Какво да направите, ако врастналите нокти: медицински методи

Вграденият нокът на пръста не само изглежда неестетичен, но и носи болка и дискомфорт на лицето.

В медицината това заболяване се нарича оникокрипт.

За да се затегне със своето лечение, не е необходимо, тъй като на пръста може да се образува център на гнойно възпаление.

Днес ще разберем какво да правим, ако се развие нокът.

Какво да направите, ако врастналите нокти: причините за болестта

Пиронът може да расте на всеки пръст или крак, но по-често се случва с големите пръсти. Преди запознаване с методите за лечение на онокриптозата е необходимо да се анализират причините, които причиняват заболяването.

1 Неправилно направен педикюр, Някои хора, рязали ноктите на ноктите, строшили силно страните си и внимателно ги заобикаляха. Въпреки красотата на този педикюр, това е невъзможно. За да се предотврати вкарването на гвоздеи в кожата, трябва да се получи квадратна форма. Краищата на нокътната плоча трябва внимателно да се режат с пила за нокти.

2 Неприятни обувки, Това е особено вярно за справедливия секс. Носенето на тесни обувки, което силно притиска пръстите на краката, води до факта, че пиронът се копае в кожата и се образува рана. Колкото по-дълго жената носи такива обувки, толкова по-дълбоко става раната върху пръста й. Добрите обувки трябва винаги да съответстват на размерите на крака, да бъдат удобни и изработени от качествени материали. Преди да си купите обувки, трябва внимателно да ги изтриете и да се опитате да се разхождате из стаята.

3 Необичайна форма на нокътната плоча, Постоянният растеж на ноктите може да бъде причинен от неговата проблематична форма, която е наследена или се появява в резултат на плоски крака. Избягвайте внезапното разтягане, което ще ви помогне да коригирате педикюра.

4 Остро наднормено тегло, Бързо увеличение на теглото може да се появи по време на бременност или на фона на заболявания и да доведе до натрупване на ноктите.

5 наранявания може също да причини деформация на крака и да промени формата на нокътя.

6. Често нервите растат неправилно поради заболявания на гъбичките на краката, Те значително се сгъстяват, обръщат се и израстват в кожата.

Какво да направите, ако врастналите нокти: ефективни медицински методи

Трябва да се наложи да се лекува инкрустиран нокът, тъй като най-вероятно патологията ще се развие допълнително, придружена от остра болка. С течение на времето възпалителният процес може да се превърне в хроничен. Раната под нокътя ще започне да кърви, което може да причини инфекция. Следователно, препоръчително е незабавно да започнете лечението.

Медицински методи за лечение на врастнали нокти

Съвременните клиники предлагат следните методи за лечение на онокриптозата:

• хирургично лечение;

• метод на радиовълните;

• лазерна корекция на нокътната плоча;

• ортоникс - корекция на растежа на ноктите с помощта на специални пластини и скоби.

Хирургичното лечение се предписва в трудни случаи, когато болестта е в напреднала форма и вече не може да бъде излекувана по по-консервативни методи. Частичното или пълно отстраняване на нокътната плоча се извършва със скалпел. Този метод ви позволява да се отървете от патологията и да предотвратите натрупването на костна тъкан. Междувременно изцелението отнема много време: докато новата ноктите не порасне. Лечението на вкоренените нокти, използвайки метода на работа, не гарантира, че болестта няма да се повтори.

Методът на радиовълните включва отстраняване на вкопани гвоздеи в резултат на излагане на високочестотни радиовълни. Този метод се характеризира с безболезненост, бързо излекуване и ниска степен на травма.

Често въпросът за това какво да се направи, ако се вкарва ноктите, лекарите препоръчват лазерна корекция. Методът ви позволява да се освободите от проблема, без да отстранявате напълно цялата плоча и без да повредите зоната на растеж. С помощта на лазера се отстранява част от ноктите, засегнати от гранулациите, и самият вкопан нокът. Недостатъкът на този метод на лечение е продължителността на зарастването.

Специално внимание трябва да се обърне на новия метод за корекция на дефекти - ортоники. Специална пластина е закрепена към нокът със специално лепило. Той е изработен от медицинска стомана. Продължителността на лечението зависи от конкретния случай и може да продължи от няколко седмици до шест месеца. Методът за корекция е най-безболезнен. Въпреки това, тя не може да се използва при работа.

Какво да направите, ако вратите на нокти: народни средства и лекарства

Народните средства могат да се използват само при леки симптоми. Това са случаи, при които няма остра болка и възпаление. Третирането на вратите се състои от два етапа:

1 Освобождение вросшего в палец уголка ногтя. Чтобы добиться результата, нужно проводить ежедневные процедуры курсом до трех недель. За это время уголок ногтя отрастет на безопасную длину.

На този етап от лечението ще ви помогнат следните рецепти.

• Вана от разтвор на сода. За 3 литра топла вода, вземете 1 супена лъжица сода. В разтвора вратите трябва да се накиснат в продължение на 20 минути. След това внимателно преместете ръба на нокътя навън. Може би това ще се случи след втората или третата процедура. След това трябва да вземете парче плътна хартия или пластмаса и бавно да я донесете под ръба на освободения нокът. В това положение трябва да опечете ноктите през нощта с пластир или марля.

• Баня с морска сол. Използвайте тази тава е възможно само в случаите, когато пръстът е засегнат от врастнали нокти, няма отворена рана или възпаление. За един литър топла вода трябва да вземе 5 супени лъжици сол. Банята осигурява отличен антисептичен ефект.

• Масло. След като содовата баня към нокътя се нанесе парче масло. След това покрийте със салфетка и филм. Обвийте проблемния пръст. След един ден отстраняваме превръзката и отново изпаряваме нокътя в солена баня. Внимателно повдигнете ръба на ъгъла на нокътя и поставете малко парче памучен диск, напоен с масло. На върха на нокътя отново поставете малко мазна парче и превръзка.

• Алое вера. Листата на лечебното растение се изчиства от тръни и кожа. Наземната маса се разрежда с малко количество вряла вода. На парче плат разстилайте масата и я покрийте с врязан нокът. От горе, ние затваряме пръста с филм и го обвиваме. Оставяме превръзката за през нощта. Сурата се опитва да издърпа ръба на нокътната плоча навън.

• масло от ела. Продуктът отлично омекотява ноктите и грубата кожа на засегнатия пръст. Компресите трябва да се извършват през нощта за една седмица.

• Компрес на мед лук. Вземаме средна крушка, почистваме я и я смиламе на блендер. Смесете масата с 1 супена лъжица мед. След една солена баня сме сложили компрес върху проблемния нокът, ние го увиваме на върха с филм и го превръзка за през нощта. Сутринта опитайте да извадите ръба на нокътя.

2 Придание ногтевой пластине безопасной длины и правильной формы. После того как вам удалось освободить часть ногтя, не нужно его срезать. Процедуру по отмачиванию вросшего ногтя в содовом растворе следует повторять, не прекращая, на протяжении двух недель. За это время ноготь успеет как следует отрастить, при этом его углы выравниваются. Ежедневно после ванночки пилочкой вдоль верхнего слоя по центру пластины проточите небольшую бороздку (шириной до 3 мм). Распиливать ноготь полностью не нужно. Через некоторое время бороздка зарастет.

Лекарства за лекуване на вкопани нокти

За да спрете възпалителния процес на пръста, можете да използвате антисептични мехлеми. Антибиотиците на местните действия са особено полезни:

• Levomekol;

• Мазер Вишневски;

• Ихтиол маз.

Тези лекарства имат лечебен ефект, помагат да се отстранят бактериите и да се предотврати инфекцията и поглъщането на раната.

Избраният продукт се нанася върху превръзката и се прикрепя към засегнатата област на пръста. След това покрийте с марля превръзка.

Какво да направите, ако вратите: предотвратяване

Лекарите за профилактика на патологията препоръчват спазването на прости правила:

• Изберете удобни и безплатни обувки;

• винаги спазвайте индивидуалната хигиена;

• Педикюрът правилно;

• Във времето, лечение на ортопедични, гъбични и инфекциозни заболявания на краката;

• предпазвайте краката си от синини и лекувайте всички наранявания своевременно.

Обувките трябва да са просторни, петата да не надвишава 4 см. Внимателното отношение към краката осигурява постоянна грижа: лечение с овлажняващи козметика и масла, предотвратяване на инфекции, навременно лечение на пукнатини и калуси.

Нарежете ноктите си в права линия с прави ножици за маникюр. Дължината на нокътя не трябва да бъде по-ниска от нивото на върха на пръста. Ако случайно изрежете ъгъла на плочата, след това молирайте острия си ръб със специален пирон.

За да предотвратите възпаление, трябва периодично да правите вани за крака. За тази процедура, инфузиите на завоя, жълтия кантарион, градински чай, невен и лайка са идеални. За 2 литра вряла вода трябва да вземете 6 супени лъжици билки. Настоявайте под затворения капак за един час.

Сега знаете какво да правите, ако сте настроен нокът. Ефективните методи на лечение ще помогнат да се освободите от неприятно заболяване и експертни съвети - за да предотвратите патологията.

Share:
Comments