важни умения, които им помагат да контролират тяхното състояние.

Всичко това се отнася еднакво както за служителите в офиса, така и за хората, работещи с нискоквалифицирана работа. Първите, обаче, според учените, са по-податливи на депресия и губят работата си, когато не отиват на работа. Например, те са по-склонни да потърсят заместител, тъй като разходите за медицинските грижи са изключително високи.

Лекарите вярват, че работодателите трябва да насърчават силно служителите, които въпреки трудното си психическо състояние предпочитат да влязат в болницата. Като стимул за подобно решение, те могат да получат гъвкав работен график.

Share:
Comments