Изследвания: 70% от хората не знаят как да си избират зъбите

Знаехте ли, че само 30% от населението на света правилно измива зъбите си? Изчистването на зъбите е задължителна процедура за хигиена на устната кухина и въпреки че повечето хора са запознати с това твърдение, има съвети, които могат да бъдат използвани, за да се направи този процес още по-ефективен.

Правилното четкане на зъбите ще ви спаси от кариес, заболяване на венците, зъботехническо образуване, което не само задържа зъбите ви, но и помага да се избегнат други здравословни проблеми.

Приблизително 10% от хората имат предразположение към бързо образуване на зъбен камък. В този случай най-важното нещо е да не бягате. И за това трябва да почистите зъбите си правилно. Зъболекарите дават следните съвети за правилното почистване на зъбите:

- Движенията трябва да са кратки, но не силни, в противен случай с времето ще получите капка от дъвка, повишена чувствителност на зъбите, което може да доведе до тяхната загуба. Наклонът на четката за зъби е 45 градуса спрямо дъвкателната линия.

- Избършете зъбите не всички наведнъж, а на части. Докато миете задната повърхност на зъбите, дръжте четката почти вертикално.

- Не забравяйте да почистите езика, небето и венците. Бактериите, които причиняват кариес, също живеят на тези места.

Пълното почистване на зъбите изисква най-малко 3 минути. Четките за четки (меки, средни или твърди) трябва да съответстват на типа зъби. Четката трябва да се сменя на всеки три месеца, както и след настинка. Зъболекарите препоръчват да се комбинира четката с зъбен зъб, а от време на време да се посещава от зъболекар за по-дълбоко почистване и превантивен преглед.

Share:
Comments