Bearberry - лечебни свойства и приложение в медицината

Bearberry - общо описание

мечо грозде (Arctostáphylos, bear ears) е малък вечнозелен храст, принадлежащ на семейство Хедър. Често се разраства под формата на непрекъсната трева, прилича на черна боровинка, но тя произхожда и не притежава жетони, характерни за карамфил.

Листовете са дебели, обратими, имат отделна мрежа от вени, с изпъкнали ръбове и денички. Тя цъфти с белезникави розови цветя, от които се развива плода - червена червена боровинка. Периодът на цъфтеж е пролетта и първата половина на лятото. Тревна мечка има интересна функция - тя не гори.

мечо грозде - виды и места произрастания

мечо грозде приспособленное к жизни растение, ее не пугает субарктический и арктический климат, однако она не любит конкуренцию со стороны других растений. Она произрастает на больших территориях Северной и Центральной Америки, Северной Европы. Ареал толокнянки на территории России состоит из Сибири, хвойных лесов Альп и Дальнего Востока. Растение предпочитает богатые гумусом болотистые почвы и пустоши, но может расти и на песчаных почвах, в хорошо освещенных солнцем местах.

мечо грозде - лечебные свойства

Най-важното използване на листовки от тази билка е свързано с нейния дезинфекционен ефект върху бъбреците. Ефективността на това свойство се потвърждава от многобройни проучвания, например, Германия разпознава тази билка като противовъзпалително средство на пикочните пътища в рамките на общественото здравно обслужване. Сега те използват нови рецепти за вземане на бъбречен чай със студена инфузия.

Изследванията потвърждават, че този метод е по-ефективен, тъй като позволява да се запазят всички активни съставки, без да се дава горчив, непривлекателен вкус. В допълнение, ушите на мечките се използват за лечение на други заболявания: пиелит, цистит, уретрит, болест на Грейвс, киселини в стомаха, гастрит, освен това лекува алкохолизма, заболявания на нервната система и дори злокачествени тумори.

Също меса се използва във ветеринарната медицина за външно и вътрешно лечение на крави и коне.

мечо грозде - лекарственные формы

За медицински цели се използва основната част на мечката, най-вече листата на растението, както и плодове, издънки и цветя. Те го събират в края на сезона - последните седмици от август и есента. Листата сами не търпват дълго време, те имат много плътна кожа, така че по време на сушенето, слънчевите лъчи не са ужасни. Bearberry се характеризира с наличието на следните активни вещества: арбутин, метиларбутин, свободни хидрохинони и танини, флавоноиди и малко етерично масло. Аптеките продават наркотик, наречен "Uriflorin", който е лист от месо.

мечо грозде - рецепты

- Билков чай ​​от мечи листа: 1-2 супени лъжици листа се поставят в студена вода и се настояват за 24 часа. На рецепцията леко да се затопли. Този чай се счита за незаменим помощник при възпаление на пикочния мехур (цистит). - Инфузията от ушите на мечките се прилага външно за лечение на рани и кожа по време на диатеза. - Лечение на гастрит - варете мечката в млякото.

мечо грозде - противопоказания

Противопоказания за употребата на лекарството са бременността и храненето на новородено, също не дават чай на деца под 12-годишна възраст и с остри бъбречни заболявания.

Тъй като тази билка съдържа голямо количество арбутин, нейното действие при лечението на бъбреците и пикочните пътища може да бъде успешно, ако възникне само алкална реакция на урина. Ако възпалението не спре, трябва да промените лекарството.

Предозирането на лекарства може да доведе до гадене и болка в стомаха. Когато се третира тази билка, се препоръчва да се консумират растителни храни и да се изключат компоненти, които могат да доведат до окисление на урината. Понякога дори добавете малко сода към чая. По време на употребата му се усеща сухота в устата, урината започва да придобива зеленикав оттенък.

Коментари

Елена 05/07/2016 Имаме много от това растение в Сибир. Тук са само лечебните му свойства, не съм чувал ... Може би просто защото не срещнах болестите, които лекува менар. Въпреки, че това е третирането на гастрит от това растение, ме интересуваше. Яна 05/07/2016 Честно казано, бях изненадан, че е написано, че тревата от мечица не гори ... Това означава, че тя не гори и в суха форма? Тогава - да, интересна способност. Е, и за сметка на лечението на алкохолизма ... Също така не съм сигурен, че можеш напълно да излекуваш човек. Женя 05.07.2016 Чух за това растение за неговите лечебни свойства, но не помня по никакъв начин във връзка с кои заболявания. Любопитен съм, че тези плодове наистина са подобни на боровинки, които имат подобен вкус? Струва ми се, че съм ял такива плодове. Лариса 05/07/2016 Да, всъщност, лекарствата от мечи са добри за лечение на пикочните пътища. Това аз оценявам сами, с цистит, пиейки това лекарство. Така че Германия не го прие официално. И по мое мнение, мед и други форми на лечение са взети. Катюша 05/07/2016 Винаги се чудя, когато пишат, че едно лекарство може да излекува алкохолизма. Не само че не вярвам в него, така че не мога да разбера как можете да убиете желанието на човек с наркотик. Не, за известно време, разбира се, е възможно, но освен това човек може да върне всичко обратно.
Share:
Comments