Робърт де ниро - биография, кариера, личен живот, интересни

Появата на американски актьор, режисьор и продуцент Роберта Де Ниро се появява през 1943 г., 17 август, в семейството на художниците от Ню Йорк Робърт Де Ниро старши и Вирджиния Едмирал, добре познати в своя кръг. Когато Робърт е само на две години, те се развеждат, без да обясняват на никого причините за това решение.

Робърт израства в италианския квартал Ню Йорк, залитайки улиците в компанията на местните тийнейджъри, тъй като Вирджиния, която по никакъв начин не отрича сина си в материална гледна точка, много го лишава от вниманието му. Този период обаче бил за него и за времето на първия театрален опит, който той получавал, докато участвал в училищната пиеса "Магьосникът от Оз". Може би страстта към театъра е помогнала на Робърт да не се придържа към една от бандите и да не бъде хванат в затвора, както много от неговите приятели.

До 15-16 годишна възраст De Niro вече е участвал в много театрални продукции в различни театри, като разбира актьорските умения. Той имаше специално уважение към училището на Станиславски, а по-късно, когато играе най-известните си роли, този метод го е помогнал да създаде такива автентични образи.

Робърт Де Ниро - началото на една звездна кариера

На екрана зрителят за първи път видя Де Ниро в "Сватбената партия" на Брайън де Палма (1963 г.). Видях - обаче, не обърна много внимание. Виждал е един млад актьор само през 1973 г., картината "Бавно байте барабана". За нея Ню Йоркската гилдия за филмови критици призна De Niro за най-добър актьор.

През същата година Робърт направи първата съвместна работа с режисьора Мартин Скорсезе във филма "Evil Street", който бележи началото на дългогодишен творчески съюз на два блестящи творци, които впоследствие създадоха цяла серия от филми, които съставляват гордостта на световното кино.

Робърт Де Ниро - набира популярност

Възпроизвеждайки ролята на младия Вито Карлоун в продължение на филма "Кръстникът" (1974) на Франсис Форд Копола, De Niro, както се казва, се събуди известен. Благодарение на нея, той става носител на Оскар за най-добър поддържащ актьор и титлата "втори Марлон Брандо", дадена му от критиците.

Тогава Де Ниро е номиниран от Американската филмова академия за оскар като най-добър актьор; първо след издаването на картината "Шофьор на таксита" (1976 г.), а след това - за филма "Хънтърът на елена" (1978 г.). Втората фигура обаче отива при актьора едва след ролята в "Furious Bull" (1980), която е заснет от Мартин Скорсезе.

Робърт Де Ниро - най-важните роли

Най-успешните роли на Робърт Де Ниро са произведения в картините на Мартин Скорсезе, които днес са осем, включително "Шофьор на таксита" (1976), "Raging Bull" (1980), "King of Comedy" (1983). Също така си спомня за публиката своята роля в гангстерския филм, режисиран от Серджо Леоне "Някога в Америка" (1984).

Въпреки това имаше неуспешни моменти в кариерата му, например, когато през 1990-1995 г., той участва в 15 ленти, повечето от които стават провалите на актьора, например Стенли и Ирис (1990), Виновни за подозрение (1991), Франкенщайн (1994) и т.н. Само след прожекцията на филма Скорсезе "Казино" (1995) De Niro е рехабилитиран и впоследствие неизменно удоволствие на публиката с работата на уникалния си актьор.

Робърт Де Ниро - личен живот

Ако всеки актьор можеше да завие на кариерата на Де Ниро, неговият личен живот беше много труден. Смята се, че причините за сложните отношения с жени, за да бъдат намерени в детството си в сянката на множество романи на майка си. Каквото и да беше, първия си брак, сключен с американската афро-актриса и певица Даян Абът, който му роди син, официално съществува от над 10 години, но се срина, че е много по-бързо поради постоянното промяната Де Ниро и скандали, придружени своите романи и се нагрява жълтата преса. От време на време си страст периодично аранжирана с него за изпитанията на бащинството на децата си, а някои успя да спечели тези производства.

Тогава актьорът имаше дълга извънбрачна връзка с бившия модел Туки Смит. През 1995 г. двойката благодарение на оплождането ин витро има две близнаци, които самият Де Ниро призна публично.

През 1997 г. De Niro, тайно се омъжва за бившата лекоатлетка Grace Hightower, която също е черна, и намира съдбата си. Грейс роди сина си Елиът и през 2011 г. с помощта на заместваща майка двойката също така придоби дългоочаквана дъщеря. Казват, че сега Робърт и Грейс живеят духовно в душата и са много щастливи.

Робърт Де Ниро - интересни факти

  • През 2006 г. Робърт Де Ниро получи почетно италианско гражданство, макар че на първо време италианският премиер Берлускони и някои обществени сили протестираха срещу него поради излагането на италианците в ролята си на гангстери и престъпници.
  • Политическите възгледи на Де Ниро са демократични.
  • Като цяло, филмите с участието на Робърт Де Ниро донесоха повече от 2 милиарда долара приходи.
  • От повече от 80 герои на De Niro 14 на сюжета на филма загиват; се смята, че това е най-високият процент смъртни случаи на филмови герои в Холивуд.

Робърт Де Ниро - Днешни дни

Днес Де Ниро е филмова звезда от световен мащаб, пожелала се от съдбата, която събира всички възможни и невъобразими награди, титли и награди и успешен бизнесмен, инвестиращ в различни предприятия, които се намират главно в Ню Йорк. Де Ниро обаче няма да почива на лаврите си от миналото - през 2012 г. се очаква да бъдат освободени повече от 10 картини, в които той участва. Например, зрителят чака тържествено филма "Season of Murders", режисиран от Марк Стивън Джонсън, където неговият партньор в заснемането е Джон Траволта.

Share:
Comments