Drok - медицински свойства и приложение в медицината

Дрок - общото описание

Дроке е бързорастящ половин храст, принадлежащ на семейство Бобов. Височината му може да достигне 170 см. Растението може да се разпознае от прави голи ярко зелени стъбла, на които се поставят сесилни редовни линейни листа. Цветовете на патицата в жълто до средата на лятото. Растението има линейни бобови плодове, в които има черно-кафяви елиптични семена.

Семената на гърце са отровни, но във всички части на растението има много алкалоиди, флавоноиди, тритерпени, танини, смоли и органични киселини, етерични масла и пигменти.

Дрок - видове и места на растеж

Дрок расте в цяла Европа, Малая и Централна Азия. Балтийските държави, Беларус, европейската част на Русия, Крим - в тези територии също се среща растение, наречено "дрямка". Предпочита пясъчни, сухи и безплодни почви. Той толерира зимните студове и сушата достатъчно добре и е в състояние бързо възстановяване след лоши условия.

Повече от сто видове, разпространени в Европа, Северна Америка, Югозападна Азия, принадлежат към рода Drok. Като правило всички видове са закръглени, трънливи или не-храстови храсти, половин храсти, лиани с прости или тройни листа и жълти цветя.

Най-често включват такива типа: - прещип английски - немски метла е нисък храст с прави клонове в пубертета и заседнал listyami.- испанската метла е гъста ярко зелено храст с много издънки, малки листа и ярко жълт прещип sotsvetiyami.- лидийски е най-често в Европа, пълзящи вечнозелени храсти kustarnikom.- Горс е директен сияйно с жълти цветя. - прещип космато или космат е половин храст с жълти цветя и пълзяща прещип steblyami.- ланцет се декоративни храсти с пълзящи, вечнозелени листа. - Пияният е кръвожаден или боядисва. Полезни свойства на този вид droka се използват от медицината.

Дрок - лечебни свойства

В резултат на клиничните изпитания стана известно, че наркотикът има много полезни лечебни свойства.

На първо място, с помощта на растението, те лекуват заболявания на щитовидната жлеза. Препарати, съдържащи дрожди, се използват като вазодилататор и антибактериално, хемостатично, диуретично, диафоретично, слабително, холеретично, възстановително и успокояващо. Компонентите на гърце са част от антихемороидните свещи.

Настоява и бульони на гърце лечение малария, маточно кървене, заболявания на щитовидната жлеза.

От корените на droka произвеждат диуретици за лечение на едем от бъбречен и сърдечен произход, както и отлагане на соли в ставите.

Droke е ефективен и при лечение на мигрена, чернодробно заболяване, пикочна система, астенични състояния, фрактури на костите, ревматизъм, подагра, нефрит, артрит.

Той се използва за лечение на бронхиална астма, кожни заболявания като пиодерма, фурункулоза, дерматомикоза, атопичен дерматит.

С помощта на натрошени листа и плодове премахнете сухи мазоли и брадавици.

Drk - лекарствени форми

Медицината използва както надземната част на растението, включително листа, плодове, цветя и корена му. От тази суровина се приготвят отвари, тинктури, мехлеми. Неговите компоненти са включени и в различни лекарства.

Дрок - рецепти

За да се приготви отвара от гората, необходима за осигуряване на диуретик, лаксативен и холеретичен ефект, 15 грама билки се изсипват в 500 мл сурова вода и се вари при ниска температура, докато остане третата част от течността. литра вряща вода 1 супена лъжица. л. цветя.

Дрок - противопоказания

Приемането на препарати от джинджифил трябва да бъде много внимателно, защото растението е отровно. Ето защо е необходимо стриктно да се спазва дозата. Отравянето от птици може да предизвика замайване, главоболие, гадене, повръщане. Той също така не се препоръчва при бременни жени, пациенти с коронарна болест на сърцето и хипертония.

Коментари

Наташа 04/21/2016 Drok е наистина един вид растение, което не знам. И за медикаментите на нейна основа, аз не чух. Но, съдейки по резултата от теста, тя е много ефективно, терапевтично растение. От толкова много общи болести помага. Даша 04/21/2016 И ме интересуваше това, което беше казано - бяха проведени клинични проучвания. Всички растения изживяват това - дали? Дали те го използват за някаква цел или не? И в крайна сметка резултатът е почти винаги положителен. Илона 04/21/2016 Разбира се, много полезен храст за хора с болест на щитовидната жлеза. Но по някакъв начин не съм чувал за това растение. Вероятно, в края на краищата, не е много разпространено в медицината. Въпреки, че има какво да се изненада. Таня 04/21/2016 Този храст така цъфти в жълто. Да, той, освен това, също фасул фамилия. Разбира се, такова лекарство няма да се лекувате сами, тъй като то е отровно, лесно можете да се отровите. И има много доказателства, наистина - медицински.
Share:
Comments