Как да кърмите и да се свържете с бебето? трябва ли да имам

Способността да се яде майчино мляко е безценна за всяко бебе.

Майското мляко е естествена храна, която съдържа витамини и хранителни вещества, необходими за бебето.

Как да кърмите: подготовка

За да може новороденото да получи точното равновесие на мазнините и въглехидратите с майчиното мляко, не е достатъчно просто да се храните правилно.

Има много правила, чрез които млечните жлези се подготвят за предстоящото хранене. Само при правилната подготовка млякото ще пристигне навреме и най-важното в подходящите количества.

Защо да подготвите зърната си за кърмене и как да направите това правилно:

1. Внимателно проверявайте зърната. При отдръпната или плоска форма бебето ще бъде трудно да захване зърното. Но как се определя това? Всичко е достатъчно просто, нормална зърното под влиянието на студа ще започне да се простира напред и ще има изпъкнала форма. Изтеглената зърното, напротив, ще започне да се вкарва в ареолата, плоската - няма форма. Такава нестандартна форма значително ще затрудни задържането на гърдата в устата на бебето. Това не е сериозен проблем, но е по-добре да се опитаме да се справим с него.

2. Купете правилното бельо. Подложката за хранене трябва да е правилна и естествена. Чашите трябва да бъдат отделени.

Какво не може да се направи във всеки случай?

1. Не закоравявайте зърната. Бъдещата майка няма нужда да ги търкат с кърпа или да прибягват до други народни обичаи. Необходимо е да запомните: природата е подготвила гърдите ви за хранене, можете само леко да коригирате някои проблемни точки. Не забравяйте да помните, че всяко действие с гърди по-късно може да доведе до факта, че матката ще попадне в тонус и ще предизвика преждевременно раждане.

2. Не смекчавайте зърната със сметана. Най-вероятно не всички момичета и жени знаят, че гърдата може самостоятелно да произвежда лубрикант! Може да се използва мехлемът, когато върху зърната се образуват малки резки.

Как да подготвим гърдата с плоски зърна

Няма причина за паника. Ако не се погрижите предварително, след известно време бебето ще може да ги издържи до желаното състояние. Основното нещо е да се откаже напълно от бибероните и бутилките. Чувствайки се удобни предмети за смучене, бебето просто ще се откаже от гърдите. И така, каква е подготовката:

1. Упражнения. Ареолите трябва да бъдат опънати, за това да ги залепват между пръстите и леко да се простират. Много е важно да направите това внимателно, тъй като матката може да дойде в тонус и битката да започне преди изтичането на срока. За всяко от вашите действия, не прекарвайте повече от една минута.

2. Консултирайте се с лекар.

3. Извадете всички зърна и бутилки, които сте купили далеч.

4. Не е необходимо да слушате съветите на приятели и роднини. Тъй като със сигурност мнозина ще кажат, че е по-добре да се храни с бутилка, отколкото с такива зърна.

5. След стартирането на храненето използвайте кърмата и изцедете млякото ръчно.

За да разтегнете зърната, се препоръчва използването на специални подложки, леко натискане на ареолата (те трябва да бъдат поставени в сутиена). Но преди да се включите в такива процедури, трябва да поискате съвет от специалист.

Чувствителността се увеличава

Много майки се оплакват от тежък дискомфорт при хранене и фактът, че зърната са свръхчувствителни. Но можете да се отървете от такива проблеми и дори се нуждаете от:

• купувайте сутиени от груб плат;

• Никога не търкайте зърната и не използвайте лосиони, съдържащи алкохол. Под влияние на такива манипулации зърната са ранени;

• Организирайте въздушни вани възможно най-често. Можете също така да масажирате гърдите с кубчета лед;

• Масажирайте гърдите.

С правилното улавяне на гръдния кош най-вероятно ще се изчезне дискомфорт след няколко дни. Ако болката продължава да продължава, а понякога дори се усилва, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Как да кърмите: първо кандидатствайте

Първото приложение на бебето на гърдата на майката е логичното заключение на раждането, както и мощен стимул за установяване на кърменето и задържането му възможно най-дълго. След като трохата се появява и плаче за първи път, докторът разкъсва пъпната връв и го поставя на гърдата на майка си, като му помага да намери гърдата и да вземе зърното. Това е първото заявление, но то не трае повече от пет минути. Защо толкова малко? Трябва да се помни, че детето се е родило и е напълно голо.

Значението на първото приложение на гърдата изобщо не се храни. На първо място, детето ще получи ценни капки коластра, а оттук и имунна защита за малък организъм.

Също толкова важно е да се прилага и от психологическа гледна точка. След раждането цялата ситуация около трохата е непозната, за него е голям стрес. За да се чувствате напълно безопасни, е много важно да сте близо до майка си. Само за да усети топлината, да чуе родния глас, да мирише, тогава детето ще се успокои.

Всички психолози твърдят, че ако след раждането бебето е едновременно с майката, тя ще стане за него основен обект на привързаност през целия си живот. Това явление дори има своето собствено име - отпечатване.

Няколко часа след раждането, когато бебето и майката почиват и придобиват сила, трябва да се появи първото пълноценно хранене.

Много от майките, особено младите, вярват, че детето трябва да може да суче. Но това не е така. Ако майката не знае как да го храни за първи път, акушерките трябва да обясняват всичко и да показват. Важно е, че трохата е взела гърдата правилно от първите дни от живота си, в противен случай той може да свикне с грешното хранене, а след това да го отбие, ще бъде трудно.

Как да кърмите: какво да търсите

Много е важно да обърнете внимание на това, в какво положение зърното заема в устата на бебето. Той трябва да стиска устните си от всички страни. Необходимо е да влезете в устата перпендикулярно, ако ъгълът на влизане е неравен или наклонен, тогава въздухът може да попадне в това пространство. Освен това бебето трябва да хване не само зърното, но и малка част от ареолата, в противен случай храненето ще доведе до силна болка и пукнатини.

За да може детето да хване зърното и ареолата правилно, майката трябва да обвие горната част на ареолата с два пръста, така че да се образува дебел гънки и след това да влезе в устата. Много майки искат от лекарите същите въпроси:

1. Как да се храня бебето, ако той поема зърното погрешно? В никакъв случай не е необходимо да издърпате гърдите, тя трябва да се снижи само по себе си. За да направите това, поставете пръстена на пръста си в ъгъла на устата му и вятърът между венците. Такъв метод може да бъде полезен и когато детето яде и заспа.

2. Как да се прилага правилно върху гърдите, ако се постави дюзата? Не са необходими допълнителни действия от ваша страна, детето ще се спре да си почине.

Как да кърмите: техниката на хранене

Как да кърмите е най-вълнуващия въпрос за всички майки. Говорете за техниката на хранене може да бъде безкраен, и, като правило, всеки има свои собствени. Но има определени правила, които трябва да се спазват абсолютно всички майки.

Така че, например, преди хранене е необходимо да се изчисти гърлото на бебето от натрупаната слуз, след това разтрийте кръга близо до устата с памучна топка, навлажнена с борна киселина (една чаена лъжица вода се добавя към една чаша топла вода). Преди да дадете гърдата на детето си, трябва да изразите първите капки мляко, тъй като те могат да бъдат заразени.

Първите дни след раждането майка ми обикновено се храни, лежаща на нейната страна, след като лекарят е позволил да стане - седнал. И е по-удобно да се хранят само седене на един стол, чиято гърба е висока. Можете да се опрете на него.

Преди да яде, бебето най-често става неспокойно, започва да плаче и да отвори широко устата си. В повечето случаи, това ще улови зърното с устните си, но ако това не стане, можете да вземете зърното с пръсти, както е описано по-горе, и да започне да ги карам устните дете, след като той отваря устата си, просто го дава зърното. Важно е да се гарантира, че детето не просто вземете гърдите, но я плътно стиснати около ареолата, така че млекопроизводството да бъдат усвоени. Уверете се, че носните проходи не са затворени с гръдния кош.

Като правило, майките хранят бебето от една гърда, а при следващото хранене му дайте друг. Препоръчва се да се промени позицията на бебето по време на хранене, поради което рискът от нараняване на зърното ще се намали.

Не винаги съдържанието на една гърда е достатъчно, за да яде хлапето, така че се прилага и на другия. Останалото мляко трябва да бъде отцедено.

Здравословно бебе, след като е удовлетворено, ще се отдели независимо от гърдите си. Въпреки това, много бебета само ядат първите няколко минути активно, а след това заспиват. Затова трябва сами да премахнете зърното.

Как да кърмите: по час или при поискване

Новородените се хранят често. Здравословни деца с голямо удоволствие пият майчиното мляко. Но как да разберем, че детето е гладно? Трябва ли да задам режим на хранене или да го направя при поискване?

Много жени трябва да хранят бебето при поискване, за да поддържат кърменето. Това не означава, че трябва да направите това с първия плач - всяка майка ще може да разпознае глада на бебето още преди да плаче. От една страна, разбира се, не е нужно да притискате гърдите си по всяко време, когато пожелае, но и да го успокоите с вода, манекени, за да се съобразят с графика, също не се препоръчва.

Ако храненето се случи при първото търсене, няма нужда да се поддържа кърменето, защото млякото ще дойде толкова, колкото е необходимо. Освен това, в по-зряла възраст, самите деца установяват диета.

В никакъв случай не можете да прибягвате до разхвърляна храна, защото храненето при поискване - това е доста хармонично нещо.

След един месец - два след раждането, достатъчно е да нанесете трохите на гръдния кош 7-8 пъти и ако той не действа, тогава всичко е нормално.

Приблизително след 3-6 седмици чревният ритъм ще се промени, детето може да се кашля на всеки няколко дни и това не е толкова често и това е съвсем нормално.

Има и такива деца, които могат да спят в продължение на 8 часа, а майка ми мисли, че това е добре, защото детето изобщо не е неспокойно. В резултат на това захар пада и дехидратация започва. И всичко, защото времето между храненията е много голямо.

Слушайте бебето си, наблюдавайте и изучавайте поведението му и много скоро ще можете да се разберете един друг!

Share:
Comments