Прически от 60-те години: обратно към миналото или

Днес ярката и изразителна мода на 60-те години е по-належаща от всякога.

Това явление потвърждава добре известния израз, че всичко ново е добре забравен стар.

Модерни изтъкнати дизайнери и стилисти все още се вдъхновяват от модните тенденции от онова време.

Разполага с прически от 60-те години, снимка

Това десетилетие може да се нарече легендарно в модната индустрия. Модните тенденции рязко се различаваха от стила на 50-те години, характеризиращ се с фин блясък. В света на модата, мини-поли, които правеха истинска сензация, рокли с висока талия, двуслойни якета, винилови ботуши, гащеризони, светкавици и ярки етнически отпечатъци бързо се спуснаха в модния свят.

Новият експресивен стил изисква нови прически - букети и дори къдрици падат във фонов режим. През 60-те години в тенденцията - графични ясни прически, създадени от фризьор Vidal Sassoon, необичайно стилен, модерен и, най-вече, прост в грижите. За първи път "принцесата" беше показана на витрината на колекцията на Мери Квант, която представи световните революционни мини поли и ултра-краткото "Pixie Cut" беше създадено специално за актрисата Миа Фароу. "Страницата" стана любимата прическа на Мирейл Матийо, нещо като визитна картичка на певицата.

Жаклин Кенеди, съпругата на президента на Съединените щати, въведе моделите за различни "бобови" - обем "флип", мега популярна в тези години прическа. От класическата "боб" "флип" се отличава с дължината на косата (те трябва да стигнат до раменете), както и начина на полагане на върховете (те не се навиват навътре, но навън).

Днес "Боб", "Сиски", "Страницата" са на върха на популярността, а голям "флип" много звезди използват, за да излязат на червения килим.

Алтернатива на късата геометрична подстригване бяха буйни овални прически, които станаха изключително популярни след публикуването на снимката "Babette отива на война" с Брижита Бардо. Очарователната секси блондинка с небрежно разбита коса и руно направи истинско усещане. Въпреки факта, че отне много време да се създаде такава прическа, собствениците на дълга коса искаха да бъдат нещо, което не приличаше на съблазнителна френска актриса.

Ако на модния подиум и във филмовата индустрия има ясни графични подстригвания, които са много популярни с модели, с филмови актриси, певци, в реалния живот момичетата са били по-близо до женските прически с космат на Бриджит Бардов в различни интерпретации. За допълнителен обем често се използват прически.

любопитен, че създателят на геометричната прическа Видал Сасон въобще не смяташе прическите с парченца лош вкус и ги направи майсторски.

Прически от 60-те години, снимка на легендарния "Бабета"

За тази прическа, която през онези години предизвика толкова много противоречия, струва си да се говори отделно, защото днес момичето с обемно руно не предизвиква никого изненада. "Babette" от 60-те години на миналия век твърдо утвърди своята ниша в съвременния свят на модата. Особено често тази прическа се използва за тържествени случаи, например сватби, но е съвсем подходящо да се гледа в ежедневните образи.

И в нашата страна през 60-те, Бабет отчаяно беше критикуван и дори наричан опасен от хигиенна гледна точка. Наистина, без лак, който беше оскъден в СССР, беше невъзможно да се определи прическа, така че предприемчивите модни момичета се опитваха да приготвят захар от захарен сироп и не си слели косата за няколко дни.

"Babette" се създава на дълги къдрици, и двете с бретон и без нея. Принципът на изпълнение е следният: косата е интензивно разресвана, след което нишките се връщат назад и се събират в безгрижен валяк. При желание, прическата е украсена с панделки, оригинални фиби, лъкове. Социална версия - използването на диамант, корона, блестящ обръч и други изящни аксесоари.

Как да направите "Babette" у дома:

1. Съберете космите с висока опашка, захвалете ги на две места с еластични ленти и го сгънете настрани.

2. Поставете ролка под опашката и я фиксирайте с болтове.

3. Поставете опашката върху ролката и я свържете с еластична лента.

4. Получената "бабета", разделена на две части, определя всяка от тях невидима.

5. Всяка от двете части да се надраскат и да се наранят невидими в центъра, образувайки купа под плочата.

Вариация "Babette" е много. Например, неразделна обемна опашка, фиксирана под формата на висок валяк на короната, ще добави към имиджа на стил и харизма. "Бабета" изглежда женствена и романтична, в която само част от косата се събира на върха на главата, останалите нишки падат свободно на раменете.

За деликатната прическа на 60-те изглеждаха чисти, трябва да поръсите косата си с лак.

Атрактивна характеристика на "Babetta" е, че тя се отнася за всички жени без изключение, основното е да се избере опция според вида на външния вид. Така че, класическата прическа е подходяща за момичета с овално лице. Собствениците на диамантено или триъгълно лице трябва да изберат вариант с взрив, който започва на самия връх.

Рядкото удавяне помага да се коригират и омекотят квадратната брадичка и масивните скули, а страничните нишки скриват пълнотата на бузите.

Не твърде пухкави "Babette" под формата на черупка със стилен асиметричен гривна ще направи удължено или продълговато тънко лице по-широко.

Прически от 60-те години в стила, снимка

Говорейки за начините на опаковане, които са от значение за 60-те години, е необходимо да се отбележи специална жестока посока. Стилът на стила бе последван от млади хора, които изразиха протеста си срещу ежедневния сив живот.

Женските прически бяха удивени от разнообразието и смелостта на екзекуцията. Бравите се събирали в различни пакети, което им приличало с гореспоменатата "Babette", разположена на върха, тила и страничната част. Бяха посрещнати обширни шипове, коки, къдрици. Най-популярни са прическите "Corolla of the World", "Pipes", "High Flight", опашка от пони.

Как да направите великолепна опашка

Това е най-простата версия на стила на прическата, идеална за млади момичета. За да направите това просто, за разлика от "Бабета", чието изпълнение изисква определени умения:

1. Съберете косата с висока опашка.

2. Нарежете опашката, давайки й максимален обем.

3. Леко изглаждайте косата, за да изглежда косата чиста.

4. Използвайте лента за коса, за да прикриете еластичната лента.

5. Ако желаете, можете да придадете на косата вълнообразна структура с гофрирана велпапе.

Празничен поглед може да бъде даден на прическа, ако прихващате опашката на няколко места с перлени нишки.

"Висок полет"

Тази елегантна и стилна прическа може да се направи и без определени умения:

1. Нанесете спрей с функция за термична защита на косата, издърпайте нишките с ютия, така че да са идеално гладки, с огледален лъч.

2. Изберете няколко нишки в горната част на главата.

3. Заключва на слепоочията, за да се върне и да се закрепи на гърба на невидимия кръст.

4. Останалата коса е силно изчистена и изтъркана.

5. Поставете инсталацията с лак.

Эффектно и праздничной будет смотреться прическа "Висок полет", если украсить ее красивой лентой.

Както можете да видите, днес прическите в стила на 60-те години са много подходящи. Те се използват и звездни стилисти, както и модни фризьори. Защо не изберете подходящия ретро стил за себе си?

Share:
Comments